Így készülnek a sztárok a fesztiválra: Lábas Viki

Így készülnek a sztárok a fesztiválra: Lábas Viki
Forrás: Hegyi Júlia
2016. július 19.

Bár a Margaret Island formáció alig két éve állt először közösen színpadra, folk-pop dalaikkal villámgyorsan robbantak be a köztudatba.

Stylistunk, Tankó Tekla beszélgetett Lábas Vikivel, a Fonogram-díjas zenekar énekesnőjével, aki többek közt azt is elárulta, mik az ő legfurcsább szokásai és milyen vicces helyzetekbe keveredett már fellépéseik során.

1. Ki az a fellépő, akit mindenképp megnézel ebben a fesztivál szezonban?

Szeretem azokat az előadókat, akik nem kifejezetten fesztivál közönség elé valók. Idén nem fogom kihagyni Passengert és Kristóf már volt Damien Rice-on. De ezzel szemben nagyon várom Rihannát, mivel hihetetlen jó zenészekkel játszik és nagy showt csinál, úgyhogy majd figyelek és az ámulás-bámulás mellett próbálok tanulni is.

2. Ki az a számodra ikonikus előadó, akivel szívesen színpadra lépnél?

Nagyon sok zenész van, akivel szívesen léteznék egy színpadon. Ha énekesről van szó, akkor Jessie J-vel és India Arie-val szívesen énekelnék. Rengeteg mindent tudnék kérdezni tőlük a backstage-ben. :)

4. Mi szól most a turnébuszban?

Jelenleg csend van a turnébuszban, vagy komolyzene és Dankó Rádió sok beszélgetéssel. :D


5. Van egy furcsa szokásod/kabalád ami nélkül nem lépsz színpadra?

Cipőben nem lépek színpadra. A kabala és babonás szokásaim pedig folyamatosan változnak, de a stábbal és zenekarral közös Margitsziget csatakiáltás és pacsizás nélkül nem indul el egy koncertünk sem.

6. Mi a legemlékezetesebb fesztiválpillanatod?

A tavalyi Efott backstage-ben nagyon jól összehaverkodtunk sok zenekarral, és jó volt együtt örülni annak, hogy magyar zenészek lehetünk és van lehetőségünk sok hazai fesztiválon fellépni. Jó, hogy a mai zenész generáció figyelemmel kíséri a másik munkásságát és odafigyel egymásra, segíti egymást.

7. És a legviccesebb?

Estem már le színpadról a nagy hév közepette és olykor, ha meglátok egy vicces figurát elszoktam felejteni a szövegemet is. Általában a stáb stresszel, hogy mi fog velem történni, mert elég izgő-mozgó vagyok. De annál cikibb nincs, mikor koncert közben reped szét a fellépő ruha rajtam.

8. Kedvenc fesztivál ételed/italod?

Sajnos nincsenek jó tapasztalataim a fesztivál kaják tekintetében, de egy nagyi féle lángos utánzatban talán akkorát nem lehet csalódni és nagyon szimpatizálok évek óta a vödrös alkoholtartalmú lötyökkel de még nem mertem egyedül bevállalni.

9. Miben lépsz színpadra?

Tavaly is és idén is a fesztiválokon Takács Márk által tervezett ruhákban lépek fel. Mindig eltalálja a hangulatomat és nagyon ismer, úgyhogy könnyen dolgozunk együtt. Nekem fő a kényelem és a komfort érzet, főleg, ha nagy színpadokról van szó.


A Margaret Island zenekart augusztus 12-én, pénteken élőben is hallhatod a Szigeten!

Ide ajánlott utaznod a csillagjegyed szerint

Összeállítottuk a vakáció-horoszkópodat!

Híresebb lesz, mint az anyukája? Kate Moss lánya elveszítette a Fashion Week-szüzességét

A 14 éves Lila Grace már most kipipálhatja a bakancslistájáról azt, amiről sokan egy életen át álmodnak!