„Ha ránézek a testemre, már nem csak a hibáimat látom” - interjú Szilágyi Szilvivel

„Ha ránézek a testemre, már nem csak a hibáimat látom” - interjú Szilágyi Szilvivel
Forrás: InStyle/Zsólyomi Norbert

Szépség

Helyes hajápolási rutin: Avagy 5+1 működő praktika a sérült haj ellen

Promóciók

Öltöztesd életed abba, ami értékes! - az Answear.hu-val!

Promóciók

Klasszikusra hangolva - Megérkeztek a népszerű Gino Rossi és Badura márkák vadonatúj cipői és táskái a CCC polcaira

Promóciók

Így csökkenthető a tandíj az egyetemen / főiskolán

Szépség

Bosszantanak a striák? 5 tipp, amivel látványosan elhalványíthatod a csíkokat még a nyár előtt

Facebook
Twitter
Pinterest

A hónap témája: body positivity. Példaértékű hazai sztárok, akik bátran vállalják, hogy elfogadják, és szeretik a testüket! Elsőként ismerd meg Szilágyi Szilvi történetét!

Az instyle.hu cikkeinek egy része júniusban a body positivity témája körül forog. Az InStyle még a tavalyi évben, a nyári lapszámával indította el #ígyvagyokjó #ígyvagyokjól kampányát, küldetésünk viszont nem csak néhány hónapra szólt, továbbra is szeretnénk felhívva a figyelmet a testképből adódó komplexusokra, és bátorítva a nőket és férfiakat, hogy ne rejtegessék, hanem szeressék a testüket. Ebben a hónapban ismert embereket kérdeztünk a body positivity mozgalomról. Az interjúkban szó esik majd az elfogadásról, a másoknak való megfelelésről és példaképekről - elsőként Szilágyi Szilvivel készült beszélgetésünket olvashat el!

Mikor érkezett el az életedben a fordulópont, amikor elkezdtél elfogadóbbá válni a saját tükörképeddel?

Valójában már egészen kicsi gyerekkorom óta meghatározza az elfogadás a létezésemet. A származásom gyökeresen meghatározza a body positivity eszméjét. Emlékszem, amikor először kezdett bennem tudatosulni, hogy nagyon más az arcom, mint a többi gyereknek, eleinte borzasztóan szégyelltem magam, és sajnos rengeteg bántást is kaptam a szemeim miatt. Többször könyörögtem sírva a szüleimnek, hogy menjünk el és operáltassunk nekem új szemeket, azt szerettem volna, ha úgy nézek ki, mint a többiek. Akkor apukám nagyon megnyugtatott, hogy én így vagyok különleges, és idővel majd megértem ennek az értékét, így semmi szükség a beavatkozásra. Kamaszkoromra végül megtanultam figyelmeztetni magam, hogy úgy vagyok jó, ahogy vagyok

Szinte már társadalmi betegség, hogy mindig másoknak akarunk megfelelni. Mekkora felelőssége van ebben a közösségi médiának?

Óriási, de ebben is igyekszem nagyon tudatosan a természetességet képviselni. Tisztában vagyok azzal, hogy én is hatok a követőimre, de én rám is hatnak más emberek. Ugyanúgy vagyok követő, sokakra felnézek, és azt sem tagadhatom, hogy én is mérem magam másokhoz. Igyekszem ebben tudatos maradni, de bevallom sokszor azért nehéz megtalálni a harmóniát.

Mit gondolsz, mi segíthet azoknak, akik krónikus elfogadási nehézségekkel, állandó frusztrációval és elégedetlenséggel küzdenek?

Ez egy nagyon nehéz, és összetett kérdés. Szerintem az egyik legfontosabb, hogy nem szabad minden felelősséget a tartalomgyártókra, híres emberekre, influenszerekre hárítani. Nekünk nyilván abban van felelősségünk, hogy nem csak a mézes-mázas oldalát mutassuk meg az életnek, hanem a valódi problémáinkat, érzéseinket is merjük nyilvánosan vállalni. Őszintén azt gondolom, hogy globálisan, mindenkinek változtatnia kellene ezeken a nézőpontokon. Sokat segíthet, ha foglalkozunk önmagunkkal, a mentális egészségünkkel. Úgy vélem, hogy mindnekinek szüksége van valamilyen terápiára, én például receptre írnám, sőt már az iskolában külön tananyagként kezelném, hogy minél kisebb korban halljanak a gyerekek erről a kérdésről.

