Tudtad? Ezek a színészek is esélyesek voltak a Túl barátságon férfi főszerepeire - de visszautasították!

Tudtad? Ezek a színészek is esélyesek voltak a Túl barátságon férfi főszerepeire - de visszautasították!
Forrás: SPI

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

Jó pár A-listás színész neve megfordult a készítők fejében, mielőtt Jake Gyllenhaal és és Heath Ledger eljátszotta volna a ikonikus filmes szerelmespárt.

A színészek karrierjében mindig is kiemelkedő helyet foglalnak el azon alkotások, amik nemcsak a történet, de a karakterek szempontjából is kihívást jelentenek, ám még ezen plusz adottságok sem mindig elengedők ahhoz, hogy az adott színész rábólintson egy-egy (díjesélyes) szerepajánlatra.

Egy Oscar-díjas mű, megannyi csavaros szállal

A 2005-ben bemutatott Brokeback Mountain – Túl a barátságon című filmet talán ma már senkinek sem kell bemutatni. A két meleg cowboy hosszú éveken át tartó titkolt szerelmi viszonyáról szóló, Wyomingban játszódó alkotást Heath Ledger és Jake Gyllenhaal párosa legalább annyira ikonikussá tette, mint a rendező, Ang Lee munkája, aki annyira hitelesen és minden mézesmázos sablontól mentesen tudta életre kelteni ezt a történetet, hogy a film végül három Oscar-díjat is bezsebelhetett. Ám azt már kevesen tudják, hogy mennyire nehéz volt Annie Proulx Közel s távol című novellájából mozifilmet kovácsolni és rátalálni arra a két színészre, aki végül igent mond a szerepre.

Kép
forrás: SPI

Eredetileg ugyanis Gus Van Sant, a többek közt az Otthonom, Idaho, Good Will Hunting, Fedezd fel Forrestert! és az Elefántot is jegyző amerikai rendező készítette volna a filmet, ám ő egy idő után kiszállt a projektből. Egy korábbi interjúban pedig elárulta azt is, hogy mely világhírű színészek neve merült fel ezen LMBTQ-film kapcsán.

Dolgoztam a filmen és úgy éreztem, hogy egy nagyon erős szereplőgárdára lesz szükségünk, híres színészekre. De nem jött össze. A szokásos kiszemelteket kérdeztem meg: Leonardo DiCapriót, Brad Pittet, Matt Damont, Ryan Philippe-et... Mind nemet mondtak.

- mesélte a rendező.

Nos, ma már nehéz lenne elképzelni azt, hogy más színészek keltik életre Jack és Ennis karakterét, de talán 17 év távlatában felesleges is lenne, hiszen Heath Ledger és Jake Gyllenhaal különleges kettőse tényleg örökre beírta magát a filmtörténetbe.


És ez láttad már?

Galéria / 8 kép

LMBTQ filmajánló: 8 csodálatos film a szabad szerelemről

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Stílus

Diana hercegné után most Zendaya élesztette újra ezt az elfeledett trendet - meg is van a tavasz legnagyobb slágere!

A tenniscore már egy ideje elkezdte bontogatni, hogy aztán idén tavasszal mindent meghódítson.

Kép
Sztárok

Közel 400 millió forintos gyűrűt kapott Victoria Beckham, és nem ez az első: íme a Spice Girl 13 legszebb eljegyzési gyűrűje

Victoria Beckham szinte minden évben új eljegyzési gyűrűt kap David Beckhamtől szerelmük zálogaként. Összegyűjtöttük a 13 legszebbet!

Kép
Sztárok

Eva Longoria szűk ruhája nem sokat hagyott a képzeletre: 49 évesen megmutatta, mitől döglik a légy!

Ismét megmutatta Eva Longoria gyönyörű alakját: ebben a piros ruhában valami elképesztően szexi!

Kép
Életmód

7 tiltólistás étel reflux és gyomorégés esetén: ezek csak rontanak a helyzeten!

Neked is megvan az a kellemetlen érzés, amikor keserű vagy savanyú ízt érzel a torkodban, és mintha marná a sav az egész nyelőcsövedet? Nem vagy egyedül, hiszen a gyomorégés és a reflux sokak életét megkeseríti, és talán nincs is olyan ember a Földön, aki ne találkozott volna már velük valamilyen formában.

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 9 izgalmas hazai vállalkozó, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív tehetségei közül ismerhetsz meg néhány vállalkozót!

Kép
Életmód

10 étel, ami 40 év felett fontos a dietetikusok szerint

Noha fiatalabb éveikben kevesebben gondolnak a rák és a szívbetegségek kialakulásának kockázatára, a 40-es évek elérése során mindkettő kockázata fennáll. Ez ellen pedig leginkább egészséges életmóddal tehetünk, melynek központi tényezője az étkezés.