Történelmet írt a kémiai Nobel-díj Párizsba

Történelmet írt a kémiai Nobel-díj Párizsba

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Facebook
Twitter
Pinterest

A L’Oréal-UNESCO Nőkért és a Tudományért Program 2016 évi díjazottjai, Professzor Emanuelle Charpentier és Professzor Jennifer A. Doudna idén Nobel-díjat érdemeltek Párizsban a genomszerkesztésben forradalminak számító módszer kidolgozásáért. Míg az előbbi díjat kifejezetten azért alapították, hogy a kutatásokban élen járó nőket díjazzák, addig a Nobel-díjak történetében utoljára több mint fél évszázada díjaztak nőket.

A két kutató hölgy egy „Crispr/Cas9” vagy más néven „molekuláris olló” elnevezésű génszerkesztő eszközt fejlesztett ki, amely képes módosítani az emberi géneket. Ezt az áttörő felfedezést már korábban, a L’Oréal – UNESCO Nőkért és a Tudományért 2016-os nemzetközi díjátadóján is elismerték és honorálták, azonban Nobel-díjat az elismerés eddigi története során utoljára 1964-ben ítéltek nőnek, egészen mostanáig.

Ugyan ebben az évben, 2016-ban nyerte el a Nemzetközileg Kiemelkedő Tehetségek díjat Farkas Eszter, magyar agykutató is.

„A L’Oréal Foundation gratulál a mikrobiológusok mérföldkőnek számító felfedezéshez. Ma soha nem látott egészségügyi, társadalmi és gazdasági válságokkal kell szembenéznünk, így minden eddiginél nagyobb szükség van a tudományra, a tudománynak pedig a nőkre” –nyilatkozta Alexandra Palt, a L’Oréal Foundation ügyvezető alelnöke.

A világon a kutatók csupán 29%-át képviselik nők, ennek valós és közvetlen hatása van a kutatások minőségére.1A Nobel-díj 1901-es megalakulása óta összesen 621 tudóst díjaztak fizikai, kémiai vagy orvostudományi munkájáért, köztük is csak 22 női díjazottal.2

Emmanuelle Charpentier és Jennifer A. Doudna kitüntetésével immáron öt Nobel-díjas elismertje van a L’Oréal – UNESCO Nőkért és a Tudományért Programnak. Korábban Christiane NüssleinVolhard (orvosi Nobel-díj 1995-ben), Ada Yonath (kémiai Nobel-díj 2009-ben), Elizabeth H. Blackburn (orvosi Nobel-díj 2009-ben) kapta meg az elismerést.

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Kép
Életmód

8 zöldség, ami egészségesebb főzve, mint nyersen

Míg egyes zöldségek tápanyagszintje főzéskor emelkedik, másoké csökken. Most olyan zöldségeket mutatunk be, amiket érdemesebb főtt formában fogyasztani, ha ki akarjuk belőlük hozni a maximumot!

Kép
Sztárok

6 meglepő titok Katalin hercegné és Vilmos herceg esküvőjéről!

Ma ünnepli Katalin hercegné és Vilmos herceg 13. házassági évfordulójukat. Íme 6 meglepő titok, amit nem tudtál a királyi pár esküvőjéről!

Kép
Sztárok

Kiderült, ez Katalin hercegné kedvenc esküvői fotója: meglepő módon Vilmos herceg nem szerepel rajta

13 évvel ezelőtt tartotta esküvőjét Katalin hercegné és Vilmos herceg. Ez a hercegné kedvenc képe a nagy napról!

Kép
Sztárok

Emlékszel még rá? Így néz ki ma az a kislány, aki széttrollkodta Katalin és Vilmos esküvőjét

Grace van Cutsem ellopta a show-t Vilmos herceg és Katalin hercegné esküvőjén 13 évvel ezelőtt!

Kép
Sztárok

Eláll a lélegzet! Nicole Kidman lányai életükben először léptek a vörös szőnyegre, Sunday és Faith gyönyörű tinik már - FOTÓ

Nicole Kidman lányai, Sunday Rose Kidman-Urban és Faith Margaret Kidman-Urban most szombaton debütáltak először a vörös szőnyegen. Gyönyörű tini lett belőlük!

Kép
Shopping

Hivatalosan is ez a tavasz legdivatosabb színe: megmutatjuk, hogyan csempészheted be a ruhatáradba

Vidámságot és energiát áraszt magából, nem véletlenül ilyen népszerű.