Unalmasabb lesz mostantól a divatélet - Visszavonult Jean Paul Gaultier

gaultier,divatshow,divatbemutató,kifutó,párizs
Forrás: Getty

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Facebook
Twitter
Pinterest

A mester legutolsó haute couture showján minden idők legkülöncebb modellei mellett Michael Jackson huszonegy éves lánya, Paris is végigvonult a kifutón.

Impozáns helyszínen, a Théatre du Châtelet-ben mutatta be legutolsó haute couture kollekcióját az ötven éve a pályán lévő legenda, Jean Paul Gaultier, aki képes volt arra, amire csak nagyon kevesek – hatást gyakorolni a legerősebb nőkre is.

A nem mindennapi divatbemutatón a legfelkapottabb topmodellek, táncművészek és különc hírességek vonultatták fel mesterműveit: Karlie Kloss, Irina Shayk, Dita Von Teese, valamint Gigi és Bella Hadid mellett Michael Jackson huszonegy éves lánya, Paris volt a kifutó egyik meglepetés sztárvendége, akire senki sem számított.

Kattints a kép felfedéséhez!

Alkotói pályafutásának rövid története

Jean Paul Gaultier 1952-ben született Párizs egyik külvársi negyedében. Divat-és művészeti iskolába soha nem járt, de megállíthatatlanul rajzolt és skiccelt. Alig múlt tizennyolc, amikor felfigyelt rá Pierre Cardin, de tanult Jaques Esterel és Jean Patou szabászatában is. Saját márkáját 1976-ban indította útjára első utcai kollekciójával.

Ő jegyzi a 70-es évek legvadabb újításait, a topként viselt fűzőt, a tetovált hatású harisnyát és a férfi szoknyát. Védjegye a skótkocka, a bretoning és a szmoking.

Ahogy a kollekciói, úgy a modelljei is extravagáns karakterek. Kifutóin gyakran láthattunk idősebb, plus size vagy éppen széttetovált nőket és férfiakat. A Madonnának tervezett csúcsmelles fűzőjével beírta magát a divattörténelembe. Készített jelmezt Kylie Minogue-nak és Marilyn Mansonnak is.

Gaultier már az első kollekcióiban kivételes finomsággal keverte a stílusokat, a nemeket, a korszakokat, az alsó néprétegek csúfolódó és az arisztokrata negyedek kifinomult stílusát.

A 67 éves divattervező, aki visszavonulásának a bejelentésével meglepte a szakmát és a divat szerelmeseit egyaránt, hozátette, hogy a Gaultier-ház folytatja a munkát, egy új projekttel, amelyről később számolnak be.

Galéria / 14 kép

Jean-Paul Gaultier legutolsó Haute Couture show-ja

Megnézem a galériát

A divattörténelem legtöbbet idézett fotója Madonna 1990-ben debütált Vogue című videóklipjében is látható, amelyet David Fincher rendezett.

Tovább olvasok

Videók

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Kép
Életmód

10 étel, ami 40 év felett fontos a dietetikusok szerint

Noha fiatalabb éveikben kevesebben gondolnak a rák és a szívbetegségek kialakulásának kockázatára, a 40-es évek elérése során mindkettő kockázata fennáll. Ez ellen pedig leginkább egészséges életmóddal tehetünk, melynek központi tényezője az étkezés.

Kép
Életmód

Különleges ajánlatok: Akciós belföldi wellness csomagok májusban, amiket nem fogsz tudni visszautasítani

Íme május legjobb akciós wellness ajánlatai! Ha egy kis kikapcsolódásra vágysz, akkor most itt az idő!

Kép
Sztárok

El se hisszük! Sztárok, akik idén ünneplik 60. születésnapjukat - sokuk közülük úgy ragyog, mint 20 évvel ezelőtt!

Sokukon nem is látszik az öregedés! Íme azok a sztárok, akik 2024-ben ünneplik 60. születésnapjukat.

Kép
Sztárok

Harry herceg elárulta: ez volt az a pillanat, amikor tudta, örökre elveszítette Vilmos herceget

Harry herceg és Vilmos herceg 2020 óta nem beszélnek egymással. Mit szólna ehhez Diana hercegné?

Kép
Életmód
Kép
Sztárok

Amikor a pénz beszél: sztárok, akik csak a gázsiért vállalták a szerepet

Pénzből élünk, így hát fontos, mennyit kapunk a munkánkért. Van, amikor a sztárok is csak ez alapján döntenek egy szerepről.