5 magyar klip, amiről nem gondoltad volna, hogy hazánkban készült

5 magyar klip, amiről nem gondoltad volna, hogy hazánkban készült
2015. december 7.
Szerző: Á.M.

Vajon az alábbi klipeket nézve észrevetted már azt, hogy mind Magyarország gyönyörű tájain készült? Bizony-bizony, nézd csak!


1. Belau ft. Hegyi Dóri: Island of Promise


Helyszín: Kisoroszi, Rendező: Damokos Attila

Idén szeptemberben jelent meg a Belau nevű egyszemélyes formáció első dala, az Island of Promise, amit egyből egy remek klippel publikáltak. Azóta nem akármilyen sikereket ért el a friss zenei projekt. Annyira erős lett az első mozgóképük, hogy elnyerte a zsűri különdíját a Magyar Klipszemlén, a dal bekerült az Aranyélet nevű új HBO sorozatba, számos rádió játssza előszeretettel, valamint több külföldi zeneoldal is elismerően írt róla.


2. Our Youth: Oak Tree


Helyszín: Bokodi-tó, Rendező: Koblicska Örs

Az Our Youth budapesti dallamosabb rockzenét játszó formáció. A 2013 februárjában megjelent West-Cappel EP-n szerepel az Oak Tree. A számos hazai koncertet háta mögött tudható zenekartól egy északi hangulatú kisfilmet kaptunk.


3. Turbo – Nebulosus


Helyszín: fóti homokbánya, Rendező: Hencz Péter

A grunge, progresszív és garage jegyekkel bíró Turbo 2005-ben született az alapító tagok közös rock and roll iránti szereleméből. Számos sikert ért már el a zenekar, hiszen külföldi fellépéseik mellett megjárták az összes magyar fesztivált, valamint elnyerték már a Fonogram díjat is az „év hazai modern pop-rock albuma” kategóriában. 2012-ben jelent meg a Turbo, Nebulosos című videója, amely a formáció akusztikus hangvételű anyagán hallható.


4. ZAGAR - Dream Of A Machine


Helyszín: Kismaros és Börzsöny, Rendező: Szabó Áron

A hazai elektronikus zenei színtér egyik legsikeresebb zenekara, a Zagar 2001-ben alakult és eddig négy albumot készített. A Local Broadcast 2002-ben, a Szezon/Eastern Sugar (filmzene) 2004-ben, a Cannot Walk Fly Instead 2007-ben, a Light Leaks pedig 2013-ban jelent meg, utóbbi az év hazai elektronikus zenei albuma, illetve hangfelvétele kategóriában Fonogram-díjat kapott. A Zságer Balázs vezette formáció utolsó lemezén található Dream Of A Machine-hez készült a fenti klip.


5. Margaret Island – Bolyongó


Helyszín: Gyenesdiás, Rendező: Damokos Attila

Lábas Viki, Törőcsik Kristóf és Füstös Bálint triója az egyik legsikeresebb pályakezdő zenekar jelenleg a hazai könnyűzenei palettán (az InStyle-ban is bemutattuk őket, nézd vissza ide kattintva). Fellépéseik alkalmával pedig további, tehetségüket már bizonyított fiatal zenészekkel egészülnek ki. A Margaret Island 2013 őszén alakult, de már nehéz számon tartani, hogy összesen hány koncerten vannak túl, a világ hány pontjáról küldtek papírhajót ábrázoló fotókat a rajongók az együttes Facebook-oldalára, vagy hányan zengték velük a „Nem voltál jó” refrénjét a fesztiválokon.


Szerinted melyik a legjobb klip?
Belau ft. Hegyi Dóri: Island of Promise
Our Youth: Oak Tree
Turbo – Nebulosus
ZAGAR - Dream Of A Machine
Margaret Island – Bolyongó
Megosztom az eredményt

Összeállította: Huszár Béla

Fiatalok és tehetségesek: Itt az új generáció – VIDEÓ.

Már nem érdeklik a beszólások! Eva Longria büszkén pózol plusz kilóival – FRISS FOTÓ

Elhagyva az örökletes sanyargatást, Eva most azt teszi – és valószínűleg eszi –, amit akar!

Melyik harisnya, melyik cipővel mutathat jól? Most eláruljuk!

Szabályok - azaz manapság nevezzük őket csak esztétikai tippeknek - mindenre vannak, az hogy ezeket miként hasznosítod pedig már a te dolgod.

Áll a bál a királyi családban! Diana hercegnő unokahúga ezzel a ruhával kiverte a biztosítékot

Bár Kitty Spencer hivatalosan nem a királyi család tagja, sokan nem nézik jó szemmel az esetet!

Ezt árulja el a személyiségedről az, hogy milyen az íróasztalod

Tény, hogy nehéz rajta rendet tartani, de lehet, hogy te inkább a szétszórt papírok között tudsz hatékonyabban dolgozni.

Ez az 5 csillagjegy lehet a leghűségesebb barátod, aki a sírig is kitart melletted

Neked van olyan barátnőd, akivel már évtizedek óta elválaszthatatlanok vagytok? Akkor jól figyelj, mert valószínűleg a következő 5 csillagjegy szülötte!

Azta! Így nézett ki a Victoria's Secret Show 10 és 20 évvel ezelőtt

Amikor még Heidi Klum és Seal együtt voltak...

Újabb cég döntött úgy, hogy többé nem hazudik a vásárlóinak – Neked tetszenek a Photoshop-mentes fotók?

A divatkampányok nem a legjobb iránymutatást adják az egészséges énképhez vezető úthoz.