Itt a nyár! Tippek a strandszezonra

Itt a nyár! Tippek a strandszezonra
Forrás: Unsplash

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

Amikor a nap sugarai végre kora hajnaltól késő estig velünk vannak, és a hőmérő higanyszála is egyre feljebb kúszik, akkor bizonyára már te is legszívesebben naphosszat csak a vízparton heverésznél, néha pedig lehűtenéd magad a hűs hullámokban. Az idilli képet azonban sokaknál beárnyékolja az, hogy nem sikerül elérni a vágyott, ragyogó barna bőrszínt, mert vagy leégnek, vagy foltosan barnulnak le. Egy kis odafigyeléssel és tudatossággal azonban könnyedén elérheted az ideális nyári színt.

Vigyázz a napozással!

Bár a szakemberek nem győzik felhívni a figyelmet a napsugárzás káros hatásaira, azonban mégis sokan vannak, akik fittyet hánynak a megszívlelendő jó tanácsokra. Ők azok, akik hófehérből azonnal csokibarnává akarnak válni, kimennek a napra mindenféle fényvédelem nélkül, aztán pár óra múlva rákvörösen, sajgó bőrrel húzódnak be az árnyékba.

A nap azonban a leégésen kívül sokkal komolyabb problémákat is okozhat, így nem érdemes elhanyagolni az óvintézkedéseket. Mindig használj magas faktorszámú naptejet, és kerüld a napozást 11 és 16 óra között, ugyanis ilyenkor a legerősebb az UV-sugárzás, és akár már pár perc alatt is leéghetsz. A szép barna bőrszín kialakulásához idő kell, ezért törekedj a fokozatosságra.

Amikor a napon tartózkodsz, védd a fejed a közvetlen sugárzástól, és ügyelj a bőséges folyadékbevitelre. Ezzel a napszúrás esélyét is csökkentheted.

Készülj a barnaságra tudatosan!

Sokan már a nyár elején is szeretnének tündöklően barna bőrrel végigsétálni a strandon, ezért mindenféle praktikákat vetnek be a kívánt szín elérése érdekében. Egyesek rendszeresen szoláriumozni járnak, mások önbarnítókat használnak, akik azonban igazán látványos eredményeket szeretnének, azok kívülről és belülről is egyszerre készítik fel magukat a nyári szezonra.

A Yobogu nőknek készült termékei között találod a Summer Skin csomagot, amely ezt az elvet követi: a benne található napozóvitamin serkenti a melanintermelést, és meggátolja a káros szabadgyökök kialakulását. Fokozza a bőr természetes barnítóképességét, és megakadályozza a foltosodást. A feszesítő testápoló pedig hidratál, regenerál, aranyló csillogásával még jobban kiemeli a barnaságot, és tónust ad a bőrnek.

A készítményeket akár 2-4 héttel a strandszezon vagy a nyaralás előtt is elkezdheted használni, így biztos lehetsz benne, hogy nem fogsz Hófehérkeként megjelenni a vízparton. Természetesen mindamellett nem szabad megfeledkezned a már említett napvédelemről és folyadékfogyasztásról sem.

Amennyiben mégis megtörtént a baj, és például egy ártatlan szunyókálás után vörösre pirulva ébredtél, akkor sincs minden veszve. Az enyhébb napégés nem igényel orvosi ellátást, hanem otthon is kezelhető. Borogasd a fájó bőrfelületet hideg vizes törölközővel, és viselj lenge, szellős ruhákat, amelyek nem dörzsölik az érzékeny bőrfelületet. Pár napig kerüld a napsugárzást, és inkább csak az esti órákban tartózkodj a szabadban.

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Életmód

Az 5 legfontosabb vitamin, amire a nőknek szükségük van - ezeknek hiánya komoly kockázattal járhat!

Minden nő számára fontos a megfelelő vitaminok bevitelének biztosítása annak érdekében, hogy egészséges és kiegyensúlyozott életet élhessenek!

Kép
Stílus

Erősen ajánlott! Egy szín ami 2024 tavaszán minden farmeres szettet stílusosabbá tesz

2024 tavaszára ennek az színtalálkozásnak virágzó heteket jósolnak.

Kép
Életmód

Az eper jótékony hatásai! Ezért egyél minél többet belőle az egészséged szempontjából

Az eper egy ízletes gyümölcs, amely nemcsak finom, hanem nagyon egészséges is. Az epernek magas a víztartalma, ami segít hidratáltan tartani a testet. Emellett gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, ami fontos a megfelelő egészség fenntartásához.

Kép
Életmód

10 tejmentes, kalciumban gazdag étel, ami megelőzheti a csontritkulást

Lehet, hogy nem gondolsz sokat a csontjaidra, de általános egészséged fontos részét képezik. Mint egy ház alapja és kerete, a csontok az infrastruktúra kritikus részét képezik. Nem csak a végtagjaidat támogatják; lehetővé teszik a szabad mozgást és védik belső szerveket is.

Kép
Szépség

3 zseniális ránctalanító arckrém, amit az 50 év feletti nők imádni fognak

Nem olyan könnyű rátalálni egy jó ránctalanító arckrémre, ugyanis nagyon nagy a piac, rengeteg a termék és elveszünk a sok információban. Most összegyűjtöttük a három legjobbat az 50 feletti nőknek, hogy egyszerűbb legyen!

Kép
Stílus

Fehér póló helyett: 2024 tavaszán erre a darabra esküsznek a stílusos nők

A fehér pólók régóta biztos alapdarabjai a gardróbunknak, de idén tavasszal érdemes ezt a vintage trendet is felvenned a megfontolandó ötletek listájára.