5 karátnyi csillogás!

5 karátnyi csillogás!
Forrás: bav.hu/aukcio

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Facebook
Twitter
Pinterest

Ritkaság a magyar ékszerpiacon! Vajon kié lesz?

Amikor Jennifer Anistont 2014-ben eljegyezték, minden hír a fantasztikus, 8 karátos, több mint 330 millió forint értékű eljegyzési gyűrűjéről szólt. Persze ez meg sem közelíti a fantasztikus ékszergyűjteményéről híres Elizabeth Taylorét, akit Richard Burton egy 33 karátos gyűrűvel kért meg. A stílusosan Elizabeth Taylor gyémánttal ékített gyűrűt 2011-ben a Christie’s árverezte el. A 2,4 milliárd forintos ékszer azóta egy ázsiai gyűjtemény értékes darabjává vált.
A hagyományos amerikai szokás szerint a vőlegény 3 havi fizetésének megfelelő összeget kell, hogy költsön az eljegyzési gyűrűre. Az amerikaiak többsége azonban ennél egy kicsit kevesebbet, 5000 dollár körüli összeget költ el kedvesére, ami így is majdnem 1,4 millió forintnak felel meg.
A hagyományos magyar eljegyzési szokások szerint a pár közösen választja ki a karikagyűrűt, ami egyben a házassági gyűrűjük is lesz. A karikagyűrű maga az örökkévalóságot, az örök szerelmet és összetartozást hivatott szimbolizálni, ami a házasságkötés után a bal kézről a jobb kézre kerül át. Szintén divatos a karikagyűrűhöz hasonló kísérőgyűrű, ami általában valamilyen kisebb drágakővel díszített, ezt az eljegyzéskor adják át. Viselésének több módja is ismert, leggyakrabban mindkettőt a bal kéz gyűrűsujján viselik, úgy, hogy a kísérőgyűrű kerül kívülre, mintegy védve a karikagyűrűt, majd az esküvő után e két gyűrű helyet cserél.

Galéria / 4 kép

Megnézem a galériát

Az utóbbi években a hazai eljegyzési szokásokat is erősen befolyásolták az amerikai filmek lánykérései. Amikor minden héten egy újabb, sok karátos sztár-eljegyzésről hallunk a sajtóban, akkor már nem csodálkozunk azon, hogy itthon is egyre több, nagy értékű szoliter gyűrűt vásárolnak, nem csak befektetési céllal. Szoliter gyűrűnek nevezzük az egy nagyobb, és mellette akár több kisebb briliáns kővel díszített gyűrűket. Nyugati hatásra a vásárlás módja is változni látszik. A vőlegény egyedül vásárolja meg az eljegyzési gyűrűt, de a karikagyűrűt már közösen választják ki, ez utóbbit már csak az esküvőn húzzák fel a jobb kéz gyűrűsujjára.
A magyar ékszerpiacon ritkán fordulnak elő 2-3 karátnál nagyobb briliánssal díszített szoliter gyűrűk. Ezért is különleges a BÁV őszi aukcióján kikiáltásra kerülő platina gyűrű, amit egy 5 karátos, régi csiszolású briliáns díszít, körülötte 20 kisebb kővel. Az itthon igazi ritkaságnak számító ékszer 6,5 millió forintos árról indul a novemberi aukción. Ki tudja, karácsonykor talán már egy mennyasszony ujján csillog majd?
További információk: www.bav.hu/aukcio

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Kép
Életmód

Nagy hatással lesz az emberekre ez az áprilisi égbolti jelenség: ezt érdemes tudni a rózsaszín holdról!

Különleges erőkre lehetsz figyelmes április 24-én, ugyanis ekkor lesz látható a rózsaszín hold. De mit is jelent ez? Mutatjuk!

Kép
Stílus

Tuti vételek! 10 kihagyhatatlan tavaszi ruhadarab 20 ezer forint alatt

Ezek között a tavaszi ruhák között szinte biztos, hogy találsz majd kedvedre valót.

Kép
Shopping

Több ezer vásárló esküszik erre a kevesebb mint 4 ezer forintos francia krémre - Sarah Jessica Parker is hű használója hosszú évek óta!

Megtaláltuk az igazit az érzékeny bőrűek számára! Kiváló ekcéma, szárazság és irritáció kezelésére is ez a francia krém!

Kép
Sztárok

Jake Gyllenhaal izmosabb, mint valaha: mutatjuk a legszexibb fotóit

Jake Gyllenhaal kocka hasáról nem tudjuk levenni a szemünket legújabb filmjében, de nem ez az első ilyen alakalom, mutatjuk a színész eddigi legvonzóbb szerepeit!

Kép
Sztárok

Így változott át Tóth Andi az évek alatt erdélyi kislányból a legnagyobb hazai dívává - akkor és most fotók!

Tóth Andi 10 évvel azután, hogy 15 évesen feltűnt az X-Faktor színpadán, most a tehetségkutató mentoraként tér vissza! Így változott át az évek alatt erdélyi kislányból a legnagyobb hazai dívává!

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 8 izgalmas magyar divattervező, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív arcai közül ismerhetsz meg számos kiemelkedő alakot!