Figyelem, legyél te is a Gucci tervezője!

Figyelem, legyél te is a Gucci tervezője!
2016. október 17.
Szerző: Tankó Tekla

Mire vársz? Itt a vissza nem térő lehetőség.

Még két éve sincs, hogy Alessandro Michele átvette a Gucci ház kreatív igazgatói posztját, de már bátran kijelenthetjük: nem csak saját márkáját, a divatot is forradalmasította. Rendhagyó filozófiája, mely a brit punk kultúra iránti rajongásából gyökerezik, vallja: az öltözködés az önkifejezés egyik sarkalatos formája, melyet mindenkinek joga van szabadon gyakorolni. Ebben a szellemiségben született meg a Gucci legújabb DIY projektje, melynek köszönhetően bárki megtervezheti saját Gucci darabját. Budapesti üzletükben személyesen is megcsodálhattuk az egyedi kezdeményezés izgalmas folyamatát és részleteit.

A projekt eredetileg a ház ikonikus Dionysus táskájával indult, melyet tulajdonosa a legkülönbözőbb, a Gucci saját szimbólumtárából ihletődött díszfoltokkal tehet egyedivé. A csillogó szivecskéktől, a kézzel hímzett méhecskéken át az ikonikus L'Aveugle Par Amour (A szerelem vak) feliratig mindenki eldöntheti melyek fejezik ki leginkább saját személyiségét.

Nézd meg a galériánkat> 14 kép
Dionysus a saját elképzeléseid szerint

Az első sikerek után Alessandro nem állt meg a kiegészítőknél, így a Gucci rajongók már saját öltönyt, unisex farmerdzsekit vagy épp bombert is tervezhetnek.

Míg a bomberdzsekinél nem csak a felvarrások, de a mesés, mintás vagy épp egyszínű selyem anyagok közül is választhatunk, sőt akár kifordíthatóvá is tehetjük legkedvesebb darabunkat, addig a 2, oversize, vagy klasszikus fazonban kapható farmerdzsekit télies, bárányszőr béléses, vagy nyáriasabb, selyembéléses változatban is testreszabhatjuk a különböző díszfoltokkal.

Nézd meg a galériánkat> 22 kép
A Gucci saját szimbólumtárából ihletődtek a díszfoltok

És természetesen a motoros bőrdzseki sem maradhat ki a kínálatból. A legszerencsésebbek már nem csak egzotikus bőrök közül válogathatnak, de akár kézzel festett műalkotással, iniciálékkal, vagy szegecsekkel is megvadíthatják személyre szabott darabjukat.

Kép
Kép
Kép

Az álompuha kötött darabok sem maradhattak ki, így kedvenc kasmír vagy merinó gyapjú pulóverünk apró, kézzel hímzett mintáktól lehet igazán különleges.

A hagyományos szabászati szolgáltatásokon túl a vásárló egy öltönynél is eldöntheti, milyen selyembéléssel, iniciálékkal, nyakkal, gomblyukkal szeretné különlegessé tenni amúgy is egyedi darabját, hogy egy igazán személyre szabott, őt legjobban jellemző végeredményt kapjon. De nem kell beérni egy egyszerű fehér inggel sem. A nyak szabásának meghatározásával, az anyag kiválasztással, az iniciálék vagy épp apró motívumok hímzésével mindenki sajátos végeredményt kap.

Kép
Kép

A táskán túl a cipők is bekerültek a személyre szabható darabok közé. Míg a klasszikus fehér sportcipő iniciáléink felvarrásával kapnak egyedi külsőt, addig az ikonikus mule-okat és loafereket díszfelvarrásokkal is megbolondíthatjuk.

Kép

A lehetőségek szinte végtelennek tűnnek, ahogy az ember elmerül a csodás motívumokkal díszített selymek, a különböző méretű és színű iniciálék és a kedves díszfoltok között, mégis mindenki biztos lehet benne, hogy az izgalmas tervezési folyamat után egy egyedi és hamisítatlan, Alessandro Michele szellemiségét tükröző Gucci darab büszke tulajdonosa lehet majd.

Idén is túl duci volt a kifutóra, a leghíresebb plus size modell pedig csúnya fricskával üzent a Victoria's Secretnek

Ashley Graham nagyon kampányol, hogy kerekebb idomokat is láthassunk majd a kifutókon.

Idén sem engedték a kifutóra, a leghíresebb plus size modell pedig csúnya fricskával üzent a Victoria's Secretnek

Ashley Graham nagyon kampányol, hogy kerekebb idomokat is láthassunk majd a kifutókon.

Selena Gomez sokkolt az American Music Awards-on a frizurájával, de vajon ő volt a legstílusosabb is? Szavazz!

Idén 45. alkalommal rendezték meg az American Music Awards-gálát Los Angelesben!

5+1 novemberi mikrotrend, amit érdemes minél hamarabb beszerezned!

A részletekbe is megéri ugyanannyi energiát fektetni, mint a "nagyobb" darabokba.

10 dolog, amit csak azok értenek, akik mindig stílusosabbak, mint az átlag

Ha eddig csak sejtetted, hogy a környéken te vagy a stíluskirálynő, akkor most segítünk megbizonyosodni róla. Íme 10 dolog, ami elárulja, hogy mennyire is vagy jól öltözött – rád hány pont igaz?

Sose próbáld ki! Ez a vlogger élesben tesztelte a legőrültebb szépségtippet, amit valaha hallottunk

Íme, a bizonyíték, hogy óvatosan kell bánni a neten felbukkano házipraktikákkal!

Áldás vagy átok? Avagy a nejlonharisnya viselésének 10 legborzalmasabb pillanata

A leggyakoribb nejlonharisnya-katasztrófák örök kedvencünk, Jennifer Lawrence tolmácsolásában!

Bőrkabát kisokos: minden, amit a tökéletes darab megtalálásáról és ápolásáról tudni érdemes

Még nem találtad meg az igazit? Nos, akkor akkor bevezetünk az ikonikus formák világába, és mindent elárulunk a bőrkabátok ápolásáról is, hogy azok igazi örörk darabok legyenek!

Egy kis különlegesség: idén télen próbáld ki a barnát barnával!

Noha évek óta vékony jégen táncol ez az árnyalat, valójában nagyon szuper választás lehet!