Legyen divat a női vezető! - Csatosné Harmati Erika: "Minden nő a saját életének a főhősnője."

Legyen divat a női vezető! - Csatosné Harmati Erika: "Minden nő a saját életének a főhősnője."
Forrás: Pejkó Gergő

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

Csatosné Harmati Erika, az Álomjövő Tanácsadó Iroda alapító ügyvezetője osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről.

A Menedzserszövetség kiemelten fontos feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők szerepére, ezért az InStyle-al közösen kampányt indít “Legyen Divat a Női Vezető!” címmel. 37 főszereplő női vezető osztja meg tapasztalatait, akik a szakmájukban elért sikereiknek köszönhetően példaképek lehetnek, pozitív, követendő utat mutathatnak a fiatalabb generáció tagjai számára, akik most tervezik, építik karrierútjukat.

Tudsz-e a munkahelyeden a fiatal nőknek hatékonyan segíteni? Miért fontos számodra a tudásmegosztás?

Erre a kérdésre dupla igennel tudok válaszolni. Hiszen a cégem több mint 20 éve foglalkozik pénzügyi tanácsadással és mentorálással. Az utóbbi 10 évben pedig kifejezetten a fiatal női vezetőket támogatom abban, hogy ne csak a munkájukban, hanem a magánéletükben is megalapozott pénzügyi döntéseket hozzanak. Hiszen, ha belegondolunk, egy nő megfelelő anyagi biztonsággal a háta mögött, a munkahelyén is magabiztosabban hozza meg döntéseit. Legyen szó karrierről vagy magánéleti kérdésekről…

Emellett mélyen hiszek a női összefogás erejében. Abban, hogy a legjobb gyakorlati ötleteink és megélt tapasztalataink megosztásával valódi segítséget tudunk nyújtani fiatalabb pályatársainknak. Ezért nagyon szívesen mentorálok. Fontosnak tartom, hogy a beszélgetések során ne csak a legjobb gyakorlatokról, hanem a felmerülő kétségekről és félelmekről is legyen szó, hiszen ezek egy karrierút természetes velejárói. Meg kell tanulni kezelni, sőt erőforrássá változtatni őket. Amit még nagyon szeretek a mentorálásban, hogy ilyenkor nemcsak a partnerem, hanem én is sokat tanulok.

Van olyan terület / tevékenység, ami a munka és a család mellett kiemelt szerepet játszik az életedben?

Én úgy gondolom, hogy a siker felelőséggel is jár. Kötelességük visszaadni a közösségünknek. Ebben a szellemben indítottuk el 2014. márciusában a Nőnek lenni jó! konferencia-sorozatunkat. Eddig 11 alkalommal vehettek részt rendezvényünkön térségünk női vállalkozói, közép- és felsővezetői. Évről-évre neves előadók meghívásával igyekszünk olyan példákat, életstratégiákat megmutatni, amelyek segíthetnek a résztvevőknek szakmai karrierjük, családi- és magánéletük kiteljesítésében. A konferenciákon az inspiráció mellett a jótékonyság is komoly szerepet játszik, mivel a bevételt minden évben nemes ügyek képviselőinek ajánljuk fel. Az elmúlt 6 évben közel 6,5 millió forinttal támogattunk 15 közösségi kezdeményezést. Emellett személyesen is elkötelezett támogatója vagyok a Bátor Tábornak és közösségem néhány civil szervezetének.

Mit üzennél a fiatal lányoknak?

Merjenek belevágni! Hiszek a teljes életben. Abban, hogy nőként sem kell választanunk a karrier és a család között. Mindkettő a miénk lehet. Az én álomjövőmben a nők bíznak önmagukban, kiállnak magukért, merik szabadon megélni az álmaikat, és mélyen hiszik, hogy mindenki a saját életének főhősnője. Ezért nem ellenségként, hanem nővérként tekintenek a másik nőre, támogatják és felemelik egymást.

Az én álomjövőmben a nők bíznak önmagukban, kiállnak magukért, merik szabadon megélni az álmaikat.

További inspiráló interjúk napról napra az instyle.hu/karrier oldalon!

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Szépség

3 zseniális ránctalanító arckrém, amit az 50 év feletti nők imádni fognak

Nem olyan könnyű rátalálni egy jó ránctalanító arckrémre, ugyanis nagyon nagy a piac, rengeteg a termék és elveszünk a sok információban. Most összegyűjtöttük a három legjobbat az 50 feletti nőknek, hogy egyszerűbb legyen!

Kép
Stílus

Fehér póló helyett: 2024 tavaszán erre a darabra esküsznek a stílusos nők

A fehér pólók régóta biztos alapdarabjai a gardróbunknak, de idén tavasszal érdemes ezt a vintage trendet is felvenned a megfontolandó ötletek listájára.

Kép
Életmód

14 idézet híres emberektől, amik által képes leszel észrevenni a kínálkozó lehetőségeket az életben

Elakadtál? Szomorúnak és motiválatlannak érzed magad? Ezek a bölcsességek segíteni fognak!

Kép
Életmód

A természet csodája: Ilyen elképesztő a lenmag hatása a testre és az életünkre

A lenmag valóban csodaszer a természetből. Rendkívül tápláló és előnyös a szervezetünk számára. Rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a szív- és érrendszeri egészséghez, az emésztési problémák megelőzéséhez, a bőr egészségéhez és a fogyáshoz. A lenmag könnyen beilleszthető az étrendünkbe, és számos módon felhasználható az ételkészítésben. Próbáld ki a lenmagot, és élvezd az egész testre kifejtett jótékony hatásait!

Kép
Életmód

6 étel, amiben a legnagyobb eséllyel bukkan fel ez a rendkívül káros anyag: próbáld minimalizálni a fogyasztásukat

Sokan nem tudják, de bizony a csomagolt élelmiszerekben is igencsak jelentős kockázat van. Ugyanis nemrégiben kutatás készült arról, hogy a csomagolt élelmiszerekben található mikroműanyag jelentősen növeli a szívroham és az agyvérzés kockázatát. Nézzük is, mely ételekben van a legtöbb ilyen jellegű káros anyag, melyeket érdemes lenne kerülni.

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 10 fiatal hazai képzőművész, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív tehetségei közül ismerhetsz meg néhány képzőművészt!