5 tipp, hogy idén végre ne őrülj bele a karácsonyi készülődésbe

5 tipp, hogy idén végre ne őrülj bele a karácsonyi készülődésbe
Forrás: UIP-Duna Film

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

Ne hagyd, hogy maga alá temessen a többoldalas to-do listád, inkább hagyd, hogy magával ragadjon az ünnepi hangulat.

Bár mindannyian örömteli és gondtalan adventi hetekről álmodozunk, van, hogy a valóság nem tud megfelelni az elképzeléseinknek. A karácsonyi készülődés során ugyanis sok feladat és kihívás vár ránk – elég, ha csak az ajándékvásárlásra, a takarításra, a dekorálásra, illetve az ebéd-, és vacsoramenük megtervezésére, továbbá elkészítésére gondolunk. Ha nem vigyázunk, sajnos éppen a szeretet ünnepe miatt válhatunk feszültté, kimerültté. Éppen ezért szeretnénk téged már most felfegyverezni néhány tippel, amivel hatékonyan kiiktathatod a napjaidból a stresszfaktort.

1. A harminc a bűvös szám

Igaz, a kutatók azt mondják, a takarítás csökkenti a szorongást és stresszoldó hatása van, a végtelennek tűnő karácsonyi teendőlistánk mellett azonban aligha van annyi időnk rá mint általában, ezért érthető, ha a házimunka most inkább aggodalommal tölt el. A Samsung személyre szabható készülékeivel viszont felgyorsíthatod és megkönnyítheted a karácsonyi készülődést, így az ünnepek alatt az igazán fontos dolgokra tudsz majd koncentrálni. A Bespoke Jet pet porszívóval például hatékonyan és szélsebesen megszabadulhatsz a porszemcséktől és az állatszőrtől – amit a kanapédról is eltávolíthatsz vele mindössze pár mozdulattal. Mivel feltöltés után nem kell áramforráshoz csatlakoztatnod, könnyedén mindenhová magaddal viheted az otthonodban. Sokak szerint amúgy is minden olyan tételt ki kell húzni a karácsonyi-takarítólistáról, ami harminc percnél több időt vesz igénybe.

Kép
forrás: Samsung

2. Pihenj, amíg dolgoznak helyetted

Persze fantasztikus, ha együtt az egész család, viszont minél nagyobb a létszám, annál több szempontot és tényezőt figyelembe kell venni az ünnepi menü kiválasztásakor, hiszen gondolni kell azokra, akik speciális étrendet követnek. A Samsung Bespoke Dual Cook Flex sütőjével párhuzamosan készíthetsz el ételeket úgy, hogy akár különböző hőfokon is sütheted az egymástól teljesen eltérő fogásokat, mondjuk az almával töltött kacsasültet és a cukormentes diós bejglit. Ezáltal időt és energiát takaríthatsz meg, az így felszabadult perceidet pedig arra használhatod, hogy relaxálj egy kicsit az ünnepi rohanásban. Megspóroltál magadnak fél órát? Ne állj a sütő mellett, hanem csobbanj a kádba egy frissítő habfürdőbe. A telefonodat viszont ne vidd magaddal, inkább meditálj közben, vagy olvass regényt. A hírportálok pörgetése szorongást okozhat, szóval ilyenkor mindenképpen tarts digitális detoxot.

Kép
forrás: Samsung

3. Folt, nincs

Hermione Granger időnyerője nélkül sajnos képtelenség mindenben egyszerre helyt állnunk, vagyis a teendőinket illetően határokat kell húznunk a saját mentális egészségünk érdekében. Az időnk és az energiánk véges, ezért meg kell tanulnunk bizonyos feladatokat kiengedni a kezünkből. A mosást például simán rábízhatod a Samsung Eco Bubble™, Mesterséges intelligencia és Add Wash™ technológiával ellátott mosógépére, amivel azonnal eltüntetheted a karácsonyi vacsora alatt begyűjtött makacs ételfoltokat a ruháról – ahelyett, hogy órákig súrolnád azokat. Ha mosás közben a tesód után az apukád ingjére is ráömlött valami, elég, ha kinyitod az Add Wash elnevezésű ajtót és bedobod azt is a mosásba, a gép folytatja tovább a már megkezdett programot.

