Te bevállalnád? Sosem késő!

Te bevállalnád? Sosem késő!
2016. október 12.

Trendi az egészséges megjelenés!

Ma már nem meglepő, ha a fogszabályozás kérdése először felnőttkorban vetődik fel. Lehet, hogy csak most kezd el minket annyira zavarni, hogy szakemberhez forduljunk, esetleg idáig még nem hívta fel figyelmünket senki, hogy bizonyos fogászati problémáinkat fogszabályozóval lenne a legcélszerűbb megoldani. Lássuk, mit vegyen figyelembe az, aki felnőttkorban készül fogszabályozásra:

Valljuk be, legtöbbünket legjobban az esztétika érdekel, ha a fogszabályozásról van szó! Egy rendezett, szabályos fogsor vonzó és egészséges megjelenést kölcsönöz tulajdonosának, ami nem csak az ismerkedésben, de még a munkahelyi érvényesülésben is a segítségünkre lehet. A fogsora jellemzi az embert!

A legtöbben csak akkor vállalnak be ilyen kezelést, ha extrémen torlódottak a fogai, vagy kihúzásra kerül egy rágófoga, és a hézagot fogszabályozós kezeléssel -egy másik fog helyére húzásával- pótolják.

A fogszabályozás azonban nem kizárólag hiúsági kérdés, a jól záródó fogsor a fog- és szájüregi betegségek megelőzésének legjobb alapja.

Kép

A torlódott, megdőlt fogakat a legnehezebb tisztán tartani. Elég körülményes feladat bejuttatni a fogselymet vagy az interdentális fogkefét két egymásra torlódott fog közé, így ezeken a helyeken könnyebben megindul a fogszuvasodás és a fogkőképződés folyamata. Egy szabályosan álló fogsort azonban öröm megtisztítani, hiszen könnyen és gyorsan végezhetünk.

Gondoltad volna?
Ha valakinek nem szabályos a fogsora, általában nem is záródik megfelelően, ami könnyen vezethet beszédhibákhoz vagy nyelési, evésbeli nehézségekhez. Sőt! Az állkapocs deformitásai feszültséget okoznak az állkapocsízület területén, ami tovább vezet az arc és a nyak környéki izmokhoz, ami fülcsengést, vagy akár migrénes fejfájást is okozhat…

Az Apollonia Dental Center egyik fogorvosát kérdeztük: Mi a jelen helyzet a felnőttkori fogszabályzás területén?

„A fogszabályozásnak felső korhatára nincs, sosem késő belevágni! Ha én meglátok egy felnőttet fogszabályozóval, rögtön az jut eszembe, hogy milyen igényes és milyen vagány, hogy bevállalta.”

Az óbudai magán klinikán a legmodernebb technológiák közül választhatunk. Gyakran olyan rögzített eszközt alkalmaznak, ahol a külső fogfelszínre ragasztanak apró tappancsokat. Ezek az ún. bracket-ek készülhetnek porcelán színű anyagból is. A kis lapocskákat egy vékony drót fogja össze, amit pár hetente kell állítani, de ezt a szakorvos néhány perc alatt elvégzi.
Ha nem mered bevállalni, de mégis zavar, léteznek láthatatlan fogszabályozó készülékek is, amelyek a fog belső felszínén futnak (ún. lingual technika), ezeket általában azok választják, akik a munkájukból kifolyólag kénytelenek elrejteni ékszerüket. Miért ne választanád Te is ezt?

A korrekció mértékétől függően a fogszabályozót fél évtől két évig viselik a páciensek, ami első hallásra hosszúnak tűnhet, de gondoljunk csak bele, hogy ez idő alatt a fiatalos megjelenés és szép eredmény tudata csak előnyünkre lehet!

Ezt a falszínt válaszd a csillagjegyed alapján!

Oroszlán vagy? Mit szólnál merész lila falakhoz?

Katy Perry sminkkollekcióját sellők ihlették

Az énekesnőre mindig számíthatunk, ha bulis sminkről, hajról vagy ruháról van szó.

Emma Watson, a modern hercegnő – Látnod kell ezt a Louis Vuitton ruhát!

Újra, és újra elámulunk a színésznő merész, mégis kifogástalan stílusán.

Kigyúrva vagy anélkül tetszenek jobban? 10 férfi sztár, aki extrém fitnesz-átalakuláson esett át az elmúlt években

Jóképű fiúból kockás hasú akcióhőst formált magából Paul Rudd, Chris Hemsworth és Ryan Reynolds. Nézegesd az előtte-utána fotókat és döntsd el, melyik változat jön be neked inkább.

Van ízlésük! Ezeken a mesés helyeken lazít Katalin és Vilmos herceg

A hercegi pár rengeteg hivatalos úton vesz részt: ilyenkor az idejük nagy részét fogadásokkal töltik, amelyeken prominens személyekkel találkoznak. Ha azonban nyaralni támad kedvük, a következő helyekre voksolnak!

Előfizetés