Nem Kamilla és nem is Diana! A nő, akivel kis híján összehozták III. Károly királyt a 70-es években

Nem Kamilla és nem is Diana! A nő, akivel kis híján összehozták III. Károly királyt a 70-es években
Forrás: Getty Images

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Facebook
Twitter
Pinterest

Egy sokak által remélt románc, ami nemcsak III. Károly király életét, de az egész történelmet könnyedén átírhatta volna.

III. Károly király szerelmi életét amolyan nyitott könyvként tartja számon. Az már régóta nem titok, hogy a jelenlegi brit uralkodó és Kamilla 1970-ben, egy lovaspólómérkőzésen ismerték meg egymást, és közel egy éven át együtt is voltak, ám amikor Károly a Brit Királyi Haditengerészet tagja lett, már nem tudták olyan aktívan tartani a kapcsolatot, így elváltak útjaik. Kamilla 1973-ban hozzáment Andrew Parker Bowles őrnagyhoz, de a Windsor-ház trónörökösével folytatott kissé viharos kapcsolata igazán sose ért véget. Évtizedekig húzódó románcukat végül 2005 februárjában egy eljegyzéssel, majd ugyanezen év áprilisában egy házasságával tették teljesen hivatalossá.
Illetve azt is nagyon jól tudjuk, hogy a Windsor-ház trónörököse 1977-ben, egy fácánhajtáson találkozott először Diana hercegnével, ám ekkor még annak nővérével, Lady Sarahval randevúzgatott. Csak 1980 nyarán kezdett el gyengéd érzelmeket táplálni a szerény Spencer lány iránt, akit meg is hívott egy családi hétvégére Balmoralba. A család áldása után 1981 februárjában megkérte a kezét, majd pár hónappal később, július 29-én összeházasodtak a londoni Szent Pál-székesegyházban. Arról azonban kevesebb szó esik, hogy III. Károly király lehetőséges feleség-jelöltjeinek listáján egykoron egy ismert és befolyásos hölgy is szerepelt!

Na de kezdjük is az elején!

1970-ben az akkor 21 éves Károly herceg húga, Anna hercegnő társaságában érkezett az Egyesült Államokba. A világ egyik legismertebb agglegénye Washington DC-ben szállt meg és rengeteg időt töltött az akkori amerikai elnök, Richard Nixon lányával, Triciával. A fiatalok a hivatalos vacsora mellett közösen megtekintették a főváros nevezetességeit, és még egy baseballmeccsre is kilátogattak az RFK Stadionba. Egy 2021-es interjúban emlékezett vissza III. Károly király erre az utazásra: „Elég mulatságos volt, azt kell mondanom. Akkoriban próbáltak engem összeházasítani Tricia Nixonnal.”

A LIFE magazin 1970. július 31-i számában jelent meg egy tudosítás a látogatásról, ami bár nem tett említést Károly és Tricia lehetséges frigyéről, ám arról viszont szót ejtett, hogy Nixon elnök szokatlanul izgatottnak tűnt a királyi család érkezése kapcsán. Hugh Sidey újságíró szerint a néhai elnök egyszerűen rajongott azért a könnyed kifinomult pompáért és eleganciáért, amit az országába látogató testvérpár képviselt, és mindent megtett azért, hogy a kedvükben járjon. A hétvégi látogatást egy hivatalos estély zárta: „A fiatalok nevettek és táncoltak” – írta Sidey. „Azok, akik ezen az éjszakán látták Richard Nixont, azt mondták, soha nem tűnt boldogabbnak.”

Nos, nem tudjuk, hogy az elnök lánya és Károly között volt-e valaha is több mint egy etikett diktálta tisztelet és baráti szimpátia, de az biztos, hogy Tricia alig egy évvel később hozzáment Edward F. Coxhoz, akinek ereiben nem csörgedezett nemesi vér, "csak" a Harvard jogi hallgatója volt, de az idő őket igazolta, hiszen a mai napig is boldog házasságban élnek.

Most pedig ismerd meg jobban a tündérmesét, ami már eleve rosszul kezdődött: íme 10 érdekesség Diana hercegné és Károly esküvőjéről!

Galéria / 10 kép

10 érdekesség Diana és Károly esküvőjéről

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Kép
Életmód

10 étel, ami 40 év felett fontos a dietetikusok szerint

Noha fiatalabb éveikben kevesebben gondolnak a rák és a szívbetegségek kialakulásának kockázatára, a 40-es évek elérése során mindkettő kockázata fennáll. Ez ellen pedig leginkább egészséges életmóddal tehetünk, melynek központi tényezője az étkezés.

Kép
Életmód

Különleges ajánlatok: Akciós belföldi wellness csomagok májusban, amiket nem fogsz tudni visszautasítani

Íme május legjobb akciós wellness ajánlatai! Ha egy kis kikapcsolódásra vágysz, akkor most itt az idő!

Kép
Sztárok

El se hisszük! Sztárok, akik idén ünneplik 60. születésnapjukat - sokuk közülük úgy ragyog, mint 20 évvel ezelőtt!

Sokukon nem is látszik az öregedés! Íme azok a sztárok, akik 2024-ben ünneplik 60. születésnapjukat.

Kép
Sztárok

Harry herceg elárulta: ez volt az a pillanat, amikor tudta, örökre elveszítette Vilmos herceget

Harry herceg és Vilmos herceg 2020 óta nem beszélnek egymással. Mit szólna ehhez Diana hercegné?

Kép
Életmód
Kép
Sztárok

Amikor a pénz beszél: sztárok, akik csak a gázsiért vállalták a szerepet

Pénzből élünk, így hát fontos, mennyit kapunk a munkánkért. Van, amikor a sztárok is csak ez alapján döntenek egy szerepről.