Elmúltál 30 éves? Akkor biztosan tudod, mi az a 6 dolog, amit mostantól tilos elkövetned a hajaddal!

Elmúltál 30 éves? Akkor biztosan tudod, mi az a 6 dolog, amit mostantól tilos elkövetned a hajaddal!
Forrás: InterCom

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Mert a tökéletes hajkorona minden nőnek jár...

Fiatalon az ember még sok butaságra képes: emlékszem, nekem is volt olyan időszakom, amikor szinte minden nap hajat mostam, mert meg voltam győződve arról, hogy csakis akkor lesz tökéletes a külsőm, ha a hajam is ragyogó és illatos. Azt sem felejtem el, amikor még a gólyatáborba is hajvasalóval mentem, és havonta új színeket próbáltam ki.

Ám a haj azért nem tűr el mindent, ha pedig sokat kínzod, egy idő után bizony feladja a harcot. A 30 éves kor általában egy vízválasztó: ekkor a legtöbb nő azt érzi, kicsit komolyabban kell vennie bizonyos dolgokat, és ebbe a hajápolás is beletartozik. A következő 6 dolgot pedig tényleg itt az ideje elfelejtened, ha csodás frizurára vágysz!

1. Az egyszínű haj öregít

A tövétől a végéig ugyanolyan színű a hajad, mert magadnak fested, és így egyszerűbb, vagy talán csak ódzkodsz a változástól. Vagy csak azt gondolod, a brutálszőke haj nagyon menő. Pedig a mesterfodrászok szerint az egyszínű haj nagyon is öregít, ráadásul ma hihetetlenül népszerűek az átmenetes frizurák. Szóval érdemes tanácsot kérni a hajmágusodtól, s időt és energiát, meg némi pénzt szánni arra, hogy az otthoni hajfestés helyett egy profi nyúljon a tincseidhez. Nem is hinnéd, mire képes egy szuper hajszín!!

2. Ordító melírcsíkok

A melír mindig jöhet, csak arra kell vigyázni, hogy ne legyen csíkos tőle a hajad. Eszedbe se jusson a hajszínednél sokkal világosabb vagy sokkal sötétebb színnel melíroztatni, csakis a finom átmeneteket részesítsd előnyben, így modern és természetes lesz a hajszíned. Hidd el, nem attól lesz szép a hajad, hogy üvöltenek a csíkok a fejeden!

3. Nem vágatod, mert növeszted

Hosszú tincsekre vágysz, ezért hanyagolod a hajvágást, és még egy pár centitől sem vagy hajlandó megszabadulni? Rosszul teszed: a hajvégeken elég hamar meglátszik, ha nincsenek ápolva, és egy idő után hiába használsz hajvégápolókat, már csak a vágás lesz a megoldás. 2-3 havonta mindenképp érdemes picit vágatni a tincseiden, hidd el, sokkal igényesebb lesz az összhatás!

4. Tűzzel-vassal égeted

Ugyan most hódít a vasalt frizura, és a laza loknik is népszerűek, ám ugye tudod, hogy a tűzforró holmik szárítják és töredezetté teszik a tincseidet? Néha persze vannak alkalmak, amikor az ember lányának a hajgöndörítő a legjobb barátja, de alapvetően érdemes körkefét használnod: ezzel is szép egyenesre száríthatod a hajadat, ha pedig kisebb fejűt választasz, a hullámok is megmaradnak!

gif

5. Nem figyelsz az étkezésedre

Lehet, hogy jó dolgokat kensz a hajadra, ám nem figyelsz az étkezésedre – ez pedig a hajadon is meglátszódhat ám! Az olyan omage-3 zsírsavban gazdag ételek, mint mondjuk a lazac, nagyon sokat tesznek a bőr és a haj szépségéért, de érdemes még jó sok babot, zöld színű zöldséget, diót és mandulát enned, ha szép hajat szeretnél!

6. Nem fordítasz rá elég figyelmet

Szereted a márkás holmikat, a jó kis arckrémeket, de a samponoddal nem foglalkozol: megveszed az első akciós terméket, lehetőleg párosával, hogy jó sokáig kitartson, ha pedig épp nem felejted el, egy kis balzsamot is dobsz a hajvégekre. Pedig a hajat ápolni kell, érdemes időnként pakolásokkal kényeztetni, és olyan termékeket választani, ameelyek tényleg feltöltik élettel és enegiával a tincseidet.


És ezt láttad már?

Galéria / 6 kép

6 hajápolási tipp a fodrászoktól

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Shopping

A Szex és New York átveszi az uralmat tavasszal: Így alkosd újra Carrie Bradshaw ikonikus szettjeit!

Carrie Bradshaw 2024-ben is legalább annyira trendi, mint a Szex és New York sorozat indulásakor. Most segítünk lemásolni a stílusát.

Kép
Szépség

A 86 éves Jane Fonda esküszik erre a drogériás arckrémre - most kedvezményesen szerezheted be!

A 86 éves Jane Fonda mindenképp hiteles személy, ha szépségápolásról van szó, erre pedig arcbőre a bizonyíték! Ezt a terméket használja arcápolási rutinjához a híresség!

Kép
Stílus

6 farmer, ami már nem lesz divatos 2024 tavaszán - mutatjuk, mik jönnek helyettük!

Ezeket a farmereket is pont úgy találták ki, hogy könnyen és gyorsan megszerethessük őket!

Kép
Életmód

8 film, melyben a szerelmi háromszög teljesen megosztotta a rajongókat - te kinek az oldalára álltál?

Ezek a filmes szerelmi háromszögek két táborra szakítják a rajongókat! Te kinek az oldalán állsz?

Kép
Sztárok

Megvan az álomotthon! Ebben a meseszép villában él Palvin Barbi és Dylan Sprouse - FOTÓK

Palvin Barbi és Dylan Sprouse sajátkezűleg végzik a felújítást, hogy beköltözhessenek mesebeli otthonukba! Az alapok tökéletesek, de van min dolgozni.

Kép
Életmód

Ez a nő 2 hét alatt 8 kg-ot fogyott ezzel a módszerrel - mutatjuk, hogyan csinálhatod utána!

Mondjuk is, hogy melyik az a 7 gyakorlat, amit ha beépítesz az edzésrutinjaid közé, bizony te is gyorsan észreveszed majd a változást.