Alexa Chung végre saját márkát alapít

Alexa Chung végre saját márkát alapít
Forrás: Europress
2016. július 12.

És a legjobb hírt még nem is mondtuk!

A brit műsorvezető/modell/stílusikon tegnap jelentette be a hírt a , ahol nyilatkozott is terveiről. Ő maga (ki más?!) lesz az Alexachung névre keresztelt márka kreatív igazgatója, ő irányítja a hat fős tervezői csapatot, de a vezérigazgatói székben Edwin Bodson ül, aki korábban a Haider Ackermann stúdiójának vezetője volt. A márka 2017 májusában debütál és a kínálatban lesz farmer, nappali és éjszaki viseletre szánt kollekció, cipők és ékszerek. A kedvencünk azonban az, hogy nem szélsőségesen magas árkategóriába lövik be, hanem valahol a fast fashion és a dizájner között mozog majd és relatíve elérhető lesz az utca embere számára. Ez is hűen tükrözi Alexát, aki saját stílusában tökélyre fejlesztette az olcsó hétköznapi darabok, a vintage és a dizájner ruhák mixelését.

Azt nyilatkozta a BoF-nak, hogy elékezettnek látta az időt a márkaalapításra, hiszen több kollaborációban is kipróbálta magát (AG Jeans, Marks & Spencer, Superga, Madewell), és most már szeretné létrehozni a saját világát, aminek nem kell illeszkednie egy már meglévő márka stílusába. Hozzá tette még, hogy

Úgy tekintek erre, mint egy évtized kemény munkájának csúcspontjára, egy olyan otthoni bázisú helyre, ahol megpihenhetnek az ötleteim, kinőhetik magukat és fejlődhetnek. És úgy érzem, addig kell felépítenem és elindítanom, amíg még elég fiatal vagyok ahhoz is, hogy legyen hozzá energiám és ahhoz is, hogy kapcsolódjak a popkultúrához, hogy olyasmit csinálhassak, ami releváns a mai közönség számára.

Kép
forrás: Europress

Az első kollekciót olyan luxuskereskedéseknek értékesítik majd, mint a Selfridges, a Galeries Lafayette, a Matchesfashion.com, a MyTheresa és a SSENSE, illetve online is elérhető lesz. Első körben Londont, New Yorkot, Párizst és Hong Kongot célozzák meg.

Akkor már csak azt szeretnénk tudni, Budapesten mikor nyílik üzlet?

Ide ajánlott utaznod a csillagjegyed szerint

Összeállítottuk a vakáció-horoszkópodat!

Híresebb lesz, mint az anyukája? Kate Moss lánya elveszítette a Fashion Week-szüzességét

A 14 éves Lila Grace már most kipipálhatja a bakancslistájáról azt, amiről sokan egy életen át álmodnak!