Ezek a legkárosabb sminkelési szokások

Ezek a legkárosabb sminkelési szokások
Forrás: Europress
2017. február 13.

Ezeknek a beidegződéseknek ideje búcsút inteni.

A sminkelést évek óta megszokásból végezzük, olyan automatikusan kenjük fel a különböző szépségtermékeket, hogy talán észre sem vesszük, hogy valamit rosszul csinálunk. Pedig a káros sminkelési szokások olyan bőrproblémákhoz vezethetnek, mint az irritált bőr, az akné vagy az eltömődött pórusok. Ha az alábbi rossz beidegződések közül bármelyik is igaz ránk, itt az ideje változtatni rajta.

Sminkeléssel kezdeni a reggelt

Pedig ez teljesen ártatlan dolognak tűnik, ugye? Nos, a helyzet az, hogy így viszont kihagyunk egy fontos lépést. Akármennyire is sietünk a munkahelyünkre, sminkelés előtt mindenképp mossuk meg az arcunkat! Ha ugyanis ez a lényeges momentum kimarad, a sminkkel a bőrünkbe zárjuk mindazt a zsírt vagy baktériumot, ami az éjszaka folyamán a bőrfelszínünkön összegyűlt!

Túl sokáig használni egy terméket

Persze senki sem szeret pazarolni és félig teli flakonokat a kukába dobni, ám túl sokáig ragaszkodni egy sminktermékhez nem szerencsés. Hogy mennyi ideig őrzi meg a minőségét egy sminkcucc, az márka- és termékfüggő, de általánosságban azt mondhatjuk, hogy kb. három-hat hónap. Tartsuk hát észben: ha valami irritálni kezdi a bőrünket vagy pattanások jelentkeznek az arcunkon, akkor valószínűleg egy lejárt sminktermék a felelős!

MÉG TÖBB BORZASZTÓAN KÁROS SZOKÁSÉRT KATTINTS IDE!

1 perc stílus: van 5+1 ötletünk a kockás összeállítások frissítésére!

Nem feltétlen kell hadilábon állni a mintákkal, főleg, ha egy ilyen klasszikusról és könnyűről van szó.

Exkluzív: Julianne Moore fehérnemű-kollekciójának bemutatóján jártunk Berlinben

Megcsodáltuk a Julianne Moore X Triumph Floral-kollekciót!