#Képesvagyok...
Fejezd be Te a mondatot!

A #képesvagyok kampány a korlátaikat legyűrő, álmaikért töretlenül dolgozó nőket ünnepli. Az inspiráló történetek példaként szolgálnak sokak számára, akiket mentális állapotuk, fogyatékosságuk, a társadalmi elvárások, önbizalomhiányuk, belső démonjaik akadályoznak abban, hogy képesek legyenek küzdeni céljaikért. Hozzájuk, hozzátok szól a #képesvagyok kampány! Hiszünk abban, hogy a közösség erőt, támogatást és inspirációt ad ehhez a sokszor nem könnyű úthoz.

„Az InStyle-lal, csakúgy, mint ezzel a kampánnyal is, szeretjük átlépni és ledönteni a korlátokat, konvenciókat. A márka nemzetközi és hazai szinten is kiemelten fontosnak tartja a belevaló, erős és példaértékű nők bemutatását a címlapon és a magazinban egyaránt. Reméljük, hogy a bemutatott történetek sokakat bátorítanak majd arra, hogy elfogadóak és támogatóak legyenek másokkal és önmagukkal szemben is – mert sokszor a legnagyobb korlátot az jelenti, hogy félünk hinni önmagunkban.” - mondta Alberti Petra Bianka főszerkesztő.

Képes vagyok beszélni róla! Ismerd meg 4 #képesvagyok jelöltünket, akik egy fontos társadalmi kérdés, nehézség, vagy trauma kapcsán a hallgatás helyett a nyilvánosságot választották

Képes vagyok beszélni róla! Ismerd meg 4 #képesvagyok jelöltünket, akik egy fontos társadalmi kérdés, nehézség, vagy trauma kapcsán a hallgatás helyett a nyilvánosságot választották

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

Ismerd meg a #KÉPESVAGYOK díj 2023-as jelöltjeit!

Kép

A 2021-ben indult #képesvagyok kampánnyal szerettük volna átlépni és ledönteni a korlátokat, konvenciókat, és az álmaikért töretlenül dolgozókat ünnepelni. A kezdeményezés 2022-re díjátadóvá nőtte ki magát, ami idén, 2023-ban is megrendezésre kerül: most is az inspiráló történetek és személyek kerülnek a középpontba. Azok a példaként szolgáló emberek, akik fizikai vagy mentális állapotuk, múltjuk, a társadalmi elvárások, belső démonjaik ellenére képesek küzdeni céljaikért, tenni az elfogadásért és a sokszínűségért, beszélni a nehéz témákról és kiállni a fontos ügyek mellett. Hiszünk abban, hogy ez a közösség erőt, támogatást ad ehhez a sokszor nem könnyű úthoz. A mi szemünkben mindenki győztes, aki szót emel magáért és másokért, így most olvasóinkhoz fordulunk. Te kinek adnád a 2023-as év #KÉPESVAGYOK díját? Téged ki inspirál a jelöltek közül? Ismerd meg őket és szavazz!

Kép

Ebben a kategóriában olyan bátor embereket díjazunk, akik egy fontos társadalmi kérdés, nehézség, vagy trauma kapcsán a hallgatás helyett a nyilvánosságot választották, így tudatva másokkal: nincsenek egyedül.

Balatoni József “Jocó bácsi”

Jocó bácsiként ismerte meg az ország Balatoni József történelem és erkölcstan tanárt, aki az évek során mindig nyíltan vállalta az oktatási rendszert, illetve a kollégái helyzetét érintő kritikáit, továbbá csatlakozott a pedagógus-sztrájkhoz és tüntetésekhez is. A státusztörvény hatályba lépése előtt azonban elhatározta, hogy maga mögött hagyja a Kontyfa Általános Iskola és Gimnáziumot és a tanári pályát, a közoktatást is. Jocó bácsi nem titkolja, a döntése meghozatala előtt pánikrohamokkal küzdött: többek között azért is tartja helyesnek a lépését, hogy megóvhassa a mentális egészségét, ennek ellenére úgy érzi, a felmondásába a lelke egy része belehalt.

Kép

Benedek Ágota

Karanténnaplóval kezdte, majd szorongásnaplót adott ki Benedek Ágota, akinek 2022 őszén jelent meg második önéletrajzi ihletésű kötete Állva maszturbálok címmel. A forgatókönyvíróként (is) dolgozó Ágota nem fél viccet csinálni élete legnehezebb pillanataiból és kíméletlen őszinteséggel számol be mindarról, ami szorongással tölti el őt a mindennapokban, mentálisan, illetve fizikailag is bénítóan hatással vannak rá. Éppen ezért eszében sincs szemet hunyni a problémái felett, inkább a mélyükre ás, hogy megfejthesse azokat és továbbléphessen. Legújabb könyvében a saját terhességmegszakításán keresztül beszél az abortusz stigmatizálásáról is: részletesen elmeséli azt is, hogyan próbáltak benne szégyenérzetet kelteni a döntése miatt.

