Különleges ízek a kávé őshazájából

Különleges ízek a kávé őshazájából

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

A Nespresso két limitált kiadású kávéja Afrika, a kávé szülőhazája előtt tiszteleg

A Nespresso idén januárban izgalmas felfedezőútra invitálja a kávérajongókat Afrika szívébe. A két új limitált kiadású kávékapszula, az Arabica Ethiopia Harrar és a Robusta Uganda kávék megalkotását a kávé eredetét körbefonó, varázslatos történetek ihlették. Az egyik őrleményben az Arabica szülőföldjén termett etióp kávét élvezhetjük, míg a másiknál egy Ugandából, a Robusta fajta feltételezett szülőföldjéről származó kávét kóstolhatunk. Az Arabica Ethiopia Harrar és a Robusta Uganda kivételes ízei hűen tükrözik a származási helyek és fajták jellegzetes aromaprofilját. Ismerje meg a történeteket!

Kép

AZ ARABICA LEGENDÁJA
A kíváncsi kecskék

Az Arabica legendája Etiópia ősi fennsíkjain, Kaldi, az ifjú kecskepásztor történetével kezdődik. A fiú egy délután az árnyékban ücsörögve őrizte kecskéit, mígnem a melegtől bágyadtan álomba szenderült. Ez alatt az állatok elkóboroltak a bozótban, ahol egy piros bogyókkal teli bokrot találtak, amiről eszegetni kezdtek. Amikor Kaldi felébredt, és látta, hogy a kecskéknek se híre, se hamva, gyorsan a keresésükre indult. Rájuk is lelt, amint vígan ugráltak a bokrok körül. Letépett egy bogyót, és ő is megkóstolta; neki is jókedve kerekedett, és ott, a kecskék mellett maga is táncra perdült. Arra járt egy szerzetes, és nem tetszett neki, amit látott. Elhatározta, hogy tűzre veti a gyanús bogyókat. Ám a lángok hatására a levegőt fenséges illatok töltötték meg. A szerzetes megbabonázva sepregette ki a szemeket a tűzből, és elmorzsolta, majd vízzel keverte össze őket – és így született meg a csodálatos ital, amit ma Arabica kávé néven ismerünk.

Kép

A ROBUSTA LEGENDÁJA
Az egység köteléke

Etiópia után pedig látogassunk el az egykori Bugandába, vagy mai nevén Ugandába, a Robusta feltételezett szülőhelyére! A Robusta kávészemeket itt egy szent, családegyesítő szertartás részeként alkalmazták, melynek során kettévágtak egy kávégyümölcsöt, amiből mindkét család képviselője megevett egy-egy szem kávét. Ettől a pillanattól fogva a kávébab szelleme örökre összekötötte a két családot és utódaikat – életre szóló hűségben és barátságban.

Kép

FEDEZZE FEL A LIMITED EDITION KÁVÉKAT!

Arabica Ethiopia Harrar – Kiváló espresso az érett gyümölcsök és a friss virágok ízjegyeivel, melyek bársonyosan testessé varázsolják a kávét. 100%-os Arabica őrlemény Harrarból, ahol a történelem során először kezdtek nagy mennyiségben kávéval kereskedni, és kávét eladni a világ minden tájára.
Intenzitás: 5
Csészeméret: Espresso (40 ml) vagy Lungo (110 ml)

Robusta Uganda – Az őrlemény egyedi módon 100% Robustából készül, ennek ellenére meglepően édeskés és magával ragadóan intenzív, kakaós jegyekben gazdag italt eredményez.
Intenzitás: 10
Csészeméret: Espresso (40 ml) vagy Ristretto (25 ml)

Az egyedi kávékat egyedi csomagolásban vehetjük kézbe, mely a kávéfajták történeteit kelti életre. A Nespresso Mariana Rodrigues londoni tervező-grafikust kérte fel a kapszulás dobozok megtervezésére.

LIMITED EDITION KIEGÉSZÍTŐK

A kávék mellé készült két gyönyörű Limited Edition tálca, melyek megtervezésére az atelier oї svájci dizájnstúdiót kérték fel. A rozsdamentes acéltálcák formatervét a hagyományos, afrikai kávészertartások ihlették, a minták pedig az évszázados, kézműves acéltechnikákat és a bonyolult guilloche művészetet idézik. A tálca a VIEW Espresso és VIEW Lungo csészékkel stílusos szettet alkot.

Az Arabica Ethiopia Harrar és a Robusta Uganda kávék január 15-től korlátozott időn át lesznek kaphatók a Nespresso Boutique-okban, valamint megrendelhetők online a www.nespresso.com/hu/hu/ honlapon és a Nespresso Club ingyenesen hívható telefonszámán keresztül.

Ha többet szeretne megtudni a kávé történetéről, illetve az Arabica és a Robusta kávék közti különbségről, látogasson el a https://www.nespresso.com/maintenance/our-choices/ oldalra.

A Nestlé Nespresso SA

A Nestlé Nespresso SA úttörő és iránymutató tevékenységet végez a legkiválóbb minőségű adagolt kávék piacán. A vállalat az "AAA Sustainable Quality” programon keresztül, 12 országban több mint 70 000 kávétermelő farmerrel dolgozik együtt azért, hogy fenntarthatósággal kapcsolatos gyakorlatokat vezessenek be a farmokon és a környező területeken egyaránt. A 'The Rainforest Alliance'-szel 2003-ban közösen indított program segít abban, hogy a betakarítás minőségét és a hozamot javítsák, folyamatosan biztosítsák a fenntartható forrásból származó magas minőségű kávékínálatot, valamint segítsék a farmerek és közösségük megélhetését. A lausanne-i (Svájc) székhelyű Nespresso 69 országban van jelen, és több mint 12000 munkavállalót foglalkoztat. A vállalat globális kiskereskedelmi hálózata 2016-ban több mint 600 Boutique-ból állt. További információt a Nestlé Nespresso globális vállalati weboldalán talál: www.nestle-nespresso.com.

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Shopping

Margot Robbie tökéletes sminkjének titka ez a rúzs: A vásárlók szerint órákig hibátlan marad!

A színésznő sminkje mindig tökéletes, most pedig eláruljuk, hogy mitől: ezt a rúzs viseli legtöbbször Margot Robbbie!

Kép
Életmód

Ezeket próbáld ki reggel: 9 étel, ami nagyobb energialöketet ad, mint a kávé

Oké, talán a reggeli kávét nem kell velük kiváltanod, de napközben sokat segíthetnek.

Kép
Sztárok

Újabb baleset! Chris Pratt komolyan megsérült legújabb filmjének forgatásán, maga osztott meg fotót az állapotáról

Chris Pratt tegnap megsérült a Mercy 4. forgatási napján! Lehet csúszni fog a premier?

Kép
Életmód

6 csillagjegy, aki nagyon sok pénzhez juthat a következő hetekben - nekik szerencsét hoz a Jupiter-Uránusz együttállás!

Április 20-án érkezik a Jupiter-Uránusz együttállás, ami az év legjelentősebb asztrológiai eseménye. Tudd meg, hogy a te csillagjegyedre hatással lesz-e!

Kép
Stílus

Gigi Hadid bemutatja: A farmer, ami nélkül a divatos nők nem tudnák túlélni a tavaszt

A farmerek szára idén tavasszal ismét kicsit tágabb irányt vesz, és ami azt illeti elég jól is néz ki!

Kép
Életmód

28 emlékezetes autós film, amit látnod kell

Az autó egy filmben lehet főszereplő vagy kulcsfontosságú kellék – egy biztos: sokszor tesz emlékezetessé egy-egy jelenetet.