Sokkoló tartalom! Ezt teszi a közösségi média velünk.

rankin,beauty,szepseg,social media,kozossegi media
Forrás: courtesy of Rankin

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Facebook
Twitter
Pinterest

A szelfizés a kultúránk része és meg se próbáljon vitatkozni ezzel az állítással senki. Az azonban, hogy a közösségi média ennyire meghatározza, kik is vagyunk, néha kimondottan aggasztó.

gif

Ma egy kicsit jobb a hajam, mint általában. Lövök egy szelfit! Hú, ebben a napsütésben sokkal szebb a bőröm. Lövök egy szelfit! Végre sikerült a szexi cicatus. Lövök egy szelfit! Ismerős igaz? Akármerre is tekintük az utcán, valaki éppen magát fotózza...

...például itt és itt!

Szerkesztett szelfik kora

Az, hogy lefotózzuk magunkat, egy dolog. A legtöbben azonban már mindent meg is variálunk a képen. Egy kis kozmetika az orrunkra, egy kicsit megemeljük a tokánkat. Egyszóval facetunning nélkül már egy szelfi sem jelenhet meg a világhálón. A vicces és aggasztó az egészben az, hogy az a kép ég be a tudatunkba, amit a hirfolyamunkban magunkról látunk. Amikor aztán valóban a tükörbe tekintünk, valami nem stimmel. Ez egy ördögi kör! A nyomás, amit magunkra helyezünk nem egészséges: már nem akarjuk a szeplőinket és elképzelhetetlen, hogy ne irreálisan hófehér legyen a fogsorunk a képeken.

Figyelemfelhívás!

A neves fotós, Rankin szeretné ellensúlyozni a beteges tökéletességre való törekvést. Meg akarja mutatni az embereknek, hogy milyen kárt okoznak maguknak azzal, ha nem valós képet mutatnak magukról. Az új fotóinak a Selfie Harm, az a Szelfi Kár nevet adta. Rankin 15 tindézsert fotózott le, majd megkérte őket, hogy szerkesszék meg a képeket úgy, ahogyan azt kitennék az Instagramjukra.

“A social média mindenkiből önálló márkát varázsolt. Az emberek elkészítik a makulátlan, kétdimenziós másukat a lehető legtökéletesebb szögből fotózva, ideális fényviszonyok mellett. Ez egy olyan új digitális világ, ahol a tinik másodperceken belül megváltoztathajták a külsejüket. Ehhez jön még a hírességek és a véleményvezérek kifogástalan hírfolyama, ami teljessé teszi a lassan bekövetkező katasztrófát. Az emberek utánozzák a bálványaikat. Nagyobb szemeket, kisebb orrot, fénylőbb bőrt szeretnének. Olyat, ami mindenkinek tetszik a közösségi média felületeken. A mindent eltorzító Snapchat, a fokozott szorongás pedig jól kiegészítik egymást. Eljött az ideje, hogy beismerjük, a közösségi média káros az énképünkre.” - mondta a híres fotós.

A képeken jól láthatóak a különbségek és változtatások. Simább arcbőr, szélesebb szem, teltebb ajkak, több smink. Nem sok marad az eredeti vonásokból.

Galéria / 4 kép

Rankin tinédzserei

Megnézem a galériát

Egyetértesz azzal, hogy a közösségi média eltorzítja az énképünket?

Teljes mértékben.
Én ilyennek szeretem a social média világát.

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Kép
Szépség

Hogyan használjuk helyesen a fátyolmaszkot? Íme a legjobb tippek zsíros, pattanásos és dehidratált bőrre

A fátyolmaszkok világában sok az opció, és nem minden termék felel meg minden bőrtípusnak. Abban a helyzetben vagy, hogy zsíros, pattanásra hajlamos vagy kiszáradt bőrrel küzdesz? Akkor itt az ideje, hogy felfedezd a fátyolmaszkok erejét!

Kép
Sztárok

Négy hét alatt 33 kilót fogyott! Hírességek bizarr (és kifejezetten egészségtelen) diétái, amiket egy film kedvéért vállaltak be

Egy szerepért mindent? A sztárokat még a legszürreálisabb diéták sem rettentik el attól, hogy a lehető leghitelesebben hozzák a rájuk osztott szerepet.

Kép
Sztárok

Nők milliói értenek egyet! Margot Robbie elárulta, szerinte ki a filmtörténet legszexibb pasija!

Margot Robbie elárulta, hogy ki az ő filmes szerelme, mi pedig tökéletesen egyetértünk vele!

Kép
Életmód

A petrezselyem 7 jótékony hatása: védi a szívet, erősíti az immunrendszert, és rákellenes hatása is van

Alapvetően nem úgy szoktunk tekinteni a petrezselyemre és a szárára, mint értékes vitaminforrásra, melynek számos jótékony hatása van a szervezetre. Az igazság pedig az, hogy nem csupán a szív egészségére van rendkívüli hatása, de bizony rákellenes tulajdonsáságról is ismert.

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 6 izgalmas magyar filmes és színházi arc, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív arcai közül ismerhetsz meg számos kiemelkedő filmes és színházi alakot!

Kép
Életmód

Nagy hatással lesz az emberekre ez az áprilisi égbolti jelenség: ezt érdemes tudni a rózsaszín holdról!

Különleges erőkre lehetsz figyelmes április 24-én, ugyanis ekkor lesz látható a rózsaszín hold. De mit is jelent ez? Mutatjuk!