10 meglepő dolog, ami tönkreteszi a bőröd, és te még csak nem is sejted

10 meglepő dolog, ami tönkreteszi a bőröd, és te még csak nem is sejted
Forrás: HBO

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Facebook
Twitter
Pinterest

Minőségi krémek, gondos ápolás, rendszeres kozmetikai kezelések. Sokszor azt hisszük, mi mindent megteszünk a szépségünkért, miközben nem is sejtjük, mennyi banális dolgokkal ártunk a bőrünknek. Például a következő 10 dologgal!

1. Hunyorgás

Nem jó a látásod? Ha sokat erőlteted a szemed, az nem csak mostani állapoton fog rontani, a szemed körüli finom bőrt is tönkreteszed vele. A sok hunyorgás következtében, idő előtt jelennek meg a nemkívánatos ráncok. Menj el szemvizsgálatra, és mielőbb orvosold a problémát. A szemüveg a legnagyobb sztároknak sem gáz!

gif

2. Vegyszerek a vízben

Sok mindentől lehet száraz a bőröd, de egy alattomos kiváltó ok maga a víz. Sajnos ez ellen nehéz védekeznünk, hiszen nem választás kérdése, hogy mi folyik a csapból. Mit lehet tenni? Fektess be egy olyan zuhanyrózsába, ami megszűri a vizet, és megszabadulhatsz a káros vegyianyagoktól, mint a klór, és ki tudja még mi...

3. Túl gyakran gyantáztatsz

Minden felbukkanó szőrszálnál rohansz a kozmetikushoz? Rossz ötlet, mivel a túl sok gyantázás olyan hegeket okozhat, amiknek örökre nyoma marad. Legalább 3 hét szünetre lenne szükség, mielőtt újra nekiesnétek a műveletnek. És ez kiemelten igaz az érzékenyebb területekre.

gif

4. Stressz

Már megint a stressz. Sajnos a folyamatos feszültség az élet legtöbb területére kihat, ahogy a bőröd állapotára is. Pattanások és kiütések, korai ráncok, szürke és száraz bőr - számos bosszantó mellékhatás. Fiatalon nem vesszük komolyan az ilyesmit, de minél előbb foglalkozol a problémával, annál tovább tarthatod meg a szépséged.

5. Koszos ágynemű

Bőröd éjjel tud legintenzívebben regenerálódni. Ilyenkor az elhalt hámsejtek a párnádon landolnak, ahogy a különböző baktériumok és méreganyagok is. Annak érdekében, hogy megkíméld magad a fölösleges pattanásoktól, cseréld le a párnádat hetente, vagy nem kívánatos gyulladásokra ébredhetsz reggel.

6. Túl sok cukor

A sok finomított édesítőszer árt az alakodnak, a vércukorszintednek, és a bőrödnek is. Ha édesszájú vagy, egyél inkább olyan extracukros gyümölcsöket, mint az ananász vagy a mangó. A lehető legkevesebbszer nyúlj a cukorért.

gif

7. Túl sok alkohol

A bor, a sör, és az összes rövid kiszárítja a bőrödet. Lehet, hogy kiheverted a másnaposságot, de a tested nem felejt. Ha túl sokszor sanyargatod a szervezeted, először csak a pattanások jönnek a méreganyagok miatt, majd a dehidratáltság hozza a ráncokat is.

gif

8. Élet egy szaunában

A szauna és a gőzfürdő nagyon egészséges, de csak egy pontig. Ha túlzásba viszed, egy idő után csúnyán megereszkedhet a bőröd, mert a benne található kollagén rugalmassága roncsolódhat.

9. Passzív dohányzás

Mindenki tudja, hogyan hat a dohányzás a testünkre. Ezért nem is dohányzol, ugye? De azt tudtad, hogy a passzív dohányzás is egészségtelen a bőrödre nézve? A káros anyagok a füstben is megtalálhatóak, letüdőzés ide, vagy oda.

gif

10. Erős smink

Kellenek néha a sminkmentes napok. Ha otthon vagy, hagyd levegőhöz jutni a bőröd. Még a legszuperebb természetes kozmetikumok is megterhelik a tested, szóval kell a szünet - legalább egy nap a héten. Ez azért nem katasztrófa!

gif

ÉS EZT LÁTTAD MÁR?

Galéria / 5 kép

Top 5 szépségtipp Julia Robertstől

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Kép
Szépség

Hogyan használjuk helyesen a fátyolmaszkot? Íme a legjobb tippek zsíros, pattanásos és dehidratált bőrre

A fátyolmaszkok világában sok az opció, és nem minden termék felel meg minden bőrtípusnak. Abban a helyzetben vagy, hogy zsíros, pattanásra hajlamos vagy kiszáradt bőrrel küzdesz? Akkor itt az ideje, hogy felfedezd a fátyolmaszkok erejét!

Kép
Sztárok

Négy hét alatt 33 kilót fogyott! Hírességek bizarr (és kifejezetten egészségtelen) diétái, amiket egy film kedvéért vállaltak be

Egy szerepért mindent? A sztárokat még a legszürreálisabb diéták sem rettentik el attól, hogy a lehető leghitelesebben hozzák a rájuk osztott szerepet.

Kép
Sztárok

Nők milliói értenek egyet! Margot Robbie elárulta, szerinte ki a filmtörténet legszexibb pasija!

Margot Robbie elárulta, hogy ki az ő filmes szerelme, mi pedig tökéletesen egyetértünk vele!

Kép
Életmód

A petrezselyem 7 jótékony hatása: védi a szívet, erősíti az immunrendszert, és rákellenes hatása is van

Alapvetően nem úgy szoktunk tekinteni a petrezselyemre és a szárára, mint értékes vitaminforrásra, melynek számos jótékony hatása van a szervezetre. Az igazság pedig az, hogy nem csupán a szív egészségére van rendkívüli hatása, de bizony rákellenes tulajdonsáságról is ismert.

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 6 izgalmas magyar filmes és színházi arc, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív arcai közül ismerhetsz meg számos kiemelkedő filmes és színházi alakot!

Kép
Életmód

Nagy hatással lesz az emberekre ez az áprilisi égbolti jelenség: ezt érdemes tudni a rózsaszín holdról!

Különleges erőkre lehetsz figyelmes április 24-én, ugyanis ekkor lesz látható a rózsaszín hold. De mit is jelent ez? Mutatjuk!