Számodra ki tekinthető példaképnek a „body positivity“ életszemléletben? Ki az, aki a közösségi médiában azt képviseli, amivel te is tudsz azonosulni?

Imádom Oltai Katát, fantasztikus nőnek tartom, a gondolatait, a stílusát, az életfelfogását, a rezgését mindennek, amit képvisel, ahogy megéli a nőiességét. A nagybetűs nő számomra, Epres Panni. Ő annyira könnyed, természetes, és elegáns. A külföldi influenszerek között pedig Mathilde Goehler a szoborszerű szépség, aki arról híres, hogy soha sem sminkel. Egyébként mintha kezdene a közösségi médiában is egyre inkább teret hódítani a természetesség, a jó értelemben vett káosz. Oké, én imádom a bézs árnyalatokat és az esztétikus megjelenést, de a filtereket például kifejezetten kerülöm.

Most már könnyen ki tudod mondani önmagadnak, hogy szereted a tested a hibáiddal együtt?

Abszolút, és ezt főleg a második gyermekem születése után tanultam meg. Ha ránézek a testemre, már nem csak a hibáimat látom, hanem azt, hogy mindezek azért keletkeztek rajtam, mert életet adtam két csodálatos kis lénynek, akik miatt nap mint nap boldog vagyok.

Most pedig jöjjön még egy követendő példa: Danae Mercert több millióan követik már az Instagramon, és ehhez nem kellett más, mint az, hogy őszintén mutassa meg testét, naracsbőröstül, mindenestül, és felhívja a figyelmet a beállított fotók és valóság közötti különbségre!

Galéria / 8 kép

Maga az önbizalomlöket! Danae Mercer leginspirálóbb posztjai

Megnézem a galériát

Videók

Szépség

Helyes hajápolási rutin: Avagy 5+1 működő praktika a sérült haj ellen

Promóciók

Öltöztesd életed abba, ami értékes! - az Answear.hu-val!

Promóciók

Klasszikusra hangolva - Megérkeztek a népszerű Gino Rossi és Badura márkák vadonatúj cipői és táskái a CCC polcaira

Promóciók

Így csökkenthető a tandíj az egyetemen / főiskolán

Szépség

Bosszantanak a striák? 5 tipp, amivel látványosan elhalványíthatod a csíkokat még a nyár előtt

Kép
Sztárok

Leleplezték: A Bridgerton család készítője ebből a filmből lopta Penelope karakterét a 3. évadhoz!

Penelope Featherington hatalmas átalakuláson megy keresztül A Bridgerton család 3. évadában, de egy kicsit ismerősen cseng a sztori. Most kiderült, nem véletlen: egy híres filmből vették az ötletet!

Kép
Szépség

Ha ezt használod, akkor úgy lehet napbarnított arcbőröd, hogy közben nem kell félned a korai ráncoktól - íme a 7 legjobb önbarnító szérum!

Íme a legújabb szépségtrend: összegyűjtöttük a 10 legjobb önbarnító terméket! Ezekkel úgy élvezhetjük a napbarnított arcbőrt, hogy közben nem tesszük ki káros hatásoknak.

Kép
Stílus

Meglepő fejezethez érkeztek az esküvői ruhatrendek: 2024-ben a szabadon hagyott keblek hódítanak

A mellek szabadsága újabb szinteket lépett és igazából meg sem állt az esküvői ruhákig.

Kép
Életmód

6 rákellenes tavaszi zöldség: most van szezonjuk!

Már nem sokáig élvezhetjük a tavasz szépségeit, így érdemes még most jó sokat fogyasztani az idényzöldségekből. Az alábbiakban olyan tavaszi zöldségeket hoztunk, melyek nemcsak ízletesek és kiváló fogyókúrás alapanyagok, de bizony még rákellenesek is. Mutatjuk is, melyek ezek.

Kép
Sztárok

Sokkoló történetek: 10 híres történelmi alak, akit lelőttek

Borzasztó, mikor valaki kioltja egy másik ember életét. Az ismert emberek halála mindig nagyobb figyelmet kap, de ez teljesen érthető: most összegyűjtöttük azokat az eseteket, mikor lelőttek egy hírességet.

Kép
Életmód

Magyar is van köztük! 10 európai úti cél, ami igazi rejtett gyöngyszem

Nemcsak a legismertebb és legfelkapottabb helyszínek nyújthatnak nagyszerű kikapcsolódási lehetőséget.