Szépség
Egy laza kis főzés? #2 - Ízletes krémek
Azoknak, akik nemcsak főzni meg enni szeretnek, de élvezik azt a minőségi időt, ami ezzel a tevékenységgel együtt jár, és tudják, minden elkészített étel/ital/desszert olyan finom lesz, amennyire szeretjük azt, akinek készítjük. Rózsa Szonja rovata.
Miért szeretjük őket? Mert gyorsan elkészíthetők és pirítóson, kalácson, rozskenyéren vagy zabkrékeren isteni eledelek, ráadásul még akkor sem kell lemondanod róluk, ha épp diétázol, hiszen a kenyeret helyettesítheted akár paprikaszelettel, de egy kupac rukkolával is.
OLÍVAKRÉM
Hozzávalók:
- 30 dkg magozott, zöld olívabogyó (amit egy szitában jól öblíts ki, majd alaposan csöpögtess le!), egy fél citrom leve, 3-4 evőkanál olívaolaj, egy csomag apróra vágott petrezselyem, egy közepes lilahagyma, apró kockára vágva, 2-3 gerezd fokhagyma, 5 dkg darált dió, só, bors
Elkészítés:
Az összes alkotóelemet rakd magasabb falú edénybe és botmixerrel jó alaposan törd/keverd össze. Ha túl lágynak ítéled a krémet, rakj bele több diót vagy egy kis zsemlemorzsát, ha viszont túl sűrűnek/száraznak érzed, lágyítsd olívaolajjal.
PADLIZSÁNKRÉM
Hozzávalók:
- 3 közepes padlizsán (kb. 1 kg), 3 púpos evőkanál biomajonéz, 2-3 gerezd fokhagyma, egy közepes, apró kockára vágott lilahagyma, 1 púpos evőkanál magos mustár (ha szereted lehet csípős is), 1-2 evőkanál olívaolaj, 5 dkg vaj, 1 csomag apróra vágott petrezselyem, só, bors
Elkészítés:
A padlizsánokat hosszában vágd félbe és sütőrácson vagy sütőpapírral kibélelt tepsiben süsd meg őket 180-200 fokon, kb. 40 percig, amíg szépen meg nem barnul a tetejük. Hagyd kihűlni, majd kanállal vájd ki a padlizsánok húsát. Az összes alkotóelemet rakd egy magasabb falú edénybe és botmixerrel jó alaposan törd/keverd össze. Kóstold meg és ha szükséges még alakíthatod sóval, borssal, mustárral.
TONHALKRÉM
Hozzávalók:
- 2 kis dobozos tonhal (ami lehet olajos vagy sós lében elrakott is, de szürőn mindenképpen csöpögtesd át!), 2 főtt tojás, 10 dkg vaj, 1 fej apróra vágott lilahagyma, 3 evőkanál majonéz, 1 evőkanál magos mustár, 1 citrom leve, fél citrom héja reszelve (figyelj a citrom minőségére, olyat vegyél aminek a héja is jó minőségű, vagyis fogyasztható), só, bors
Elkészítés:
Az összes alkotóelemet helyezd egy magasabb falú edénybe és botmixerrel jó alaposan törd/keverd össze. Kóstold meg majd szájízed szerint sóval, borssal, mustárral, majonézzel ízesítsd.
Szépség
Bosszantanak a striák? 5 tipp, amivel látványosan elhalványíthatod a csíkokat még a nyár előtt
Újabb 7 elképesztően hangulatos vár Magyarországon
Ismét megmutatjuk, miért érdemes egy kirándulás alkalmával hazánk várait megcélozni!
A hasi elhízás és a zsigeri zsír kialakulásának 4 fő oka: 6 tipp, amivel megelőzheted a bajt
A hasi elhízás napjaink egyik leggyakoribb társadalmi problémája, és sokakat érint világszerte. De miért alakul ki, és hogyan lehet megelőzni? Bemutatjuk a hasi elhízás négy fő okát és megoldásokat kínálunk a megelőzésére!
Női cipők akciós áron - 10 csodálatos lábbeli, amit hihetetlen kedvezménnyel vehetsz most meg!
Van egy olyan érzésünk, hogy ezek között az akciós cipők között tuti, hogy ráakadsz az új kedvencedre!
4 híres filmes karakter, akinek a sorsa másképp alakult a könyvben, mint a filmben
Tudtad, hogy mi történt ezekkel a karakterekkel valójában?
Hitler ezért a romantikus filmért rajongott: avagy íme a történelem 12 legelítéltebb alakjának kedvenc filmjei
Igen meglepő ez a filmes lista! A történelem legelítéltebb alakjainak kedvenceit gyűjtöttük össze, amikért egyébként sok millión rajonganak!
14 filmes helyszín, amely turistacélpontnak is kiváló
Ráadásul nem is csak a rajongóknak mondanak valamit, hanem a hollywoodi szereptől elvonatkoztatva is gyönyörűek.