Öt dolog, amit nem tudtál az 50 éve elhunyt ikonikus színésznőről

Öt dolog, amit nem tudtál az 50 éve elhunyt ikonikus színésznőről

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

Kerek ötven évvel ezelőtt hunyt el Judy Garland, akit az LMBTQ-közösség tagjai saját ikonjukként imádtak.

gif

Judy Garland élete a tökéletes kettősség szimbóluma volt: munkásságát tekintély, magánéletét megalázottság övezte. Szeptemberben kerül bemutatásra végzetes életének utolsó korszakát feldolgozó Judy című film, amelyben Renée Zellweger bújik a mély depresszióban szenvedő színésznő bőrébe.

#1 A filmtörténészek szerint az Óz, a csodák csodája című mesefilm színésznőjének legendás piros flitteres cipőjét a jelmeztervezők eredetileg ezüstre tervezték, azonban Noel Langley forgatókönyvíró javaslatára és kérésére végül piros lett, hiszen sokkal jobban mutat a sárgaköves úton, kontrasztosabb a látvány.

#2 A korábbi hírekkel ellentétben kis fehér-kék kockás ruhájából valójában nem kettő, hanem tíz darab készült a forgatásra, amelyből csak egy maradt érintetlen. Mostanra valamennyi ruha kalapács alá került és rekordáron kelt el.

#3 Az MGM filmstudió vezetője Louis B. Mayer Shirley Temple színésznőre akarta osztani Dorothy szerepét, de hosszas viták után végül Judy Garland kapta meg az inszomniát, drogfüggőséget és világhírnevet hozó szerepet.

Kép

#4 Nagyon empatikus, közvetlen kapcsolatot ápolt az LMBTQ-közösség tagjaival, akik saját ikonjuknak kiáltották ki - egy olyan korban, amikor a homoszexualitás még tabu téma volt Amerikában.

#5 A 47 évesen gyógyszer-túladagolásban elhunyt színésznőt 1969-ben a New York-i Ferncliff temetőben helyzeték végső nyugalomra, azonban lányai, köztük Liza Minelli szorgalmazására átszállíttatták maradványait Los Angelesbe, ahol a Hollywood Forever temető híres sírkertjében temették újra két évvel ezelőtt.

Galéria / 7 kép

Judy Garland ritkán látott képei

Megnézem a galériát

A színésznő közel közel 30 éves karrierjét bemutató film rendezője korábban így nyilatkozott a néhai Judy Garlandról és az ő megformálására kiválasztott Renée Zellwegerről:

Úgy éreztem, hogy Renée egyedülálló színészi képességi tökéletesen beleillenek Judy karakterébe. Először is, mert egy Oscar-díjas színésznő, aki képes drámai alakítást nyújtani. Másodszor pedig, nagyszerű komikus hősnő. Harmadszor pedig, a Chicago című film miatt tudtam, hogy tud énekelni. Világosan kifejeztem neki, hogy nem azt szeretném, hogy Judy Garland utánozhatatlan hangszínét próbálja meg életre kelteni, inkább, hogy saját magához igazítsa a dalt, amit meg is tett, döbbenetes hatást váltva ki mindenkiből.

Hollywood aranykorában Judy és pályatársai rabszolgaként voltak kiszolgáltatva a stúdióknak ...

Tovább olvasok

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Életmód

Az 5 legfontosabb vitamin, amire a nőknek szükségük van - ezeknek hiánya komoly kockázattal járhat!

Minden nő számára fontos a megfelelő vitaminok bevitelének biztosítása annak érdekében, hogy egészséges és kiegyensúlyozott életet élhessenek!

Kép
Stílus

Erősen ajánlott! Egy szín ami 2024 tavaszán minden farmeres szettet stílusosabbá tesz

2024 tavaszára ennek az színtalálkozásnak virágzó heteket jósolnak.

Kép
Életmód

Az eper jótékony hatásai! Ezért egyél minél többet belőle az egészséged szempontjából

Az eper egy ízletes gyümölcs, amely nemcsak finom, hanem nagyon egészséges is. Az epernek magas a víztartalma, ami segít hidratáltan tartani a testet. Emellett gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, ami fontos a megfelelő egészség fenntartásához.

Kép
Életmód

10 tejmentes, kalciumban gazdag étel, ami megelőzheti a csontritkulást

Lehet, hogy nem gondolsz sokat a csontjaidra, de általános egészséged fontos részét képezik. Mint egy ház alapja és kerete, a csontok az infrastruktúra kritikus részét képezik. Nem csak a végtagjaidat támogatják; lehetővé teszik a szabad mozgást és védik belső szerveket is.

Kép
Szépség

3 zseniális ránctalanító arckrém, amit az 50 év feletti nők imádni fognak

Nem olyan könnyű rátalálni egy jó ránctalanító arckrémre, ugyanis nagyon nagy a piac, rengeteg a termék és elveszünk a sok információban. Most összegyűjtöttük a három legjobbat az 50 feletti nőknek, hogy egyszerűbb legyen!

Kép
Stílus

Fehér póló helyett: 2024 tavaszán erre a darabra esküsznek a stílusos nők

A fehér pólók régóta biztos alapdarabjai a gardróbunknak, de idén tavasszal érdemes ezt a vintage trendet is felvenned a megfontolandó ötletek listájára.