A jel, ami arra utal, hogy még nem nőttél fel lélekben igazán

A jel, ami arra utal, hogy még nem nőttél fel lélekben igazán
Forrás: InterCom

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

Elég csak egy kicsit figyelned a saját szavaidra, reakcióidra, és máris ráláthatsz arra, hogy a gyermeki oldalad dominál-e, vagy a felnőtt! Többen élnek felnőtt testbe zárt gyerekként, mint sejtenéd!

A felnőtté válás ma már egészen mást jelent, mint néhány évtizeddel ezelőtt, hiszen a felnőtt lét azon mérföldkövei, amiket annak idején meghatároztak, egyre kevésbé tarthatók, kevésbé relevánsak. A 21. században a felnőttkort leginkább a pszichológiai jellemzők határozzák meg.

A régi felnőttkori mérföldkövek ma már nem állják meg a helyüket

A felnőttkort sokáig olyan szocio-demográfiai mérföldkövek alapján határolták be, mint a stabil munkahely, a saját lakás, a házasságkötés és a gyermekvállalás, azonban az elmúlt évtizedekben ezek a szempontok több dolog miatt is irrelevánsok lettek. Egyrészt több időt töltünk oktatással, mint annak idején, másrészt nehezebb lakást venni, így hosszabb ideig függhetünk a szüleinktől. Harmadrészt a pártalálás és ezáltal a családalapítás témaköre is nehezített pálya lett az évtizedek alatt, így ez is jócskán kitolódott, vagyis ez sem olyan életesemény, amivel a 21. században mérni lehetne a felnőtté válást.

Kép
forrás: Pexels/Andrea Piacquadio

Ezeket a tendenciákat demográfiai adatok is dokumentálják: Angliában és Walesben például a házasságkötések száma a felére csökkent 1972 és 2020 között. Míg most általában a 30-as éveik elejéig várnak a párok az első házasságkötéssel, addig az 1970-es években átlagosan 23 évesen házasodtak. A gyerekszülés átlaga is közel egy évtizeddel kitolódott: az 1960-as években 24 évesen, 2021-ben 31 évesen szültek a nők.

A felnőtté válás mérésére használt pszichológiai modellek közül sokat az 1960-as években alkottak, a gazdasági fellendülés időszakában, amikor a fiatalok sokkal hamarabb kötöttek házasságot, vettek házat, mert stabil és jól fizető munkahellyel rendelkeztek. A felnőttkor hagyományos szocio-demográfiai mérföldkövei elérhetőbbek voltak, mint ma.

Az 1960-as évek óta a felnőtté válás útja drámaian megváltozott, ezért a szakemberek szerint újra kell definiálnunk, mit jelent felnőttnek lenni a 21. században. De honnan lehet tudni azt, ha valaki még nem nőtt fel lélekben? A következő 3 viselkedésmintát érdemes figyelned!

Galériánkból megtudod, melyik az a három minta!

Galéria / 3 kép

3 jel, ami arra utal, hogy lélekben még nem nőttél fel

Megnézem a galériát

Az Éva magazin írása.

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Szépség

3 zseniális ránctalanító arckrém, amit az 50 év feletti nők imádni fognak

Nem olyan könnyű rátalálni egy jó ránctalanító arckrémre, ugyanis nagyon nagy a piac, rengeteg a termék és elveszünk a sok információban. Most összegyűjtöttük a három legjobbat az 50 feletti nőknek, hogy egyszerűbb legyen!

Kép
Stílus

Fehér póló helyett: 2024 tavaszán erre a darabra esküsznek a stílusos nők

A fehér pólók régóta biztos alapdarabjai a gardróbunknak, de idén tavasszal érdemes ezt a vintage trendet is felvenned a megfontolandó ötletek listájára.

Kép
Életmód

14 idézet híres emberektől, amik által képes leszel észrevenni a kínálkozó lehetőségeket az életben

Elakadtál? Szomorúnak és motiválatlannak érzed magad? Ezek a bölcsességek segíteni fognak!

Kép
Életmód

A természet csodája: Ilyen elképesztő a lenmag hatása a testre és az életünkre

A lenmag valóban csodaszer a természetből. Rendkívül tápláló és előnyös a szervezetünk számára. Rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a szív- és érrendszeri egészséghez, az emésztési problémák megelőzéséhez, a bőr egészségéhez és a fogyáshoz. A lenmag könnyen beilleszthető az étrendünkbe, és számos módon felhasználható az ételkészítésben. Próbáld ki a lenmagot, és élvezd az egész testre kifejtett jótékony hatásait!

Kép
Életmód

6 étel, amiben a legnagyobb eséllyel bukkan fel ez a rendkívül káros anyag: próbáld minimalizálni a fogyasztásukat

Sokan nem tudják, de bizony a csomagolt élelmiszerekben is igencsak jelentős kockázat van. Ugyanis nemrégiben kutatás készült arról, hogy a csomagolt élelmiszerekben található mikroműanyag jelentősen növeli a szívroham és az agyvérzés kockázatát. Nézzük is, mely ételekben van a legtöbb ilyen jellegű káros anyag, melyeket érdemes lenne kerülni.

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 10 fiatal hazai képzőművész, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív tehetségei közül ismerhetsz meg néhány képzőművészt!