Kép
forrás: Samsung

4. Mindent bele!

A karácsony előtti hetekben az üzletek megtelnek emberekkel és emiatt készlethiány alakulhat ki számtalan termékből vagy ételből. Ha nem akarsz bosszankodni amiatt, hogy nem tudsz megvenni egy hozzávalót az ünnepi menü egyik fogásához, nem árt az elsők között letudnod a bevásárlást. A Samsung Bespoke hűtőszekrényében különböző élelmiszerek ideális tárolása is könnyen megoldható, hiszen más-más hőmérsékletet tudsz beállítani az egyes részekhez a készülékben, ezáltal frissek maradnak az alapanyagok, és nem kell az utolsó pillanatban vadászni rájuk – főleg nem több boltban.

Kép
forrás: Samsung

5. Az utolsó simítások

Minden tételt kipipáltál a to-do listádon és készen állsz a vendégek fogadására? Akkor már csak az ünnepi szetted maradt hátra, amit a Samsung AirDresser készülékkel pillanatok alatt, vasalás nélkül felfrissíthetsz és kisimíthatod rajta a gyűrődéseket is – ráadásul ezzel fertőtleníted is a ruhádat, hogy megszabadulj a különböző szennyeződésektől és baktériumoktól. Már fel is öltöztél? Szippants bele a forralt borhoz felszeletelt citromkarikákba: az Ohio Állami Egyetem kutatói szerint ennek az illata hangulatfokozó hatással lehet ránk. Ezután kapcsold be a kedvenc karácsonyi dalodat és táncold végig azt, hogy kiereszthesd a feszültséget a vendégek érkezéséig.

Kép
forrás: Samsung

És ezt láttad már?

Galéria / 6 kép

6 hiba, amit az ünnepi dekorálás során sokan elkövetnek

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Életmód

4 állatjegy, akit hatalmas szerencse ér májusban: ez vár ránk a Föld-Kígyó hónapjában az asztrológus szerint!

Május a Föld-Kígyó hónapja 2024-ben a kínai asztrológia szerint! A Föld-Kígyó intelligens, mindenkivel barátságos és szórakoztató. Kiegyensúlyozott, alapos és bölcs, tanácsait általában érdemes megfogadni!

Kép
Stílus

Diana hercegné után most Zendaya élesztette újra ezt az elfeledett trendet - meg is van a tavasz legnagyobb slágere!

A tenniscore már egy ideje elkezdte bontogatni, hogy aztán idén tavasszal mindent meghódítson.

Kép
Sztárok

Közel 400 millió forintos gyűrűt kapott Victoria Beckham, és nem ez az első: íme a Spice Girl 13 legszebb eljegyzési gyűrűje

Victoria Beckham szinte minden évben új eljegyzési gyűrűt kap David Beckhamtől szerelmük zálogaként. Összegyűjtöttük a 13 legszebbet!

Kép
Sztárok

Eva Longoria szűk ruhája nem sokat hagyott a képzeletre: 49 évesen megmutatta, mitől döglik a légy!

Ismét megmutatta Eva Longoria gyönyörű alakját: ebben a piros ruhában valami elképesztően szexi!

Kép
Életmód

7 tiltólistás étel reflux és gyomorégés esetén: ezek csak rontanak a helyzeten!

Neked is megvan az a kellemetlen érzés, amikor keserű vagy savanyú ízt érzel a torkodban, és mintha marná a sav az egész nyelőcsövedet? Nem vagy egyedül, hiszen a gyomorégés és a reflux sokak életét megkeseríti, és talán nincs is olyan ember a Földön, aki ne találkozott volna már velük valamilyen formában.

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 9 izgalmas hazai vállalkozó, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív tehetségei közül ismerhetsz meg néhány vállalkozót!