Hidratáló krém kisokos, hogy még véletlenül se árts a bőrödnek!

Hidratáló krém kisokos, hogy még véletlenül se árts a bőrödnek!
Forrás: Getty images

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Facebook
Twitter
Pinterest

Mire érdemes figyelned, hogy bőröd mindig üde és friss legyen? Ha nem vagy tisztában azzal, hogy pontosan melyik bőrtípusba is tartozol, és milyen kozmetikai termékeket kellene használnod, akkor a megfelelő ápolás helyett, akár árthatsz is neki. Hogy ezt elkerüld, segítünk, hogy könnyebben eligazodj, melyik típusba tartozol, melyek azok a hidratáló krémek, amiket érdemes használnod és melyek azok, amiket jobb, ha elkerülsz!

Sokszor nem egyszerű feladat behatárolni milyen bőrtípusba is tartozol, és a besorolást még az is nehezítheti, hogy típustól függetlenül, az életmódodnak vagy épp egészségi állapotodnak köszönhetően, milyen állapotban van a bőröd. Az azért általánosságban mindegyikről elmondható az ápolásával kapcsolatban, hogy legyen bármilyen típusú is, sose feledkezz meg arról, hogy ne csak kívülről, belülről is tartsd karban. Igyál rengeteg folyadékot, fogyassz vitaminban és ásványi anyagban gazdag ételeket, és persze aludd ki magad!

Normál bőr

A bőröd felülete sima, bársonyos, rugalmas és nem szokott húzódni? Nem kifejezetten érzékeny, a színe üde, és zártak a pórusaid? Akkor nagyon szerencsésnek mondhatod magad, a te arcbőröd majdhogynem tökéletes, vagyis a normál bőrűek táborát erősíted.

Száraz bőr

Nem megfelelő a bőröd komfortérzete: feszül, hámlik, érdes, viszket, sokszor kipirosodik, és hajlamos az allergiára esetleg ekcémára? Akkor a te bőröd nagy valószínűséggel a száraz bőrűek csoportjába tartozik, amit sokan tévesen összekevernek a vízhiányos bőrrel, a kettő azonban nem azonos egymással. Míg a száraz bőr egy bőrtípus, addig a vízhiányos bőr csupán egy ideiglenes állapot elnevezése.

Vízhiányos bőr

Bár valóban sok a hasonlóság a kettő között, hiszen a vízhiányos bőrre is igen jellemző a feszülés és az érdes bőrfelszín, azonban sokkal inkább jellemző rá a színtelenség, sápadtság, és mitesszerek jelenléte.

Kép
forrás: Getty images

Zsíros bőr

Ezt a bőrtípust, az olajos, csillogó bőrfelszín ellenére (főként az orr és a homlok területein) az érdes tapintás jellemzi. Ezek mellett a mitesszerek, pattanások, tág pórusok, és a fakó arcbőr. Ha te is ebbe a csoportba tartozol, vigasztaljon az a tudat, hogy ez a bőrtípus mutatja legkevésbé az öregedés jeleit.

Kombinált bőr

A legtöbb ember ebbe a típusba tartozik, még ha elsőre száraz, vagy akár zsíros csoportba osztaná is magát. Ami jellemző a vegyes bőrtípusra, hogy a T-vonal (homlok, orr és az áll vonala), és az orcák bőre teljesen eltérnek egymástó. Akár két-háromféle típus jellemző is megjelenhet az arcbőrön.

Érzékeny bőr

Az érzékeny bőrűeknek sajnos nincs könnyű dolguk, hiszen bőrükre jellemző, hogy szinte minden külső és belső ingerre, képes akár fájdalommal, kipirosodással, hámlással, duzzadással, égő vagy épp viszkető érzéssel reagálni, emellett pedig hajlamos a rosaceára (maradandó, pattanásszerű csomók, és vagy hajszálerek kialakulására).

Ha sikerült a beazonosítás, a galériában megnézheted, hogyan érdemes ápolnod a bőrödet!

Galéria / 6 kép

Hidratálókrémet, de milyet?

Megnézem a galériát
Tovább olvasok

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Kép
Életmód

Vajon te vagy az? 3 csillagjegy, aki utálni fogja az áprilisi telihold hatását

Ezek a csillagjegyek nem fognak örülni az áprilisi teliholdnak!

Kép
Szépség

Figyelmeztet a bőrgyógyász: Hajnövesztő étrend-kiegészítők, amik egy fillért sem érnek - sőt, még árthatsz is velük a testednek!

Dr. Luke Maxfield bőrgyógyász lerántotta a leplet a népszerű hajnövesztő kapszulák összetevőiről!

Kép
Szépség

Hogyan használjuk helyesen a fátyolmaszkot? Íme a legjobb tippek zsíros, pattanásos és dehidratált bőrre

A fátyolmaszkok világában sok az opció, és nem minden termék felel meg minden bőrtípusnak. Abban a helyzetben vagy, hogy zsíros, pattanásra hajlamos vagy kiszáradt bőrrel küzdesz? Akkor itt az ideje, hogy felfedezd a fátyolmaszkok erejét!

Kép
Sztárok

Négy hét alatt 33 kilót fogyott! Hírességek bizarr (és kifejezetten egészségtelen) diétái, amiket egy film kedvéért vállaltak be

Egy szerepért mindent? A sztárokat még a legszürreálisabb diéták sem rettentik el attól, hogy a lehető leghitelesebben hozzák a rájuk osztott szerepet.

Kép
Sztárok

Nők milliói értenek egyet! Margot Robbie elárulta, szerinte ki a filmtörténet legszexibb pasija!

Margot Robbie elárulta, hogy ki az ő filmes szerelme, mi pedig tökéletesen egyetértünk vele!

Kép
Életmód

A petrezselyem 7 jótékony hatása: védi a szívet, erősíti az immunrendszert, és rákellenes hatása is van

Alapvetően nem úgy szoktunk tekinteni a petrezselyemre és a szárára, mint értékes vitaminforrásra, melynek számos jótékony hatása van a szervezetre. Az igazság pedig az, hogy nem csupán a szív egészségére van rendkívüli hatása, de bizony rákellenes tulajdonsáságról is ismert.