Ezért kell még melegen betenni az ételt a hűtőbe: fogadjunk, hogy eddig rosszul csináltad!

Ezért kell még melegen betenni az ételt a hűtőbe: fogadjunk, hogy eddig rosszul csináltad!
Forrás: Pexels

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

Régóta úgy tudjuk, az a szabály, hogy ételt csak hidegen teszünk a hűtőbe, forrón soha. De biztos, hogy ez így a helyes?

Évtizedek óta minden generáció azt tanítja a fiatalabbaknak, hogy az ételt soha nem tesszük be a hűtőbe forrón, de még melegen sem. Ennek oka, hogy elterjedt az a magyarázat, amely szerint a langyos étel annyira megemeli a hűtőszekrény belső hőmérsékletét, hogy az más élelmiszerek gyors megromlásához vezethet. A mai hűtőszekrények azonban már elképesztően fejlettek és korszerűek, ráadásul a friss ételnek nagyon nem tesz jót, ha sokát áll a konyhapulton, szobahőmérsékleten. De akkor mégis mit kellene tenned? Kint kell hagyni, míg ki nem hűl vagy mehet a hűtőbe? Nos, a TikTok egyik higiéniai szakértője megosztotta a világgal a titkot.

Ezért tedd melegen az ételt a hűtőbe

„Igaz vagy hamis? Ha melegen teszem a hűtőbe az ételt, elszaporodhatnak benne a baktériumok. Madame Sweat vagyok, a testi és otthoni higiénia szakértője. Az anyósom annak idején mindig azt mondta, hagyni kell az ételt kihűlni, mielőtt betesszük a hűtőbe. Ha nem így teszünk, elszaporodnak benne a baktériumok. De tudod mit? Nem jól tudta! Ilyen nem fordult elő vele gyakran, de ebben nem volt igaza. Valójában melegen kellene betenned az ételt a hűtőbe. Minél hamarabb kerül be, annál jobb. Az egyetlen trükk, amire vigyáznod kell, hogy ne legyen nagyon mély az edény, amiben tárolod, szóval ne tálakat, fazekakat használj, hanem lapos dobozokat. A mély edényben lassabban hűl le, emiatt pedig valóban elszaporodhatnak a baktériumok. Az azonban tehát teljesen elfogadható, ha melegen teszed be a hűtőbe az ételt. Ne hagyd, hogy az étel sok időt töltsön a konyhapulton, mert ha két óránál több időt tölt ott, gyakorlatilag már dobhatod is ki” – osztotta meg TikTok videójában 741 ezer követőjével a titkot Madame Sweat, akinek a többi videóját is érdemes megnézned, mert sok hasznos, izgalmas tippet, tanácsot ad.

Most pedig íme8 étel, amiket senki sem a hűtőben tart, pedig ott kellene!

Galéria / 4 kép

8 étel, amiket senki sem a hűtőben tart, pedig ott kellene

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Stílus

Utazz velünk a múltba: Nosztalgikus fotók a MET-gála történetéből

Május 6-án kerül megrendezésre a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeum adománygyűjtő estje, ismertebb nevén MET-gála, ami az év egyik legnívósabb és ruhák szempontjából minden bizonnyal az egyik leglátványosabb sztáreseménye.

Kép
Sztárok

„Az egész olyan, mint egy idióták parádéja” - 8 híresség, akit nem látnak szívesen a MET-gálán (és nem is szívesen mennének el)

A MET-gála nem minden hírességnek van benne a top 10-es programlistájában - sőt még a top 1000-ben sem.

Kép
Sztárok

Akit nem lehet felülmúlni! Blake Lively 10 legcsodásabb MET-gálás megjelenése

A hagyományos filmbemutatókhoz illő klasszikus eleganciával ellentétben a MET-gálát minden évben inkább a drámai, túlzó öltözékek teszik emlékezetessé. Ebben a játékban pedig Blake Lively évek óta verhetetlen!

Kép
Életmód

10 csodás európai úti cél, ha nem szereted a zsúfoltságot

Ezeken a helyeken legalább olyan jól érezheted magad, mint a slágercélpontokon, csak tömeg nélkül.

Kép
Életmód

Csökkenti a migrént, és a fogyókúrát is támogatja ez az étrend: elképesztő jótékony hatásai vannak

Egyre több étrend válik népszerűvé, köszönhetően az interneten megosztható tapasztalatoknak, és a kutatási eredményeknek. Az egyik legnépszerűbb étrend, vélhetően a számtalan jótékony hatása folytán, a növényi alapú étrend. Ugyanis nem csupán koleszterincsökkentő, gyulladáscsökkentő és környezetbarát, de még a fogyásunkat is serkenti. Sőt, egy friss kutatás még arra a megállapításra is jutott, hogy képes felvenni a harcot a kínzó migrénnel szemben.

Kép
Életmód

Az 5 legfontosabb vitamin, amire a nőknek szükségük van - ezeknek hiánya komoly kockázattal járhat!

Minden nő számára fontos a megfelelő vitaminok bevitelének biztosítása annak érdekében, hogy egészséges és kiegyensúlyozott életet élhessenek!