Egy táska- és dzsekikollekció, amibe a legendás tervező szó szerint a bőrét adta

Egy táska- és dzsekikollekció, amibe a legendás tervező szó szerint a bőrét adta
Forrás: Europress
2016. július 19.

Alexander McQueen bőrét használja fel egy dizájner a diplomakollekciójához.

A provokatív, formabontó kollekcióiról ismert McQueent foglalkoztatta a technológia és a divat kapcsolata is, de azt talán még ő sem gondolta volna, hogy halála után néhány évvel egy laborban növesztik a bőrét egy diplomamunkához.

Egy sertésbőrből készült prototípus.
forrás: Tina Gorjanc/Quartz
Egy sertésbőrből készült prototípus.

Tina Gorjanc, a híres londoni Central Saint Martins diákja (ahová egyébként McQueen is járt) a jövő anyagai témakörben választotta ezt az elképesztő projektet. Az a terve, hogy a bőrön rekonstruálja majd McQueen tetoválásait is és dzsekit, illetve táskát varr belőlük. Az elhunyt dizájner DNS-ét úgy szerezte, hogy az belevarrta saját haját a ’92-es „Hasfelmetsző Jack zaklatja az áldozatait” című kollekciójába

Tina Gorjanc a műveivel
forrás: Vic Philips, Single Malt Teapot
Tina Gorjanc a műveivel

Tina Gorjanc azt mondja, nem valószínű, hogy piacra kerülnek majd a bizarr darabok, sokkal valószínűbb, hogy múzeumban lesznek láthatóak. Ezzel a Pure Human névre keresztelt projekttel szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy milyen kevéssé védi jelenleg a jog egy személy DNS-ét, és lehetségesnek tartja, hogy a jövőben használhatnak majd fel luxuscégek genetikai információt a termékeik gyártásához. De azt is reméli, hogy ezzel új löketet kap az, hogy laboratóriumi körülmények között kezdjenek előállítani etikusabb állatbőrt. A kérdésre pedig, hogy mit szól mindehhez a McQueen divatház, azt a választ adta, hogy:

A diplomabemutatóra eljött a McQueen képviselője. Le voltak nyűgözve az ötlet láttán, nagyon pozitívan fogadták. Azok pedig, akik közel álltak a tervezőhöz vagy vele dolgoztak azt mondták, lehet, hogy neki is tetszene az ötlet. Ő maga mindig feszegette a határokat és folyamatosan próbálta megszegni a divat szabályait.

Hűha, a jövő már itt is kopogtat az ajtóban, mit szólsz hozzá?

7 hasznos öltözködési tipp alacsony nők számára

Ahogy előnyei, úgy hátrányai is vannak annak, ha valaki nem nőtt túl nagyra. Íme azonban néhány öltözködési tanács, mit csinálj másképp annak érdekében, hogy optikailag picikét magasabbnak és akár vékonyabbnak is tűnj.

Így fogyhatsz a leggyorsabban, még a biztonságos keretek között maradva: 11 tipp

Meg vagy győződve róla, hogy soha nem fogsz lefogyni, mert túl lassú, fáradságos procedúra előtt (esetleg közepén) állsz?

Előfizetés