Szarkaláb, mimikai ránc, pattanás – ezek a magyar nők bőrproblémái

Szarkaláb, mimikai ránc, pattanás – ezek a magyar nők bőrproblémái

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

A magyar nők kétharmada már 30 éves kora előtt találkozik apró szarkalábakkal, de az orr és a száj környékén megjelenő mimikai ráncok is sokaknak problémát jelentenek - derült ki egy friss szépségápolási felméréséből. A kutatás arról is lerántotta a leplet, hogy hazánk lányai milyen sűrűn tapasztalnak a bőrükön pattanásokat, és arra is fény derült, hogy tízből négy nő már tinédzserkora óta használ valamilyen bőrápoló kozmetikumot.


A magyar nőknek a szem környéken ráncosodik leginkább a bőre, 70%-uknak a szarkalábak jelentik a legnagyobb problémát. A száj és az orr környékén megjelenő mimikai ráncok 24%-uknak okoznak fokozott gondot, mindössze 6%-uk nyilatkozott csak úgy, hogy dekoltázsának bőre ráncosodik leginkább – derült ki az FS kozmetikai termékek gyártójának nem reprezentatív, online felméréséből.

Screen Shot 2015-10-20 at 13.43.46
Screen Shot 2015-10-20 at 13.43.46


A szem környék az egyik legérzékenyebb terület, ahol azonnal megmutatkoznak a kor, a fáradtság, a stressz és a kialvatlanság tünetei. A magyar nők közel kétharmada a tükörbe nézve már 30 éves kora előtt tapasztalt szarkalábakat: 30%-uk 25 éves kora előtt, 31%-uk pedig 25 és 30 éves kora között figyelt fel az apró szemkörnyéki ráncokra. 26%-uk 30 és 35 éves kora között vette észre az első szarkalábakat, a legszerencsésebb 13% viszont csak 35 év felett találkozott velük. „A szemkörnyéki ráncok megelőzésében fontos szerepet játszik az egészséges látás fenntartása, a rövidlátás miatti rendszeres hunyorgás ugyanis szarkalábak kialakulásához vezet. Ezek elkerülése érdekében aludjunk eleget, korrigáltassuk a látásunkat, és védjük a fénytől a szemünket -– javasolja dr. Kriston Renáta bőrgyógyász-kozmetológus az FS felmérés eredményeire reflektálva. A szakorvos arra is felhívta a figyelmet, hogy a szemkörnyék ápolásárs mindig célzottan erre a területre való, könnyű textúrájú készítményeket válasszunk, amelyekből elég 1-1 cseppet felvinni a bőrre, a nem megfelelő kozmetikumok használata ugyanis szemproblémákat eredményezhet.
A válaszadók több mint felének nem jelentenek problémát a pattanások: 17%-uk szinte soha, 41%-uk pedig csak ritkán tapasztalja a kínzó bőrtüneteket, 20%-uk ugyanakkor havi rendszerességgel találkozik a problémával, 22%-uk pedig még ennél is gyakrabban. „A pattanásokat a faggyútermelés zavarain túl okozhatják kozmetikumok, gyógyszerek és környezeti szennyeződések, emellett pedig egyes élelmiszerek és hormonális hatások is kiválthatják őket. A megelőzés érdekében fontos a túlságosan zsíros ételek kerülése, a rendszeres arctisztítás, illetve a bőrtípusnak vagy az adott bőrproblémának megfelelő arckrémek használata. Érdemes természetes hatóanyagokat, pl. növényi őssejteket tartalmazó készítményeket alkalmazni” – tette hozzá a szakorvos.

Screen Shot 2015-10-20 at 13.43.57
Screen Shot 2015-10-20 at 13.43.57


A felmérés során arról is megkérdezték az embereket, hogy mennyi idős korukban kezdtek először kozmetikumokat használni. Az eredményekből kiderült, hogy a válaszadók nagy része (41%) már 15-19 éves kora óta használ különböző bőrápoló készítményeket, 39%-uk a húszas, 15%-uk a harmincas, 3%-uk a negyvenes éveiben, 2%-uk pedig csak 50 éves kora felett kezdett a kozmetikumok használatába. „A bőrápolás hatékonysága szempontjából rendkívül fontos, hogy bőrradírozással vagy peelinggel megtisztítsuk arcunkat az elhalt hámsejtektől, mert e nélkül a szükséges hatóanyagok nem tudnak megfelelően felszívódni" – tanácsolja a kozmetológus.

Screen Shot 2015-10-20 at 13.44.11
Screen Shot 2015-10-20 at 13.44.11


A kutatás prezentálásán részt vett Malek Andrea színésznő is, aki őszintén vallott bőrápolási szokásairól.
Malek Andrea a szépségápolás kapcsán is a természetességet tartja szem előtt. Három gyermek édesanyjaként kevés időt tud magára fordítani, így egy gyors, ám annál hatékonyabb rituálét fejlesztett ki magának. „A bőrtípusomnak megfelelő, természetes hatóanyagokban gazdag kozmetikumokat egy egyszerű, gyors arcmasszázzsal juttatom be, így nem csak ápolom a bőrömet, de még a vérkeringésemet is élénkítem. Hiszem azt, hogy az arcomon mindig tükröződik az aktuális lelkiállapotom, a ráncokban pedig ott „lakozik” az eddigi életem a nevetésekkel és a sírásokkal együtt. Ezek hozzám tartoznak, ezért nem akarom elfedni őket. Az arcom munkaeszköz, rajta kell, hogy legyen az igazság.”

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Életmód

6 csillagjegy, aki nagyon sok pénzhez juthat a következő hetekben - nekik szerencsét hoz a Jupiter-Uránusz együttállás!

Április 20-án érkezik a Jupiter-Uránusz együttállás, ami az év legjelentősebb asztrológiai eseménye. Tudd meg, hogy a te csillagjegyedre hatással lesz-e!

Kép
Stílus

Gigi Hadid bemutatja: A farmer, ami nélkül a divatos nők nem tudnák túlélni a tavaszt

A farmerek szára idén tavasszal ismét kicsit tágabb irányt vesz, és ami azt illeti elég jól is néz ki!

Kép
Életmód

28 emlékezetes autós film, amit látnod kell

Az autó egy filmben lehet főszereplő vagy kulcsfontosságú kellék – egy biztos: sokszor tesz emlékezetessé egy-egy jelenetet.

Kép
Életmód

Hivatalos: Ez minden idők 10 legjobb filmje - több százezer szavazat érkezett!

Ha még nem láttad ezeket, akkor muszáj lesz! Íme minden idők 10 legjobb filmje a nézők szerint!

Kép
Életmód

Ezt teszi a testeddel napi 10 ezer lépés egy éven át: nem fogod elhinni

Michelle King influencer egy éve mindennap 10 000 lépést sétál. Beszámolójából kiderül, jobb-e ez, mint edzeni járni!

Kép
Sztárok

Brad Pitt új barátnője kísértetiesen hasonlít Angelina Jolie-ra - FOTÓ

Bradt Pitt női ideálja most már egyértelmű, ugyanis frissen elvált barátnője kiköpött hasonmása Angelina Jolie-nak!