VASVÁRI VIVIEN VÉLEMÉNYE: Maradj nő anyukaként is!

VASVÁRI VIVIEN VÉLEMÉNYE: Maradj nő anyukaként is!

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Aki nem ismer, olykor alig hiszi el, hogy már kétgyermekes anyuka vagyok és ha csak a külsőmet vesszük alapul, szerintem sem lehet megmondani rólam.

Kép
forrás: Regeczyphotography

Anyaként nehéz a mindennapi teendők között időt szakítani magamra, de az igyekezetemért cserébe rengeteg pozitív visszajelzéseket kapok a környezetemtől. Hogy miért érdemes odafigyelni egy nőnek magára, azt most el is árulom neked.

Onnatól, hogy valaki anya lesz, az első helyet - természetesen - a gyereke foglalja el az életében, de hova tűnik az a nő, aki előtte volt?

Galéria / 6 kép

A gyerekeim jelentik az életet.

Megnézem a galériát

Magam is tapasztaltam a barátnőim körében, hogy még az is, aki a gyerekvállalás előtt rengeteg időt, energiát fordított a szépségére, és arra, hogy egészségesen éljen, felhagy ezekkel. Mintha úgy éreznék a nők, hogy ez már nem jár nekik. Mintha minden idejüket csak a gyermekükre kellene fordítaniuk. Szerintem azonban nem szabad elkövetni ezt a hibát, mert ha magaddal nem vagy kibékülve, akkor az anyaságod sem fogod tudni százszázalékosan megélni. Ha nem vagy magabiztos, akkor pedig a partnereddel való kapcsolatod is sérülhet.

Erre figyelj mindig:

ha szereted magad, akkor kiegyensúlyozott leszel, a belőled sugárzó pozitív energiát pedig a környezeted is érzékelni fogja. Ezért mondom azt, hogy ne feledkezz el az énidőről! Tudom, hogy nehéz megvalósítani és most azt gondolod, könnyű ezt leírnom ide. Valóban egyszerűbb mondani, mint véghez vinni azt, hogy a napi rutin része legyen az önmagad kényeztetéséről szóló idő. Nekem sem mindig jön össze, de azt a néhány bevált módszert, amit én is alkalmazok, megéri megfogadni:

Amikor lefekteted a gyereket ne rohanj egyből a mosogatóhoz, hanem tégy fel egy arcmaszkot!

Kezdj el otthon tornázni a babával!

Ne változtasd meg a ruhatáradat drasztikusan: ne halmozz fel mackónadrágokat és bő pólókat. Próbálj meg csinosan, színesen, változatosan öltözködni (akárcsak a babavállalás előtt).

Mielőtt sétára indulsz a gyerekeddel, szánj magadra 5-10 percet. Egy laza nappali smink vagy egy csinosan összefogott haj és máris jobban érzed magad. Ne az legyen az első, hogy mire hazaér a férjed, tipp-topp legyen a lakás! A tisztaság lényeges, de annál nincs fontosabb, minthogy boldog, kiegyensúlyozott nőként várd haza a párod, abba a szerető környezetbe, ahová tényleg jó megérkezni.

Galéria / 4 kép

Lehet egyszerre csinosan és kényelmesen öltözni

Megnézem a galériát

NE FÉLJ SEGÍTSÉGET KÉRNI! Akár a családod tagjaitól, akár a barátnődtől, akár egy erre szakosodott profitól. A babysitter, a bölcsőde, az óvoda azért (is) van, hogy könnyítsen a válladat nyomó terheken. Ne vállald túl magad, próbálj az egyensúlyra törekedni!

Edwarddal és Fecsóval
Edwarddal és Fecsóval

A figyelem megosztása

A gyerekekkel töltött időbe próbáld meg bevonni a férjedet is. Törekedj arra, hogy a közös programokjaitok ne kötelező projektek legyenek, hanem maradandó élmények. Azért is fontos ez, mert a partnered azt érezheti, hogy a második helyre szorul vissza és lássuk be, ezt egyik férfi sem viseli túl jól.

A családi programok mellett szakíts időt az intimitásra, arra hogy a férjed férfinek érezhesse magát melletted. Este, lefekvés előtt ne felejtsd el megkérdezni, hogy telt a napja. Arra is figyelj, hogy ne csak a saját sztorijaiddal traktáld, ne csak a te mindennapos nehézségeidről szóljon minden, és ha lehet, hanyagold a panaszkodást.

Akár minden nap mondd el magadnak: sokkal többre is képes vagy, mint ahogyan azt képzeled. Összetartod a családot, vezeted a háztartást, mellette még dolgozol is. Úgy gondolom, hogy az a nő, aki az anyaszerep mellett az az erős, önálló nő is megtud maradni, akit a férje megismert, elnyeri a párja csodálatát is.


Anya lettél, de a világ megy tovább és nem szabad elkényelmesedve úgy tekintened rá, mint a nappalidra.

Tovább olvasok

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Életmód

6 zseniális film, ami nagyot ütött, de senki nem akarná soha újranézni

Ezek a filmek annyira durvák, kegyetlenek és sokkolóak, hogy egynél többször senki nem bírja őket megnézni.

Kép
Életmód

Ez a néhány ezer forintos eszköz forradalmasította a reggeli hajrutinom: nincs több lelapult, elaludt frizura!

Most 3 olyan szuper hajformázó eszközt mutatunk, amikkel bármilyen hajtrendet elkészíthetsz pillanatok alatt: legyen szó hullámokról, loknikról vagy szög egyenes frizurákról!

Kép
Életmód

3 fontos lecke, amit a Szívek Szállodája tanított nekünk a szerelemről

Akár a #TeamDean, a #TeamJess vagy a #TeamLogan csapatot erősíted, a Szívek szállodája Rory-jának kapcsolataiból mindenképpen sok fontos leckét kaptunk a szerelemről!

Kép
Shopping

Margot Robbie tökéletes sminkjének titka ez a rúzs: A vásárlók szerint órákig hibátlan marad!

A színésznő sminkje mindig tökéletes, most pedig eláruljuk, hogy mitől: ezt a rúzs viseli legtöbbször Margot Robbbie!

Kép
Életmód

Ezeket próbáld ki reggel: 9 étel, ami nagyobb energialöketet ad, mint a kávé

Oké, talán a reggeli kávét nem kell velük kiváltanod, de napközben sokat segíthetnek.

Kép
Sztárok

Újabb baleset! Chris Pratt komolyan megsérült legújabb filmjének forgatásán, maga osztott meg fotót az állapotáról

Chris Pratt tegnap megsérült a Mercy 4. forgatási napján! Lehet csúszni fog a premier?