A RANRA nyerte el a Koppenhágai Divathét Fenntarthatósági Díját

A RANRA nyerte el a Koppenhágai Divathét Fenntarthatósági Díját

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

A Zalando Fenntarthatósági Díj célja, hogy a divatmárkákat fenntarthatóbb alternatívák alkalmazására és olyan stratégiák megvalósítására ösztönözze, amelyek hozzájárulnak egy szebb jövőhöz.

Volt szerencsénk élőben is megtekinteni a Zalando Fenntarthatósági Díj jelöltjeinek bemutatóit, és közelebbről megismerni a jelölt márkák munkásságát, és a környezettudatos megoldásokat, amelyeket alkalmaznak.

A Zalando, Európa egyik vezető online divat- és életmódplatformja ma, immár negyedik alkalommal hirdette ki a Koppenhágai Divathéttel közösen létrehozott Zalando Fenntarthatósági Díj győztesét, amely nem más, mint a RANRA. A RANRA különösen lenyűgözte a zsűrit a színek és textúrák szokatlan keverésével a kifutón, amely rendkívüli bemutatót eredményezett. A zsűrinek emellett különösen tetszett, hogy a márka a hosszú élettartamot szem előtt tartva tervezte meg a kollekciót, ugyanis a ruhadarabok többsége sokoldalú és variálható volt. A Zalando és a Koppenhágai Divathét három évvel ezelőtt indította el stratégiai partnerségét, amelynek célja egy felelősségteljesebb divatipar létrehozása és a Zalando do.MORE nevű fenntarthatósági stratégiájának támogatása. A Zalando Fenntarthatósági Díj célja, hogy a divatmárkákat fenntarthatóbb alternatívák alkalmazására és olyan stratégiák megvalósítására ösztönözze, amelyek hozzájárulnak egy szebb jövőhöz.

RANRA


A RANRA egy londoni és reykjavíki székhelyű tervezőstúdió, amely városi és szabadtéri környezetre tervezett, több évszakos felsőruházati darabokra specializálódott. A gyártás központja Olaszországban található, ahol olyan teljesítményorientált és fenntarthatóbb anyagokat használnak, melyeket a sportruházat által inspirált technikákkal és a kézzel festett kézműves módszerekkel egészítenek ki. A márka korábbi neve Arnar Mar Jonsson.

Arnar Mar Jonsson és Luke Stevens - a RANRA márka alapítói meghatódottságtól könnyes szemmel vették át az elismerő szakmai díjat:

Kép

"Nagyon sokat jelent számunkra, hogy munkánkat ilyen fontos díjjal ismerik el. Kezdettől fogva olyan márkát akartunk létrehozni, amely hatással van az iparág jelenlegi gyártási folyamataira; a meglévő gyártási módszerekbe való beavatkozással, vagy olyan történelmi megközelítések adaptálásával, amelyek fenntarthatóbb megoldásokat kínálnak az iparág előtt álló problémákra. Ez a díj hatalmas lépés a további utunk meghatározásában, minden eddiginél jobban motivál bennünket, hogy feszegessük a ruhatervezés határait és a fenntarthatóság fogalmát."

  • A RANRA uniszex kollekciója a ruhák hosszú élettartamára összpontosít, innovatív és izgalmas technikákat alkalmazva a textíliákkal és festékekkel, így alkot meg egy színes kollekciót.
  • A RANRA és a Zalando egy olyan exkluzív kollekció tervezésében fog együttműködni, melynek célja a fenntarthatóbb divattal kapcsolatos innovációk és ötletek népszerűsítése.
  • A Zalando Fenntarthatósági Díj célja, hogy a márkákat alternatív megoldások alkalmazására ösztönözze a tervezés és a gyártás során, és ezáltal hozzájáruljon egy felelősségteljesebb és környezetbarátabb iparág kialakításához.

Galéria / 18 kép

RANRA SS23 kollekció - A Koppenhágai Divathét Fenntarthatósági Díjának nyertese

Megnézem a galériát

A zsűri szerint a Koppenhágai Divathéten bemutatott kollekció kiemelte a márka helyi ellátási láncát, ugyanis minden anyagot olasz beszállítóktól szerzett be. A szövetek és textúrák különleges keveréke pedig minden egyes darabot egyedülállóvá varázsolt. A RANRA a Zalando Fenntarthatósági Díjának részeként 20 000 eurót, valamint exkluzív együttműködési lehetőséget kap a Zalandoval egy kapszulakollekció tervezésére, melynek célja a fenntarthatóbb megoldások népszerűsítése a tervezés és az anyagok-, a gyártási folyamatok, valamint a technológia és nyomon követhetőség terén. Emellett a Zalando teljes felületén, azaz 25 európai piacon 49 millió ügyfél számára teszi majd elérhetővé a Koppenhágai Divathéten bemutatott kollekció nagy részét.

Alice Marshall, a Zalando női ruházati beszerzésért felelős vezetője és a Zalando Fenntarthatósági Díj zsűrijének tagja a következőket mondta:

"Nagy örömünkre szolgál, hogy bejelenthetjük, hogy a RANRA a Zalando Fenntarthatósági Díjának negyedik győztese a Koppenhágai Divathét 2023-as tavasz-nyári évadában. A zsűrit és engem is lenyűgözött az izgalmas szín- és anyaghasználat, az uniszex megközelítés pedig igazán érdekessé és inklúzívvá teszi a kollekciót a vásárlóink számára. Alig várjuk, hogy együtt dolgozhassunk a RANRA-val egy olyan kapszulakollekció létrehozásán, amely a Zalando vásárlói által keresett innovációkat és újdonságokat népszerűsíti.

