"Akkor miért öltözött fel ilyen kihívóan?" - elgondolkodtató 1 perces videók a nőket ért zaklatásokról

Forrás: Youtube

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

Egy úriember tudja, hol a határ - bárhol, bármikor, bárhogyan - vagy mégsem? A Playboy magazin elgondolkodtató videósorozatot készített a nőket ért zaklatások ügyében.

Akkor miért öltözött fel ilyen kihívóan?" "Akkor miért szállt be az autójába?" "A szája nemet mondott, de a szeme igent..." - ismerős mondatok, melyek az elmúlt fél év #metoo botrányai kapcsán még gyakrabban merültek fel.

Október elején robbant az elmúlt évtizedek legnagyobb szexuális zaklatási botránya, azóta pedig sorra kerülnek elő a csontvázak a szekrényből, és nem csak Hollywoodban, itthon is. A nőket ért zaklatásokról végre lehet, és kell is beszélni, most pedig egy olyan nagy férfimagazin is megtette, mint a Playboy. A márka fennállása óta híres arról, hogy szereti megmutatni a szép nőket, de ez még nem azt jelenti, hogy ne képviselne olyan fontos értékeket, mint a gyengébbik nemmel szembeni megkérdőjelezhetetlen tisztelet.

Egy úriember tudja, hol a határ - bárhol, bármikor, bárhogyan

- mondják.

Most pedig egy igazán izgalmas, 3 videóból álló kampánnyal készültek, melyekben színészpárosok segítségével mutatunk be olyan helyzeteket, melyek egyetlen részletben (öltözet, mimika, helyszín) térnek el egymástól - a férfi viszont épp emiatt az apró részlet miatt nem tud uralkodni magán, nem tudja, hol a határ.

Az egyik ilyen videó szereplője Farkas Franciska ezt gondolja a nőket ért zaklatásokról:

Történelmi pillanat volt, mikor először Amerikában, majd Magyarországon kirobbant ez az ügy. Nagyon örültem a felkérésnek, mert szerintem ez egy elképesztően fontos ügy. A bántalmazott nők nagy része nem beszél ezekről az esetekről, mert nem akarja feltépni a sebeket, úgy tesznek, mintha meg sem történt volna a dolog. Nagyon örülök, hogy vannak olyan bátor nők, akik kiálltak a világ elé a traumáikkal.
Ez a szerep azért bekapcsolt olyan reflexeket, amik azért már bennem voltak. Voltam már sajnos olyan helyzetekben, mikor emberek visszaéltek a hatalmukkal. Az első filmemben prostituáltat játszottam, ott volt pár olyan jelenet, amitől totálisan kiborultam. Akkor az jutott eszembe, hogy ez csak egy szerep, amit el kell játszani. Ennek a filmnek egyébként volt egy prevenciós célja is, úgyhogy úgy voltam vele, hogy ha csak egy lány meggondolja magát miatta, akkor már megérte. Kicsit erős a párhuzam, de a mostani forgatáson is az volt bennem, hogy meg akarom mutatni mindenkinek azt, hogy mit élnek át ezek a lányok egy ilyen helyzetben.

Kurta Niké szintén kérdés nélkül elvállata, hogy szerepeljen a kampányban:

Magát a témát is fontosnak tartom, nem szabad, hogy ez tabu legyen. Nem volt nehéz eljátszani ezt a szituációt, már csak azért sem, mert szinte minden nő találkozik ezekkel a helyzetekkel ilyen-olyan formában. Az lehet különbség köztünk, hogy hogyan éljük ezt meg.
Kamaszként az ember nagy bizonytalanságában folyamatosan a visszaigazolást keresi, egy erőltetett közeledést ilyenkor még a hiúság simogatásaként is megélheti, ami veszélyes, mert ezzel könnyedén visszaélhet bárki. Szerintem két ember közt történjen bármi, annak minden körülmények között közös megegyezésen kell alapulnia.

A Playboy magazin decemberben nagyszabású akciójával, a Playboy Heroval olyan ügyeket karolt fel, amelyek fontosak minden magyar férfi és nő számára. Tavaly decemberben többek között az ESZTER alapítványt (Alapítvány az Erőszakos Szexuális Támadást Elszenvedettek Rehabilitációjára) is támogatták a népszerűsítő kampányukkal, ennek kapcsán merült fel a videósorozat az Umbrella produkciós ügynökség irányából a #metoo témában, mert 2018-ban még mindig van miről beszélni.

Videók

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Életmód

10 étel, ami 40 év felett fontos a dietetikusok szerint

Noha fiatalabb éveikben kevesebben gondolnak a rák és a szívbetegségek kialakulásának kockázatára, a 40-es évek elérése során mindkettő kockázata fennáll. Ez ellen pedig leginkább egészséges életmóddal tehetünk, melynek központi tényezője az étkezés.

Kép
Életmód

Különleges ajánlatok: Akciós belföldi wellness csomagok májusban, amiket nem fogsz tudni visszautasítani

Íme május legjobb akciós wellness ajánlatai! Ha egy kis kikapcsolódásra vágysz, akkor most itt az idő!

Kép
Sztárok

El se hisszük! Sztárok, akik idén ünneplik 60. születésnapjukat - sokuk közülük úgy ragyog, mint 20 évvel ezelőtt!

Sokukon nem is látszik az öregedés! Íme azok a sztárok, akik 2024-ben ünneplik 60. születésnapjukat.

Kép
Sztárok

Harry herceg elárulta: ez volt az a pillanat, amikor tudta, örökre elveszítette Vilmos herceget

Harry herceg és Vilmos herceg 2020 óta nem beszélnek egymással. Mit szólna ehhez Diana hercegné?

Kép
Életmód
Kép
Sztárok

Amikor a pénz beszél: sztárok, akik csak a gázsiért vállalták a szerepet

Pénzből élünk, így hát fontos, mennyit kapunk a munkánkért. Van, amikor a sztárok is csak ez alapján döntenek egy szerepről.