Stílusos vendégvárás, könnyed elegancia

Stílusos vendégvárás, könnyed elegancia
Forrás: Képünk illusztráció

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Facebook
Twitter
Pinterest

Észrevétlen stíluselemként van jelen étkezőnkben az igényesen megkomponált asztal, így lakberendezési szempontból sem utolsó, hogyan terítünk. Ha megismerjük a terítés kultúráját, a vendégvárás is könnyedebb lesz.

A mai modern teríték Európában a porcelán elterjedésével és az üveg tömeggyártásával valósulhatott meg, talán ezért is szeretjük mi nők annyira a szép porcelánokat és a csillogó kristálypoharakat. Az elegáns asztal hagyományosan fehér, ami elsősorban a terítő és az étkészlet színét jelenti. Ezzel harmonizálhatnak az asztaldíszek és a szalvéták. Napjainkban a fehér mellett már pasztell árnyalatokat is bátran használhatsz, ezekkel változatosan teríthetsz és elegánsan emelheted ki a feltálalt fogásokat.

A terítő sokat elárul az alkalomról, annak színe, anyaga, sőt mintázata is jelzésértékű. Hétköznapokon egy egyszerűbb terítő is megteszi, ha az tiszta és vasalt. A szalvéták eredetileg tökéletesen megegyeztek a terítővel, de ma már egy harmonizáló színű szalvétát is választhatsz.

Érdemes megfigyelned, ha étteremben jársz, hogyan terítik meg az asztalodat. Ez is sokat elárul a hely színvonaláról, hiszen egy kiváló étteremben az elegáns teríték része az ültetőtányér is. Ezt a nagy méretű tányért helyezik a főételes lapos tányér alá. A lapos tányérra kerül a leveses, vagy az előételes tányér. Az asztal akkor lesz szép, ha szimmetrikus, és a tányér éppen kétujjnyira kerül az asztal szélétől.

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

Hamarosan kezdődnek az őszi-téli szezon nagy vendégeskedései, ezért már most elkezdheted megtervezni az idei ünnepi terítéket. A WMF csaknem 160 éve garancia a főzés és a tálalás élményére, ezért érdemes megismerkedni legújabb termékeivel. Prémium konyhai eszközei magas színvonalúak a design, a minőség és a felhasználhatóság területén is.

Ezek a márkás evőeszközök, tálak és tányérok idén a SPAR, INTERSPAR, CITY SPAR, SPAR partner és SPAR market áruházakban is beszerezhetők, sőt, a WMF ProfiSelect nemesacél evőeszközeit, porcelán tányérjait és táljait, valamint egyéb díszítő eszközeit kedvezményesen is hazaviheted.

2017. október 5-től 2018. január 24-ig bevásárláskor gyűjtsd a pontokat, ezeket azután beválthatod az elegáns eszközökre. A további részleteket a www.sparhuseg.hu oldalon találod meg.

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Kép
Életmód

Vajon te vagy az? 3 csillagjegy, aki utálni fogja az áprilisi telihold hatását

Ezek a csillagjegyek nem fognak örülni az áprilisi teliholdnak!

Kép
Szépség

Figyelmeztet a bőrgyógyász: Hajnövesztő étrend-kiegészítők, amik egy fillért sem érnek - sőt, még árthatsz is velük a testednek!

Dr. Luke Maxfield bőrgyógyász lerántotta a leplet a népszerű hajnövesztő kapszulák összetevőiről!

Kép
Szépség

Hogyan használjuk helyesen a fátyolmaszkot? Íme a legjobb tippek zsíros, pattanásos és dehidratált bőrre

A fátyolmaszkok világában sok az opció, és nem minden termék felel meg minden bőrtípusnak. Abban a helyzetben vagy, hogy zsíros, pattanásra hajlamos vagy kiszáradt bőrrel küzdesz? Akkor itt az ideje, hogy felfedezd a fátyolmaszkok erejét!

Kép
Sztárok

Négy hét alatt 33 kilót fogyott! Hírességek bizarr (és kifejezetten egészségtelen) diétái, amiket egy film kedvéért vállaltak be

Egy szerepért mindent? A sztárokat még a legszürreálisabb diéták sem rettentik el attól, hogy a lehető leghitelesebben hozzák a rájuk osztott szerepet.

Kép
Sztárok

Nők milliói értenek egyet! Margot Robbie elárulta, szerinte ki a filmtörténet legszexibb pasija!

Margot Robbie elárulta, hogy ki az ő filmes szerelme, mi pedig tökéletesen egyetértünk vele!

Kép
Életmód

A petrezselyem 7 jótékony hatása: védi a szívet, erősíti az immunrendszert, és rákellenes hatása is van

Alapvetően nem úgy szoktunk tekinteni a petrezselyemre és a szárára, mint értékes vitaminforrásra, melynek számos jótékony hatása van a szervezetre. Az igazság pedig az, hogy nem csupán a szív egészségére van rendkívüli hatása, de bizony rákellenes tulajdonsáságról is ismert.