Te bevállalnád? Sosem késő!

Te bevállalnád? Sosem késő!
2016. október 12.
Szerző: Promóció

Trendi az egészséges megjelenés!

Ma már nem meglepő, ha a fogszabályozás kérdése először felnőttkorban vetődik fel. Lehet, hogy csak most kezd el minket annyira zavarni, hogy szakemberhez forduljunk, esetleg idáig még nem hívta fel figyelmünket senki, hogy bizonyos fogászati problémáinkat fogszabályozóval lenne a legcélszerűbb megoldani. Lássuk, mit vegyen figyelembe az, aki felnőttkorban készül fogszabályozásra:

Valljuk be, legtöbbünket legjobban az esztétika érdekel, ha a fogszabályozásról van szó! Egy rendezett, szabályos fogsor vonzó és egészséges megjelenést kölcsönöz tulajdonosának, ami nem csak az ismerkedésben, de még a munkahelyi érvényesülésben is a segítségünkre lehet. A fogsora jellemzi az embert!

A legtöbben csak akkor vállalnak be ilyen kezelést, ha extrémen torlódottak a fogai, vagy kihúzásra kerül egy rágófoga, és a hézagot fogszabályozós kezeléssel -egy másik fog helyére húzásával- pótolják.

A fogszabályozás azonban nem kizárólag hiúsági kérdés, a jól záródó fogsor a fog- és szájüregi betegségek megelőzésének legjobb alapja.

A torlódott, megdőlt fogakat a legnehezebb tisztán tartani. Elég körülményes feladat bejuttatni a fogselymet vagy az interdentális fogkefét két egymásra torlódott fog közé, így ezeken a helyeken könnyebben megindul a fogszuvasodás és a fogkőképződés folyamata. Egy szabályosan álló fogsort azonban öröm megtisztítani, hiszen könnyen és gyorsan végezhetünk.

Gondoltad volna?
Ha valakinek nem szabályos a fogsora, általában nem is záródik megfelelően, ami könnyen vezethet beszédhibákhoz vagy nyelési, evésbeli nehézségekhez. Sőt! Az állkapocs deformitásai feszültséget okoznak az állkapocsízület területén, ami tovább vezet az arc és a nyak környéki izmokhoz, ami fülcsengést, vagy akár migrénes fejfájást is okozhat…

Az Apollonia Dental Center egyik fogorvosát kérdeztük: Mi a jelen helyzet a felnőttkori fogszabályzás területén?

„A fogszabályozásnak felső korhatára nincs, sosem késő belevágni! Ha én meglátok egy felnőttet fogszabályozóval, rögtön az jut eszembe, hogy milyen igényes és milyen vagány, hogy bevállalta.”

Az óbudai magán klinikán a legmodernebb technológiák közül választhatunk. Gyakran olyan rögzített eszközt alkalmaznak, ahol a külső fogfelszínre ragasztanak apró tappancsokat. Ezek az ún. bracket-ek készülhetnek porcelán színű anyagból is. A kis lapocskákat egy vékony drót fogja össze, amit pár hetente kell állítani, de ezt a szakorvos néhány perc alatt elvégzi.
Ha nem mered bevállalni, de mégis zavar, léteznek láthatatlan fogszabályozó készülékek is, amelyek a fog belső felszínén futnak (ún. lingual technika), ezeket általában azok választják, akik a munkájukból kifolyólag kénytelenek elrejteni ékszerüket. Miért ne választanád Te is ezt?

A korrekció mértékétől függően a fogszabályozót fél évtől két évig viselik a páciensek, ami első hallásra hosszúnak tűnhet, de gondoljunk csak bele, hogy ez idő alatt a fiatalos megjelenés és szép eredmény tudata csak előnyünkre lehet!

Már nem érdeklik a beszólások! Eva Longria büszkén pózol plusz kilóival – FRISS FOTÓ

Elhagyva az örökletes sanyargatást, Eva most azt teszi – és valószínűleg eszi –, amit akar!

Melyik harisnya, melyik cipővel mutathat jól? Most eláruljuk!

Szabályok - azaz manapság nevezzük őket csak esztétikai tippeknek - mindenre vannak, az hogy ezeket miként hasznosítod pedig már a te dolgod.

Áll a bál a királyi családban! Diana hercegnő unokahúga ezzel a ruhával kiverte a biztosítékot

Bár Kitty Spencer hivatalosan nem a királyi család tagja, sokan nem nézik jó szemmel az esetet!

Ezt árulja el a személyiségedről az, hogy milyen az íróasztalod

Tény, hogy nehéz rajta rendet tartani, de lehet, hogy te inkább a szétszórt papírok között tudsz hatékonyabban dolgozni.

Ez az 5 csillagjegy lehet a leghűségesebb barátod, aki a sírig is kitart melletted

Neked van olyan barátnőd, akivel már évtizedek óta elválaszthatatlanok vagytok? Akkor jól figyelj, mert valószínűleg a következő 5 csillagjegy szülötte!

Azta! Így nézett ki a Victoria's Secret Show 10 és 20 évvel ezelőtt

Amikor még Heidi Klum és Seal együtt voltak...

Újabb cég döntött úgy, hogy többé nem hazudik a vásárlóinak – Neked tetszenek a Photoshop-mentes fotók?

A divatkampányok nem a legjobb iránymutatást adják az egészséges énképhez vezető úthoz.