Julia Dietze: "Alfred Hitchcock stílusa lenyűgöz"

Julia Dietze: "Alfred Hitchcock stílusa lenyűgöz"

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Facebook
Twitter
Pinterest

Az október 10-én a hazai mozikba kerülő Iron Sky című film női főszereplőjével, a Berlinben élő, elbűvölő szépségű Julia Dietze színésznővel beszélgettünk a miskolci Jameson CineFest Filmfesztiválon.


A film 2018-ban játszódik. Már a felütés is lebilincselő: egy amerikai űrhajó leszáll a Holdon, s a személyzet legnagyobb meglepetésére egy náci várost talál a sötét oldalon. Az invázióra készülő „holdiak”, akik az 1945-ben odamenekült nácik leszármazottai úgy döntenek: itt az idő, hogy elfoglalják a Földet.

Milyen volt együtt dolgozni a film rendezőjével, Timo Vuorensolával?
Kifejezetten érdekes és intenzív munka folyt az Iron Sky forgatásán. A finn rendező, Timo szenvedélyes ember, akinek nagyon letisztult elképzelései voltak arról, hogy mit akar utóbb a vásznon viszontlátni. Az általam alakított Renátáról is pontosan tudta, hogy milyennek szeretné őt. Többször hangsúlyozta, hogy hatalmas felelősséget tett rám. Állandóan azt hajtogatta, hogy „Julie, az embereknek bele kell szeretniük a figurádba!” Timo úgy rendezett, hogy egyrészt kézen fogott és vezetett. Nagyon jó volt ráhagyatkozni, maximálisan megbíztam benne. Ugyanakkor rengeteg szabadságot is adott nekem. Szereti a bolondságomat, és azt „kicsiklandozta” belőlem a forgatás alatt. Mindig azt mondta: „Julie, én téged is akarlak látni Renátában!”.
Kép


Mennyire tudott azonosulni a főhősnővel?
Renáta eleinte egy nagyon naiv és ártatlan fiatal nő, akinek az agyát tökéletesen átmosták náci ideológiával. Másodgenerációs, aki már a Holdon nőtt föl, soha nem látott napsütést, soha nem járt a Földön, egy férfiak dominálta katonai bázison él. Ugyanakkor őszintén hisz a tiszta emberi értékekben és azokért tiszta szívvel harcol. Mikor New Yorkba érkezik, az ő kis világa darabjaira hullik, ám ekkor úgy dönt, hogy ragaszkodik a saját hitéhez s végül a nácik ellen fordul. Mikor a szerepemre készültem, Teréz anya gondolatait olvasgattam, illetve Martin Luther King beszédeit néztem, hallgattam, ami nekem személy szerint is nagyon sokat adott ugyanakkor rengeteget segített a karakter felépítésében. Nekem kifejezetten könnyű volt azonosulni Renátával, ugyanis hippi szülők gyermekeként szabad szellemben nevelkedtem, a családomnak mindig is fontos volt a lelkiismeretesség, a humánum. Azt gondolom, az embernek mindig törekednie kell a jóra. Az életem során megtanultam, hogy kiálljak azokért az értékekért, amelyekben hiszek. A filmben olyan nőt alakítok, aki a végén Harcossá válik. Ez az erő bennem is megvan.
Kép


Van olyan stílusikon, akinek valaha követte a stílusát?
Igen! Talán meglepő lesz a válaszom, de Alfred Hitchcock az. Imádom, ahogy a nőket öltözteti a filmjeiben! Audrey Hepburnt is a példaképemnek tartom: tetszik az a méltóság és jóság, ami belőle áradt. Cate Blanchett-ben és Meryl Streepben pedig nagyon tisztelem, hogy mernek „csúnyák” is lenni. A film noiros frizurák és sminkek is közel állnak hozzám. A régi glamúr és a rock’n roll keveréke az én stílusom!
Olvassa, olvasta valaha az InStyle német kiadását?
Igen-igen, sőt tavaly egy fotózásom is volt velük.
Kép