Kép

Lakatos Márk

„A világnak meg kell mutatni azt, hogy az emberek igenis egyenlőek, és az embereket nem lehet megkülönböztetni sem a bőrszínük, sem a szexuális beállítottságuk, sem a fajuk, sem a vallásuk alapján” – hangsúlyozta az instyle.hu interjújában Lakatos Márk. A stylist szerint borzasztóan káros, ha a gyermekek úgy nőnek fel és szocializálódnak, hogy a sokszínűséget szégyellni kell, sőt, elítélni. „A teljességet megismerni kell, nem pedig elutasítani, és ha így élünk, azzal önmagunkat is építhetjük” – tanácsolja mindenkinek Márk, aki az LMBTQ-tartalmú könyvek lefóliázásának híre hallatán zacskót a fejére húzva szólalt fel az elfogadás mellett. Márk továbbá nem félt beszélni saját lelki nehézségeiről is, őszintén beszélt a túlterheltség és stressz hatására kialakult tikkeléséről is, ami egy ponton olyan mértékeket öltött, hogy a mindennapi munkáját és médiaszerepléseit is megnehezítette.

Kép

Oroszlán Szonja

Oroszlán Szonja nem fél szembemenni a társadalom elvárásaival és ki meri jelenteni, hogy az anyaságról nem kellett lemondania, mivel soha nem vágyott igazán gyermekre. A színésznő nyíltan kiáll a döntése mellett, még akkor is, ha mindez még ma is igazi tabutémának számít, ragaszkodik az életviteléhez és megnyugtatóként írja le azt a pillanatot, amikor végre őszinte lehetett önmagával az érzéseivel kapcsolatban. A lóterapeutaként is dolgozó Szonja az állatokkal való munkája során megtapasztalja és kiéli az anyai ösztöneit, mindazonáltal elutasítja azt az elképzelést, hogy a nőknek kötelező gyereket vállalniuk, mert csak attól lesz teljes az életük.

Kép

Ismerd meg a többi kategória jelöltjeit is és szavazz arra, akinek te adnád 2023-ban a #KÉPESVAGYOK díjat - ITT!

Videók

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Életmód

4 állatjegy, akit hatalmas szerencse ér májusban: ez vár ránk a Föld-Kígyó hónapjában az asztrológus szerint!

Május a Föld-Kígyó hónapja 2024-ben a kínai asztrológia szerint! A Föld-Kígyó intelligens, mindenkivel barátságos és szórakoztató. Kiegyensúlyozott, alapos és bölcs, tanácsait általában érdemes megfogadni!

Kép
Stílus

Diana hercegné után most Zendaya élesztette újra ezt az elfeledett trendet - meg is van a tavasz legnagyobb slágere!

A tenniscore már egy ideje elkezdte bontogatni, hogy aztán idén tavasszal mindent meghódítson.

Kép
Sztárok

Közel 400 millió forintos gyűrűt kapott Victoria Beckham, és nem ez az első: íme a Spice Girl 13 legszebb eljegyzési gyűrűje

Victoria Beckham szinte minden évben új eljegyzési gyűrűt kap David Beckhamtől szerelmük zálogaként. Összegyűjtöttük a 13 legszebbet!

Kép
Sztárok

Eva Longoria szűk ruhája nem sokat hagyott a képzeletre: 49 évesen megmutatta, mitől döglik a légy!

Ismét megmutatta Eva Longoria gyönyörű alakját: ebben a piros ruhában valami elképesztően szexi!

Kép
Életmód

7 tiltólistás étel reflux és gyomorégés esetén: ezek csak rontanak a helyzeten!

Neked is megvan az a kellemetlen érzés, amikor keserű vagy savanyú ízt érzel a torkodban, és mintha marná a sav az egész nyelőcsövedet? Nem vagy egyedül, hiszen a gyomorégés és a reflux sokak életét megkeseríti, és talán nincs is olyan ember a Földön, aki ne találkozott volna már velük valamilyen formában.

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 9 izgalmas hazai vállalkozó, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív tehetségei közül ismerhetsz meg néhány vállalkozót!