8 étel, ami csökkenti a koleszterinszintet és jót tesz szíved egészségének: az étcsokoládé is segíthet!

8 étel, ami csökkenti a koleszterinszintet és jót tesz szíved egészségének: az étcsokoládé is segíthet!
Forrás: Pexels/Nadin Sh

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

A szívbetegség vezető halálok a világon, de megfelelő étkezési szokásokkal csökkenthető a koleszterinszint és javítható a véráramban lévő zsírok mennyisége. A magas koleszterinszint – különösen a „rossz” LDL – ugyanis összefügg a szívbetegségek fokozott kockázatával. Az alacsony „jó” HDL-koleszterin és a magas trigliceridszint szintén összefügg a fokozott kockázattal.

A magas koleszterinszint hatásai

Magas koleszterinszintről akkor beszélünk, ha túl sok a koleszterin nevű zsíranyag a vérben. Főleg a zsíros ételek fogyasztása, a nem elegendő mennyiségű testmozgás, a túlsúly, a dohányzás és az alkoholfogyasztás okozza. Megfelelő mozgással és egészséges táplálkozással azonban jó eredmények érhetők el. A túl sok koleszterin elzárhatja az ereket, ami jelentősen növeli a szívproblémák kialakulásának esélyét és a stroke-ot is. A magas koleszterinszintet vérmintából állapítják meg.

Kép
forrás: Pexels/Polina Tankilevitch

Tipikus tünetei nincsenek, általában az emiatt kialakult problémák szimptómái jelzik, hogy gond van. Ilyen például a szívbetegség okozta mellkasi fájdalom, a magas vérnyomás, a stroke és más keringési betegségek. A bőrön a puha, sárgás kinövések vagy elváltozások, amelyeket xanthomának neveznek, emelkedett koleszterinszintre utalhatnak. Férfiaknál impotencia is kialakulhat az állapot miatt, valamint sok elhízott vagy cukorbeteg embernek is magas a koleszterinszintje.

Íme 8 olyan étel, amely csökkentheti a koleszterinszintet és a szívbetegségek kialakulásának kockázatát!

Galéria / 8 kép

8 étel, ami csökkenti a koleszterinszintet

Megnézem a galériát

Az Éva magazin írása.

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Életmód

10 tejmentes, kalciumban gazdag étel, ami megelőzheti a csontritkulást

Lehet, hogy nem gondolsz sokat a csontjaidra, de általános egészséged fontos részét képezik. Mint egy ház alapja és kerete, a csontok az infrastruktúra kritikus részét képezik. Nem csak a végtagjaidat támogatják; lehetővé teszik a szabad mozgást és védik belső szerveket is.

Kép
Szépség

3 zseniális ránctalanító arckrém, amit az 50 év feletti nők imádni fognak

Nem olyan könnyű rátalálni egy jó ránctalanító arckrémre, ugyanis nagyon nagy a piac, rengeteg a termék és elveszünk a sok információban. Most összegyűjtöttük a három legjobbat az 50 feletti nőknek, hogy egyszerűbb legyen!

Kép
Stílus

Fehér póló helyett: 2024 tavaszán erre a darabra esküsznek a stílusos nők

A fehér pólók régóta biztos alapdarabjai a gardróbunknak, de idén tavasszal érdemes ezt a vintage trendet is felvenned a megfontolandó ötletek listájára.

Kép
Életmód

14 idézet híres emberektől, amik által képes leszel észrevenni a kínálkozó lehetőségeket az életben

Elakadtál? Szomorúnak és motiválatlannak érzed magad? Ezek a bölcsességek segíteni fognak!

Kép
Életmód

A természet csodája: Ilyen elképesztő a lenmag hatása a testre és az életünkre

A lenmag valóban csodaszer a természetből. Rendkívül tápláló és előnyös a szervezetünk számára. Rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a szív- és érrendszeri egészséghez, az emésztési problémák megelőzéséhez, a bőr egészségéhez és a fogyáshoz. A lenmag könnyen beilleszthető az étrendünkbe, és számos módon felhasználható az ételkészítésben. Próbáld ki a lenmagot, és élvezd az egész testre kifejtett jótékony hatásait!

Kép
Életmód

6 étel, amiben a legnagyobb eséllyel bukkan fel ez a rendkívül káros anyag: próbáld minimalizálni a fogyasztásukat

Sokan nem tudják, de bizony a csomagolt élelmiszerekben is igencsak jelentős kockázat van. Ugyanis nemrégiben kutatás készült arról, hogy a csomagolt élelmiszerekben található mikroműanyag jelentősen növeli a szívroham és az agyvérzés kockázatát. Nézzük is, mely ételekben van a legtöbb ilyen jellegű káros anyag, melyeket érdemes lenne kerülni.