A Vogue még mindig lenézi a bloggereket

A Vogue még mindig lenézi a bloggereket
2016. szeptember 28.

Nem gondoltuk volna, hogy 2016-ban még mindig kétségbe lehet vonni a létjogosultságukat.

A divatblogolás eléggé megosztó téma a szakmában, már csak azért is, mert egymástól teljesen eltérő szinteken lehet űzni. Van olyan blogger, akinek a szavára többen adnak, mint egy magazinéra, vagy éppen olyan újfajta nézőpontot képvisel, ami hiányzott a korábbi divatújságírásból, de néhányukról nem feltétlen érti az ember, mit is csinálnak, vagy miért.

Az elmúlt nyolc évben, ahogy egyre több és több blog indult, egyre több és több cikk született róluk és helyükről a divatvilágban. 2016-ban azonban az amerikai Vogue még mindig nem békélt meg a témával. Az éppen utolsó állomását taposó divathét milánói szelete után hozta le a Vogue online a szerkesztők szubjektív kommentjét az eseményekről. Többen közülük nem tudták türtőztetni magukat a bloggertémában és meglehetősen idejétmúlt nézeteket hangoztattak.

Sallly Singer, kreatív digitális igazgató drámaian azt tanácsolta a bloggereknek, hogy

Kérlek, hagyjátok abba! Találjatok más területet! A stílus halálát hirdetitek.”

Míg Sarah Mower, a Vogue.com kritikai részlegének vezetője szánalmasnak nevezte a street style fotósoknak pózoló bloggereket

Nézzük, ahogy kétségbeesetten sétálgatnak fel-alá a divatbemutatók helyszíne előtt a forgalomban, balesetet kockáztatva csak azért, hogy lefotózza őket valaki.”

De a legfurcsább talán Alessandra Codinha, a Vogue.com divathír szerkesztőjének reakciója, aki azon tűnődik, mit jelenet egyáltalán a blogger szó és teljes munkaidős divatszakemberként számon kéri rajtuk, hogy foglalkozhatnának valami fontosabbal:

Nagyon kínos – annál is inkább, ha arra gondolsz, mi folyik jelenleg a világban. (Regisztráltál már a szavazásra? Ne felejtsd el megnézni az elnökjelöltek vitáját hétfőn.)”

A The Cut felkereste a témával kapcsolatban a szupersikeres filippínó divatblogger Bryanboy-t, akit összezavart a Vogue támadása:

Miért rúgnak bele valakibe, aki talált egy alternatív platformot a megélhetésre azzal, hogy valami alapvetően hasonló dolgot csinál, mint ők? Ez egy kudarcba fulladt megfélemlítés. 2016 van, nem 2009, nem hiszem el, hogy még mindig erről kell beszélnünk.”

Teljesen egyetértünk, már évekkel ezelőtt bebizonyosodott, hogy a divatblogolásnak van létjogosultsága, ráadásul a The Cut talált egy képet két feljebb említett Vogue szerkesztőről, akik éppen egy street style fotóhoz pózolnak.

Kép
forrás: The Cut

Forrás: The Cut

A blogolás demokráciát vitt a korábban oly kevesek számára fenntartott divatvilágba. Ma már bárki indíthat saját blogot és kerülhet be általa a vérkeringésbe, sőt akár egy magazin szerkesztőségébe is. Ha úgy érzed, egyéni a látásmódod, kezdj el írni, fotózni, videózni és mutasd meg a világnak!

Ezért nem ülhetett Meghan Markle és Harry herceg egymás mellé az egyik első közös szereplésükön a nyilvánosság előtt

Gyakorlatilag először jelent meg együtt a nyilvánosság előtt Harry herceg és barátnője, Meghan Markle színésznő. Az esemény, amelyen minderre sor kerülhetett csaknem egy évvel azután, hogy fény derült a kapcsolatukra, az Invictus játékok volt Torontóban, amelyet Harry alapított 2014-ben és amely egy paralimpia jellegű sportverseny különböző hadseregekben megsérült veteránoknak.