Diadalok és sorscsapások - Whitney Houston emlékére

Diadalok és sorscsapások - Whitney Houston emlékére
Forrás: Getty Images

Szépség

Bosszantanak a striák? 5 tipp, amivel látványosan elhalványíthatod a csíkokat még a nyár előtt

Életmód

10 szokás olyan nőktől, akiknek mindig tiszta az otthonuk

Promóciók

Így csökkenthető a tandíj az egyetemen / főiskolán

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

Már több, mint tizenegy éve nincs köztünk a legendás amerikai énekesnő, Whitney Houston, aki ma, augusztus 9-én lenne 60 éves.

Tragikus halálának 10. szomorú évfordulója után, 2022. őszén került világszerte bemutatásra a Whitney Houston zenei karrierjét bemutató egész estés mozi. Ahogy az énekesnő egész pályafutása, úgy az I Wanna Dance With Somebody c. életrajzi film is producerével, Clive Davis-szel kezdődött. A lemezgyáros egymaga formálta az énekesnőt azzá, akit a nagyközönség megismert, a film ötletének felmerülése kapcsán pedig egyből kijelentette az alkotóknak, hogy meg kell óvni Whitney Houston örökségét a droghasználatról és mérgező kapcsolatokról szóló trágár narratíváktól, amelyek az utolsó éveiben sújtották a sztárt.
Clive Davis fedezte fel tinédzser tehetségét, így a szó legszorosabb értelmében végigkísérte az egész életművét a kezdetektől, a legvégéig. Ő vállalta Houston temetésén az egyik legfájdalmasabb szerepet, mikor ő mondta el a gyászbeszédet. A Whitney életéről szóló filmből természetesen nem maradhatott ki kettőjük hullámzó kapcsolata sem, melyben a menedzsert, a filmet producerként is jegyző Stanley Tucci, a tőle megszokott zsenialitással keltette életre.
A forgatókönyvíró Anthony McCarten, akinek olyan szuperprodukciók fűződnek a nevéhez, mint a Bohém rapszódia, nemrég egy interjúban őszintén vallott az I Wanna Dance with somebody forgatásainak előkészületeiről.

Az énekesnő és Davis kapcsolatában volt valami atyai, és annak ellenére, hogy a karrierje kezdetén megígérte neki, hogy a magánéletébe nem fog beleavatkozni, ezt mégsem tudta betartani. Houston felnézett rá, a megbeszéléseikre mindig csinosan felöltözött, fontos volt számára a jó megjelenés

- idézte fel az emlékeit az író, aki azt is elmagyarázta, hogy a producere szerint mi vezetett a végső tragédiához.
Kép
forrás: Getty Images

„Whitney az első perctől fogva azért küzdött, hogy színes bőrű énekesnőként a fehérek is pophercegnőként tekintsenek rá. Teljesen feláldozta önmagát a szeretetért, és az elfogadásért. Egy idő után pedig belefáradt ebbe a küzdelembe. Nem bírta elviselni azt a terhet, amit a média és a közvélemény tárt elé. Megfelelési kényszerben élte az életét, eltartotta a családtagjait” - tárta fel a Davis-szel folytatott beszélgetések részleteit az író, végül elárulta, hogy melyik volt Whitney Houston legemlékezetesebb és legmaradandóbb fellépése. „Az 1991-es Super Bowl döntőjén elhajította a stylistok által összeállított ruhát, nem volt hajlandó parókát felvenni, és fehér melegítőben, hajpántban sétált ki énekelni (a fenti képen épp ezen a fellépésén látható - a szerk.). Utána bevallotta, hogy soha életében még nem érezte magát ennyire felszabadultnak a színpadon.”

Whitney Houston életének és karrierjének még több érdekességéért kattints galériánkra!

Galéria / 8 kép

Whitney Houston sikerekkel és nehéz utakkal keresztezett élete

Megnézem a galériát

Videók

Szépség

Bosszantanak a striák? 5 tipp, amivel látványosan elhalványíthatod a csíkokat még a nyár előtt

Életmód

10 szokás olyan nőktől, akiknek mindig tiszta az otthonuk

Promóciók

Így csökkenthető a tandíj az egyetemen / főiskolán

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Életmód

4 híres filmes karakter, akinek a sorsa másképp alakult a könyvben, mint a filmben

Tudtad, hogy mi történt ezekkel a karakterekkel valójában?

Kép
Életmód

Hitler ezért a romantikus filmért rajongott: avagy íme a történelem 12 legelítéltebb alakjának kedvenc filmjei

Igen meglepő ez a filmes lista! A történelem legelítéltebb alakjainak kedvenceit gyűjtöttük össze, amikért egyébként sok millión rajonganak!

Kép
Életmód

14 filmes helyszín, amely turistacélpontnak is kiváló

Ráadásul nem is csak a rajongóknak mondanak valamit, hanem a hollywoodi szereptől elvonatkoztatva is gyönyörűek.

Kép
Életmód

6 egzotikus gyümölcs, ami igazi vitaminbomba

Ha gyümölcsről van szó, mindenkinek a klasszikus téli kedvencek, így az alma, banán és a mandarin, illetve a nyári vitaminbombák, például az eper, a málna vagy az ananász jut eszébe. Pedig mégis mennyi olyan egzotikus másfajta gyümölcs van, ami bár kevésbé elterjedt és ismert, mégis valódi ízbomba, és igen jótékony hatású is lehet a szervezetre nézve!

Kép
Életmód

9 film, ami ragyogást hoz az életedbe

Van vidámság, de szatíra és horror is: ezek a legjobb napfényes filmalkotások.

Kép
Szépség

A vásárlók szerint ez minden idők legjobb hidratáló hajmaszkja: Jennifer Lopez és Ariana Grande is ezt használja!

Egyenesen a legstílusosabb sztárok ajánlásával: ez a hajmaszk puhává, fényessé varázsolja a hajat, miközben extrán táplálja is!