Újabb jó ügyhöz adta arcát Weisz Fanni

Újabb jó ügyhöz adta arcát Weisz Fanni
2015. március 19.

Márciusi számunkban hét hazai sztár mesél arról, miért fontos a jótékonykodás. Weisz Fanni is köztük van, aki most újabb jó célhoz adta az arcát. Olvas el, miről van szó és segíts te is!


A háttér


A KSH adatai szerint Magyarországon 767 ezer megváltozott munkaképességű ember él, akiknek mindössze 18,1%-a foglakoztatott. A fogyatékos emberek száma itthon 490 578 ezer, akik közül 65 581 foglalkoztatottat jegyeztek be. A Segítő Vásárlás programot működtető Salva Vita Alapítvány azért dolgozik, hogy mindkét csoportban növekedjen a foglalkoztatottak aránya.

A Design Randi


Kép

A Design Randi-projekt 2014-ben indult azzal a céllal, hogy a megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató vállalkozások, műhelyek olyan egyedi tárgyakat gyárthassanak, melyekkel egyszerre hívják fel a figyelmet a fogyatékos emberek munkalehetőségeire és a kortárs design szerepére.

A Segítő Vásárlás


A Salva Vita Alapítvány nemrég bejelentette a Segítő Vásárlás webshop indulását is - így mostantól a Segítő Vásárlás védjeggyel ellátott termékek, köztük a designerek és vállalkozások együttműködéséből születet design tárgyak is megvásárolhatóak online a bolt.segitovasarlas.hu oldalon. A védjegy jelzi a vásárlók számára, hogy a tárgyak védett, azaz fogyatékos embereket foglalkoztatató munkahelyeken készülnek.

Weisz Fanni


KépA Segítő Vásárlásnak és a Design Randinak a szemléletváltáson túl gyakorlati jelentősége is van: a programban részt vevő munkahelyeknek nyújt segítséget abban, hogy stabilak és piacképesek legyenek. A webshop arcának és nagykövetének olyan személyt kértek fel, aki ezt az üzenetet hitelesen képviseli - Weisz Fanni hallássérült modellt.


“Az elkészülő kortárs design termékek révén talán a fiatalabb korosztályok is könnyebben megszólíthatóak. Őket is képviselve, örömmel adtam az ‘arcomat’ a kezdeményezéshez; hogy még többük számára jelezzem, milyen fontos segíteni a fogyatékos emberek és a megváltozott munkaképességű emberek társadalmi integrációját.” - mondta el Weisz Fanni a sajtótájékoztatón.
Kép


HAZAI SZTÁROK, JÓ ÜGYEK A MÁRCIUSI INSTYLE-BAN – VIDEÓ.

Jenna Dewan-Tatum bemutatja: ennél a 10 ezres papucsnál nincs kényelmesebb az utazáshoz

Ha eddig gondolkoztál rajta, hogy beszerezd, ne habozz tovább!

Pont, mint Diana! Ezzel szegte meg a szigorú királyi protokollt Katalin hercegné

Katalin felrúgta a királyi protokollt, és mindenki imádja érte!

10 színésznő, aki feláldozta a szépségét egy szerep kedvéért

Mi a közös a következő 10 színésznőben? Egyiküket sem a hiúsága vezérli!

Előfizetés