5 karátnyi csillogás!

5 karátnyi csillogás!
Forrás: bav.hu/aukcio
2016. október 19.
Szerző: JOY Magazin

Ritkaság a magyar ékszerpiacon! Vajon kié lesz?

Amikor Jennifer Anistont 2014-ben eljegyezték, minden hír a fantasztikus, 8 karátos, több mint 330 millió forint értékű eljegyzési gyűrűjéről szólt. Persze ez meg sem közelíti a fantasztikus ékszergyűjteményéről híres Elizabeth Taylorét, akit Richard Burton egy 33 karátos gyűrűvel kért meg. A stílusosan Elizabeth Taylor gyémánttal ékített gyűrűt 2011-ben a Christie’s árverezte el. A 2,4 milliárd forintos ékszer azóta egy ázsiai gyűjtemény értékes darabjává vált.
A hagyományos amerikai szokás szerint a vőlegény 3 havi fizetésének megfelelő összeget kell, hogy költsön az eljegyzési gyűrűre. Az amerikaiak többsége azonban ennél egy kicsit kevesebbet, 5000 dollár körüli összeget költ el kedvesére, ami így is majdnem 1,4 millió forintnak felel meg.
A hagyományos magyar eljegyzési szokások szerint a pár közösen választja ki a karikagyűrűt, ami egyben a házassági gyűrűjük is lesz. A karikagyűrű maga az örökkévalóságot, az örök szerelmet és összetartozást hivatott szimbolizálni, ami a házasságkötés után a bal kézről a jobb kézre kerül át. Szintén divatos a karikagyűrűhöz hasonló kísérőgyűrű, ami általában valamilyen kisebb drágakővel díszített, ezt az eljegyzéskor adják át. Viselésének több módja is ismert, leggyakrabban mindkettőt a bal kéz gyűrűsujján viselik, úgy, hogy a kísérőgyűrű kerül kívülre, mintegy védve a karikagyűrűt, majd az esküvő után e két gyűrű helyet cserél.

Nézd meg a galériánkat> 4 kép

Az utóbbi években a hazai eljegyzési szokásokat is erősen befolyásolták az amerikai filmek lánykérései. Amikor minden héten egy újabb, sok karátos sztár-eljegyzésről hallunk a sajtóban, akkor már nem csodálkozunk azon, hogy itthon is egyre több, nagy értékű szoliter gyűrűt vásárolnak, nem csak befektetési céllal. Szoliter gyűrűnek nevezzük az egy nagyobb, és mellette akár több kisebb briliáns kővel díszített gyűrűket. Nyugati hatásra a vásárlás módja is változni látszik. A vőlegény egyedül vásárolja meg az eljegyzési gyűrűt, de a karikagyűrűt már közösen választják ki, ez utóbbit már csak az esküvőn húzzák fel a jobb kéz gyűrűsujjára.
A magyar ékszerpiacon ritkán fordulnak elő 2-3 karátnál nagyobb briliánssal díszített szoliter gyűrűk. Ezért is különleges a BÁV őszi aukcióján kikiáltásra kerülő platina gyűrű, amit egy 5 karátos, régi csiszolású briliáns díszít, körülötte 20 kisebb kővel. Az itthon igazi ritkaságnak számító ékszer 6,5 millió forintos árról indul a novemberi aukción. Ki tudja, karácsonykor talán már egy mennyasszony ujján csillog majd?
További információk: www.bav.hu/aukcio

Áll a bál a királyi családban! Diana hercegnő unokahúga ezzel a ruhával kiverte a biztosítékot

Bár Kitty Spencer hivatalosan nem a királyi család tagja, sokan nem nézik jó szemmel az esetet!

Ezt árulja el a személyiségedről az, hogy milyen az íróasztalod

Tény, hogy nehéz rajta rendet tartani, de lehet, hogy te inkább a szétszórt papírok között tudsz hatékonyabban dolgozni.

Ez az 5 csillagjegy lehet a leghűségesebb barátod, aki a sírig is kitart melletted

Neked van olyan barátnőd, akivel már évtizedek óta elválaszthatatlanok vagytok? Akkor jól figyelj, mert valószínűleg a következő 5 csillagjegy szülötte!

Azta! Így nézett ki a Victoria's Secret Show 10 és 20 évvel ezelőtt

Amikor még Heidi Klum és Seal együtt voltak...

Újabb cég döntött úgy, hogy többé nem hazudik a vásárlóinak – Neked tetszenek a Photoshop-mentes fotók?

A divatkampányok nem a legjobb iránymutatást adják az egészséges énképhez vezető úthoz.

Jennifer Lawrence: amikor visszanézem egy filmemet, mindig a tokámat és az aknémat veszem észre először

J-Law egy kerekasztal-beszélgetésen mondta ezt. „Megbolondultál?” ez volt Jessica Chastain első reakciója, de aztán rájött, hogy ő maga is eléggé kritikusan figyeli magát a filmvásznon.

Feloszlatta a rendőrség a Victoria's Secret afterpartiját, talán pont Bella Hadid ruhája miatt? – FOTÓ

Lehet, hogy a show tele volt fehérneműkkel, de az afterparti még szexisebb volt!

Így szervírozz, hogy minden ünnepibb legyen! – 8 ötlet

Szinte biztos, hogy így nem kell sok maradékot elcsomagolnod másnapra...

A srác, akire érdemes figyelni: a Stranger Things sármos rosszfiúja új szerepben tündököl!

A '80-as évek is piszok jól áll neki, de ezért a 2017-es kiadásért egyenesen rajongunk!

Idén is túl duci volt a kifutóra, a leghíresebb plus size modell pedig csúnya fricskával üzent a Victoria's Secretnek

Ashley Graham nagyon kampányol, hogy kerekebb idomokat is láthassunk majd a kifutókon.