A különleges frizura titka - intrejú Milos Miskovic mesterfodrásszal

A különleges frizura titka - intrejú Milos Miskovic mesterfodrásszal
Forrás: PR

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

Több mint harminc évvel ezelőtt Milos Miskovic eldöntötte, fodrász szeretne lenni, most pedig könyvet írt a munkásságának mérföldköveiről, és a kötetben arról is mesélt, milyen félelmekkel, nehézségekkel kellett szembenéznie a pályája során, hogy sikeressé válhasson.

Tizenöt évesen éppen jogásznak tanultál és kézilabdáztál, amikor érdeklődni kezdtél a fodrászat iránt, tizenhét évesen pedig már meg is nyitottad az első üzletedet. Mi a titkod, hogyan sikerült ilyen fiatalon megvalósítanod az álmodat?

Bár szinte gyerek voltam még, hittem magamban, és abban, hogy képes vagyok rendkívüli frizurákat alkotni. Eleinte a szüleimmel, a barátaikkal és az iskolatársaimmal gyakoroltam, ők voltak a modelljeim. Visszatekintve túl arrogáns voltam akkoriban, de tetszett nekik, ahogyan átalakítottam őket, úgyhogy tulajdonképpen így kezdődött el minden. (nevet) Csak akkor érhetünk el sikereket, ha bízunk magunkban, különben kudarcot vallunk.

Azt mesélted egy interjúdban, hogy leginkább a festmények, a filmek inspirálnak téged a munkád során. Mi ihletett meg a közelmúltban?

Ilyen volt például az „Egy gésa emlékiratai” film, és nagy rajongója vagyok Gustav Klimtnek, különösen a „Remény II.” festménye nyűgözött le, amit a New York-i Modern Művészeti Múzeumban láttam. De inspirál az Emily Párizsban sorozat is a Netflixen, hiszen egy modern, fiatal, erős, nőt látunk benne, aki karrierista és profi is abban, amit csinál. Én inkább tradicionális vagyok, kifinomultabb a munkám, éppen ezért tetszik a főszereplő nézőpontja: alkalmazkodnom kell a fiatal Emily-khez Európa szerte, mert ők innovatívok: változást, újat akarnak, vonzók szeretnének lenni. Ők azok, akik költenek a megjelenésünkre, beülnek a stúdiómba, mert egészséges, ragyogó hajra vágynak.

Kép
forrás: PR

A „Fear of Myself” című önéletrajzi könyved megjelenése kapcsán beszélünk most, mellyel az immár több mint harmincéves pályafutásod mérföldköveit ünnepled. Milyen félelmeid voltak önmagaddal szemben, amelyekről már nem félsz mesélni?

Amikor elkezdtem fodrászként dolgozni, a legjobb munkát akartam végezni. Féltem, hogy nem sikerül és akkor nem leszek elégedett magammal, pedig ez is fontos számomra. Ha tíz frizurából egy nem volt száz százalékig tökéletes, mérges lettem, amiért nem voltam képes jobbra, nem számított, hogy kilencszer jól dolgoztam. Csak arra az egyre figyeltem, amit nem tartottam hibátlannak. A félelem, hogy nem leszek sikeres, motorként hajtott előre. Aztán elértem, amit akartam és vendégeim úgy távoztak tőlem, hogy szépnek érzik magukat, mégis arra lettem figyelmes, hogy magányos vagyok. Kezdtem elveszíteni a kreativitásomat, és rájöttem, hogy azért, mert nem tudtam beszélni a családomnak arról, hogy homoszexuális vagyok, nem fogadtam el magamat én sem. Pedig, ha én nem vagyok boldog, másoknak sem tudok segíteni. Nem biztathatok senkit arra, hogy merjenek változtatni, ha én sem merek szembenézni önmagammal. Szóval megtettem, mert imádom látni a vendégeim szemében az elégedett ragyogást, amikor a tükörbe pillantanak, azt mondják, jól néznek ki és ezzel az érzéssel lépnek ki a stúdiómból. Boldoggá tesz, hogy boldoggá tehetem őket. Ez a különleges kötelék az oka annak, hogy visszatérnek hozzám.

Kép

Milos Miskovic: Fear of Myself című könyve az alábbi helyeken kapható: Írók boltja, Bestsellers, MMhair stúdió

Az MMhair Facebook oldalát >> itt éred el!

Instagram felületéért >> kattints ide!

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Szépség

3 zseniális ránctalanító arckrém, amit az 50 év feletti nők imádni fognak

Nem olyan könnyű rátalálni egy jó ránctalanító arckrémre, ugyanis nagyon nagy a piac, rengeteg a termék és elveszünk a sok információban. Most összegyűjtöttük a három legjobbat az 50 feletti nőknek, hogy egyszerűbb legyen!

Kép
Stílus

Fehér póló helyett: 2024 tavaszán erre a darabra esküsznek a stílusos nők

A fehér pólók régóta biztos alapdarabjai a gardróbunknak, de idén tavasszal érdemes ezt a vintage trendet is felvenned a megfontolandó ötletek listájára.

Kép
Életmód

14 idézet híres emberektől, amik által képes leszel észrevenni a kínálkozó lehetőségeket az életben

Elakadtál? Szomorúnak és motiválatlannak érzed magad? Ezek a bölcsességek segíteni fognak!

Kép
Életmód

A természet csodája: Ilyen elképesztő a lenmag hatása a testre és az életünkre

A lenmag valóban csodaszer a természetből. Rendkívül tápláló és előnyös a szervezetünk számára. Rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a szív- és érrendszeri egészséghez, az emésztési problémák megelőzéséhez, a bőr egészségéhez és a fogyáshoz. A lenmag könnyen beilleszthető az étrendünkbe, és számos módon felhasználható az ételkészítésben. Próbáld ki a lenmagot, és élvezd az egész testre kifejtett jótékony hatásait!

Kép
Életmód

6 étel, amiben a legnagyobb eséllyel bukkan fel ez a rendkívül káros anyag: próbáld minimalizálni a fogyasztásukat

Sokan nem tudják, de bizony a csomagolt élelmiszerekben is igencsak jelentős kockázat van. Ugyanis nemrégiben kutatás készült arról, hogy a csomagolt élelmiszerekben található mikroműanyag jelentősen növeli a szívroham és az agyvérzés kockázatát. Nézzük is, mely ételekben van a legtöbb ilyen jellegű káros anyag, melyeket érdemes lenne kerülni.

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 10 fiatal hazai képzőművész, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív tehetségei közül ismerhetsz meg néhány képzőművészt!