Melyik az a szépségtipp, amit megosztana a magyar olvasókkal?
Először is, ne dohányozzanak, bár én még olykor-olykor rágyújtok. Fontos, hogy egy nő eleget aludjon, sok vizet igyon és a húgaimnak is mindig azt mondom, hogy soha ne feküdjenek le úgy aludni, hogy előtte nem mossák le az arcukról a sminket. A szép lábakért fontos, hogy sokat táncoljon az ember, s emellett a Collistar termékeit is nagyon ajánlom!
Európa vagy Hollywood?
Mindkettő! :)
Mi az, amit mindig megtesz a vörös szőnyeges vonulások előtt?
Sosem felejtem el az első bemutatómat, amikor két óráig a fürdőszobában ültem, és rettegtem, hogy mindjárt ki kell mennem és majd fotózni fognak. Az segített végül, hogy „félretettem” magamat, belebújtam a szerepem „bőrébe”, és az erőt adott nekem. Emellett persze bepúderezem kicsit az arcom és megnézem, nehogy rúzsos legyen a fogam. Egy nőnél az a legfontosabb, hogy méltósággal viselje magát! Minden nőt megszépít, ha tiszteli önmagát! Nagyon sok nő attól szenved, hogy nincs önbizalma s „összehúzza”, lekicsinyli önmagát.
Kép


Kedvenc divattervezője?
Giorgio Armani – sokat is dolgozom vele és több ruháját is viseltem már, például Cannes-ban is a vörös szőnyegen. Ezen kívül a Chanelt is imádom, és van egy titkos tippem is a magyar nők számára: Frida Weyer, egy fiatal berlini tervező, egyszerűen imádom!
Van olyan magyar filmrendező, akivel szívesen dolgozna együtt?
Filmrendező most hirtelen nem jut eszembe, de a legjobb sminkes és maszkmester, akivel valaha dolgoztam, magyar, Korpás György. Egy horrorfilmben napi négy órás kemény munkával tökéletes zombit csinált belőlem. :)
Kivel terveztetne ruhát magának?
A Stop Staringgel. Többször is dolgoztam már velük, például az első amerikai filmemben is - melyben Danny Trejóval együtt játszottam s melyet Robert Rodriguez rendezett– ők készítették a jelmezeket.

Videók

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Kép
Életmód

10 étel, ami 40 év felett fontos a dietetikusok szerint

Noha fiatalabb éveikben kevesebben gondolnak a rák és a szívbetegségek kialakulásának kockázatára, a 40-es évek elérése során mindkettő kockázata fennáll. Ez ellen pedig leginkább egészséges életmóddal tehetünk, melynek központi tényezője az étkezés.

Kép
Életmód

Különleges ajánlatok: Akciós belföldi wellness csomagok májusban, amiket nem fogsz tudni visszautasítani

Íme május legjobb akciós wellness ajánlatai! Ha egy kis kikapcsolódásra vágysz, akkor most itt az idő!

Kép
Sztárok

El se hisszük! Sztárok, akik idén ünneplik 60. születésnapjukat - sokuk közülük úgy ragyog, mint 20 évvel ezelőtt!

Sokukon nem is látszik az öregedés! Íme azok a sztárok, akik 2024-ben ünneplik 60. születésnapjukat.

Kép
Sztárok

Harry herceg elárulta: ez volt az a pillanat, amikor tudta, örökre elveszítette Vilmos herceget

Harry herceg és Vilmos herceg 2020 óta nem beszélnek egymással. Mit szólna ehhez Diana hercegné?

Kép
Életmód
Kép
Sztárok

Amikor a pénz beszél: sztárok, akik csak a gázsiért vállalták a szerepet

Pénzből élünk, így hát fontos, mennyit kapunk a munkánkért. Van, amikor a sztárok is csak ez alapján döntenek egy szerepről.