Retinol: koreai beauty guru árulta el, barát vagy ellenség-e a bőrápolásban

Retinol: koreai beauty guru árulta el, barát vagy ellenség-e a bőrápolásban
Forrás: Photo by Fleur Kaan on Unsplash

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

Az utóbbi időben nagy népszerűségnek örvendő retinol nem egyértelműen közkedvelt csodaszer: az amerikaiak és európaiak imádják, Ázsiában azonban ódzkodnak tőle. Vajon mi lehet ennek az oka? A szakértő válaszolt.

A retinol egy olyan bőrápolási összetevő, amit az elmúlt években mindenhol előszeretettel reklámoztak és ajánlottak, Amerikában és Európában sokan imádják, erre esküsznek a neves kozmetikusok és elismert bőrgyógyászok is. Lassan már nincs olyan nő, akinek nincs ott a fürdőszobai polcán, talán e cikk olvasása közben éppen ezt a készítményt tartod a kezedben. Ugyanakkor egy koreai származású bőrápoló guru, Alicia Yoon, a Peach & Lily beauty márka alapítója szerint a retinol nem csodaszer, bátran hangoztatja, ő se magán, se a termékeiben nem használja.

Ezt teszi a retinol a bőrrel: barát vagy ellenség?

Mivel Alicia Yoon bőre igazi bababőr, ráadásul hatalmas szakértelemmel rendelkezik, ami a bőrápolást illeti, a ByRide magazin felkereste és megkérte, mondja el, mit gondol pontosan a retinolról és miért hagyja ki koreai szépségtermékeiből.

„Én magam azért nem szeretem használni a retinolt, mert nagyon érzékeny a bőröm és sok idő, amíg ehhez az összetevőhöz alkalmazkodik. Ráadásul ebben az időszakban a bőr sérülékenyebbé válhat, elvékonyodik, ettől érzékeny lesz, beindulhat egy nem kívánatos hámlás. Hozzátenném, hogy az ügyfeleimnél is azt tapasztalom, a bőrük nehezen szokja meg a retinolt” – kezdte Alicia Yoon a lapnak.

A bőrápolási szakértőnek ebben igaza van, valóban van ilyen hozzászokási időszak, de mivel az eredmény egy megvastagodott, ellenállóbb bőrfelület, ami ráadásul erősebb, feszesebb és rugalmasabb, a többség nem tekinti rossznak.

„Koreában egyébként a vékonyabb, egyenletes felületű bőrt tartják szépnek, de nem azt, ami éppen retinolos kezelés alatt áll és azért olyan. Az ottani bőrápolás nem a drámai ás gyors változásokat tartja szem előtt, hanem a megelőzést és az öregedés lassítását, na meg persze az egészséget” – folytatta Yoon.

A fentiek miatt a retinolt egy kicsit túl durvának tartják Koreában, ez is az oka annak, hogy Yoon nem teszi a termékeibe. A szakember nem tartja kizártnak, hogy később jobban megismerkedik a retinolokkal, de egyelőre úgy gondolja, van elég módszere, ami igazán szépen működik.

„Az amerikaiakkal ellentétben itt nem egy bizonyos öregedésgátló szuperterméket keresünk, ez egy sokkal spirituálisabb megközelítés, amit mi képviselünk. Fontos a teljes test egészsége, az életmód, a megfelelően tisztított bőr és a táplálkozás” – tette még hozzá.

Ha mégis használod a retinolt, érdemes elővigyázatosan alkalmazni - a galériából kiderül, melyik szérumoknak milyen betartandó használati szabályai vannak:

Galéria / 4 kép

4 szépségápolási termék meglepő használati szabálya

Megnézem a galériát

Szeretnél sokáig fiatalos bőrt? Érdemes megismerned a gyönyörű Sharon Stone szépségtanácsait!

Galéria / 6 kép

6 szépségszabály, amire a 65 éves Sharon Stone esküszik

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Sztárok

„Az egész olyan, mint egy idióták parádéja” - 8 híresség, akit nem látnak szívesen a MET-gálán (és nem is szívesen mennének el)

A MET-gála nem minden hírességnek van benne a top 10-es programlistájában - sőt még a top 1000-ben sem.

Kép
Sztárok

Akit nem lehet felülmúlni! Blake Lively 10 legcsodásabb MET-gálás megjelenése

A hagyományos filmbemutatókhoz illő klasszikus eleganciával ellentétben a MET-gálát minden évben inkább a drámai, túlzó öltözékek teszik emlékezetessé. Ebben a játékban pedig Blake Lively évek óta verhetetlen!

Kép
Életmód

10 csodás európai úti cél, ha nem szereted a zsúfoltságot

Ezeken a helyeken legalább olyan jól érezheted magad, mint a slágercélpontokon, csak tömeg nélkül.

Kép
Életmód

Csökkenti a migrént, és a fogyókúrát is támogatja ez az étrend: elképesztő jótékony hatásai vannak

Egyre több étrend válik népszerűvé, köszönhetően az interneten megosztható tapasztalatoknak, és a kutatási eredményeknek. Az egyik legnépszerűbb étrend, vélhetően a számtalan jótékony hatása folytán, a növényi alapú étrend. Ugyanis nem csupán koleszterincsökkentő, gyulladáscsökkentő és környezetbarát, de még a fogyásunkat is serkenti. Sőt, egy friss kutatás még arra a megállapításra is jutott, hogy képes felvenni a harcot a kínzó migrénnel szemben.

Kép
Életmód

Az 5 legfontosabb vitamin, amire a nőknek szükségük van - ezeknek hiánya komoly kockázattal járhat!

Minden nő számára fontos a megfelelő vitaminok bevitelének biztosítása annak érdekében, hogy egészséges és kiegyensúlyozott életet élhessenek!

Kép
Stílus

Erősen ajánlott! Egy szín ami 2024 tavaszán minden farmeres szettet stílusosabbá tesz

2024 tavaszára ennek az színtalálkozásnak virágzó heteket jósolnak.