Cecilie Thorsmark, a Koppenhágai Divathét vezérigazgatójának nyilatkozata:

Örülök, hogy idén is együttműködhettünk a Zalandoval a Koppenhágai Divathéten, mivel a Zalando Fenntarthatósági Díja aktívan támogatja a pozitív változásokat a divatiparban. A zsűri tagjaként lehetőségem volt részt venni számos olyan innovatív márka értékelésében, amelyek fenntarthatóbb megközelítéseket keresnek és alkalmaznak, hozzájárulva ezzel egy felelősségteljesebb divatipar kialakításához. A RANRA idei győzelmével ünnepeljük a márka hosszú ideje tartó, szüntelen elkötelezettségét, hogy fenntarthatósági törekvéseit innovatív ötletekkel kombinálja, nemcsak kivételes formatervezéseket eredményez, hanem a fenntarthatósági munkájukkal kapcsolatos forradalmi megközelítésükről is árulkodik.

A másik két döntős márkát, a RÆBURN-t és az MWORKS-t szintén elismerte a zsűri, mivel a 2023 tavasz-nyári kollekcióik inspirálóak voltak mind a fenntarthatóság, mind pedig az iparág jövője szempontjából.

A Zalando Fenntarthatósági Díj döntős kollekcióit 2022. augusztus 9-12. között mutatták be a Koppenhágai Divathéten, melynek idei helyszíne a Pressen volt. A bemutatókat emellett a Zalando Greenhouse platformon is közvetítették, egy olyan virtuális bemutatóteremben, amelyet a vásárlók a világ bármely pontjáról megtekinthettek. Más exkluzív tartalmak is elérhetőek a Greenhouse-ban, mint például az augusztus 10-én, szerdán tartott panelbeszélgetés - "Miért van szükségünk körforgásos divatiparra?" (házigazdája Lucy Maguire, a Vogue Business trendszerkesztője volt, valamint részt vett rajta Laura Coppen, a Zalando körforgásért felelős igazgatója, Andrea Baldo, a Ganni vezérigazgatója és Anna Vilén, a Sysav innovatív SipTex projektjének kommunikációs igazgatója).

A divatbemutatók és a Koppenhágai divathét kapcsán készült beszámolóink, exkluzív interjúink hamarosan érkeznek, kövessétek az instyle.hu-n és az InStyle őszi lapszámában!

A ZALANDO FENNTARTHATÓSÁGI DÍJ ZSŰRIJE

Cecilie Thorsmark - A Koppenhágai Divathét vezérigazgatója

Kate Heiny - A Zalando fenntarthatósági igazgatója

Alice Marshall - A Zalando női ruházati beszerzési igazgatója

Arizona Muse - Modell, környezetvédelmi aktivista és fenntarthatósági tanácsadó

Dio Kurazawa - Fenntarthatósági- és márkatanácsadó

Emily Chan - Fenntarthatósági szerkesztő, VOGUE

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Életmód

Az 5 legfontosabb vitamin, amire a nőknek szükségük van - ezeknek hiánya komoly kockázattal járhat!

Minden nő számára fontos a megfelelő vitaminok bevitelének biztosítása annak érdekében, hogy egészséges és kiegyensúlyozott életet élhessenek!

Kép
Stílus

Erősen ajánlott! Egy szín ami 2024 tavaszán minden farmeres szettet stílusosabbá tesz

2024 tavaszára ennek az színtalálkozásnak virágzó heteket jósolnak.

Kép
Életmód

Az eper jótékony hatásai! Ezért egyél minél többet belőle az egészséged szempontjából

Az eper egy ízletes gyümölcs, amely nemcsak finom, hanem nagyon egészséges is. Az epernek magas a víztartalma, ami segít hidratáltan tartani a testet. Emellett gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, ami fontos a megfelelő egészség fenntartásához.

Kép
Életmód

10 tejmentes, kalciumban gazdag étel, ami megelőzheti a csontritkulást

Lehet, hogy nem gondolsz sokat a csontjaidra, de általános egészséged fontos részét képezik. Mint egy ház alapja és kerete, a csontok az infrastruktúra kritikus részét képezik. Nem csak a végtagjaidat támogatják; lehetővé teszik a szabad mozgást és védik belső szerveket is.

Kép
Szépség

3 zseniális ránctalanító arckrém, amit az 50 év feletti nők imádni fognak

Nem olyan könnyű rátalálni egy jó ránctalanító arckrémre, ugyanis nagyon nagy a piac, rengeteg a termék és elveszünk a sok információban. Most összegyűjtöttük a három legjobbat az 50 feletti nőknek, hogy egyszerűbb legyen!

Kép
Stílus

Fehér póló helyett: 2024 tavaszán erre a darabra esküsznek a stílusos nők

A fehér pólók régóta biztos alapdarabjai a gardróbunknak, de idén tavasszal érdemes ezt a vintage trendet is felvenned a megfontolandó ötletek listájára.