Hasi zsír az örök ellenség: így szabaduljunk meg tőle

Hasi zsír az örök ellenség: így szabaduljunk meg tőle
Forrás: Photo by Jon Ly on Unsplash

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Facebook
Twitter
Pinterest

Az emberi szervezetnek testzsírra mindig szüksége volt és szüksége is lesz. Bár a 21. századot megelőző történelmi korokban nők és férfiak egyaránt a bőséget, illetve a túlélést látták a megfelelő mennyiségű zsír felhalmozásában, ma már egyértelműen a szépség alapján ítéljük meg a főként hasra rakódott zsírpárnákat. A karcsú derék, valamint a kockás has népszerűségének világában női szemmel óriási jelentősége lett a deréktáji zsírnak. A megkérdezett nők között nincs talán egy sem, aki ne a hasi tájékon felhalmozódott zsírpárnáktól szabadulna meg elsőre és ha lehet azonnal!

Ne ess át a ló másik oldalára!

A legtöbben azt gondolhatnák, hogy a főként hasi- és deréktáji részre koncentrálódó zsírtól való megszabaduláshoz drasztikus diétára és minden izmunkat megfeszítő, önsanyargató, nem kis szenvedést okozó és drasztikus testmozgásra lesz szükségünk. Amennyiben rövid idő alatt szeretnénk megszabadulni a plusz kilóktól, nem kell feltétlenül testgyötrő diétába kezdeni. Cikkünkben azokat a tippeket szedtük csokorba, amelyek a mindennapi tevékenységünk közé szorítva hozzájárulhatnak a hasi zsírtól történő gyors megszabaduláshoz.

Viszont légy motivált!

A hasi zsírpárnáktól való megszabadulás első és egyben legfontosabb feltétele, a halogatás befejezése és a kontroll átvétele életvezetésünk felett ebben a tekintetben is. Tudatosítása annak, hogy minden olyan tevékenység erősíteni fogja a motivációnkat, amely a zsírpárnáktól megszabadulást szolgálja, legyen az bármilyen kicsi vagy jelentéktelennek tűnő dolog.

Tudatos táplálkozás nélkül nem fog menni!

Természetesen a motiváció megtartása az elején a legnehezebb, hiszen hasi súlytöbblettel önmagában is nehezebb a mozgás, illetve a különböző tornagyakorlatok végzése. Ráadásul a has az egyik legérzékenyebb területe az emberi testnek, ugyanis az orvosok szerint a hasi zsírban négyszer több kortizolreceptor van, mint a bőr alatti zsírban. Utóbbi azt eredményezi, hogy mindennapjainkkal együtt járó – sajnos egyre gyakoribb stressz – eredményeként a zsír többször olyan gyorsan rakódik le hasi területeken, mint máshol.

Céljaink eléréséhez az egyik legfontosabb dolog a tudatos táplálkozás. Nem csak azt kell szem előtt tartani, hogy mennyi kalóriát és szénhidrátot viszünk be a szervezetünkbe, fontos az is, hogy mit fogyasztunk. A szervezetünk számára szükséges napi szintű kalóriabevitel arányai lehetőség szerint a következők legyenek: nagyjából 900 kalória zöldség, gyümölcs, hüvelyesek és teljes kiőrlésű szénhidrátok, körülbelül 550 kalória fehérje (amelyek lehetnek mindenekelőtt olajos magvak, sovány húsfélék) és durván 350 kalória zsír. Legalább ennyire fontos a rost bevitele, ugyanis amennyiben az egy nap alatt elfogyasztott rost mennyiségét nagyjából 10-15 grammal növeljük, az néhány éven belül már önmagában is csökkenti a hasi zsírt.

Mozogj eleget, de ne ess túlzásba!

A mérsékelt ütemben naponta, esetleg kétnaponta beiktatott futással, illetve kerékpározással megteremthetjük a hasi zsírpárnák visszaszorításához nélkülözhetetlen mozgásmennyiséget. Itt is fontos a rendszeresség, illetve a mozgásforma közben jelentkező fáradás leküzdése. A kitartás elő segítéséhez használj vizuális célokat, nézz előre, egy nem túl távoli célt kijelölve. Futásnál sokat segíthetnek utóbbi vonatkozásában a gyors ütemű, pörgős zenék, melyeket időnként lassabb számok követnek. Az edzésre fordított idő 40-60 perc között legyen.

Ne feledjük továbbá, hogy a testzsír vonatkozásában a napi 6-7 óra alvás a legideálisabb éjszaka. Azoknál az embereknél, akik 5 vagy annál kevesebb, illetve 8 vagy annál több órát alszanak, nagyobb mennyiségű zsír tapad meg a hasfalon.

Videók

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Kép
Életmód

Májusi horoszkóp: Íme 2 csillagjegy, akire rengeteg pénz vár a hónapban

Itt a havi horoszkópunk! Ilyen lesz 2024 májusa az egyes csillagjegyeknek az asztrológus szerint.

Kép
Szépség

10 elavult frizura, ami a legszebb nőket is elcsúfíthatja - ezek jönnek helyettük divatba!

Idén több kedvenc frizuratrendünk vált elavulttá, bár az is igaz, hogy a listán akad néhány előnytelen fazon is, amiért nem kár...

Kép
Stílus

4 ruhafazon, ami már nem lesz divatos a következő hónapokban - mutatjuk, mik jönnek helyettük!

Ezek között a friss ruhaötletek között is tuti találsz majd új kedvenceket.

Kép
Sztárok

24 színész a Harry Potter-filmekből, akik már nincsenek közöttünk

Kereken húsz évig forgatták a filmeket, sajnos a szereplők közül sokan nem láthatták már a történet végét a vásznon.

Kép
Sztárok

6 sztár, akit mindenki imádott a 2000-es években, azóta viszont nyom nélkül eltűnt

Ők volt a 2000-es évek legnagyobb hírességei. Hová tűnhettek?

Kép
Sztárok

Barbra Streisand kőkeményen beszólt Melissa McCarthynak: szerinte nem a diétától fogyott 34 kilót!

Melissa McCarty rengeteget fogyott, Barbra Streisand pedig azzal vádolta, hogy ennek nem a diéta, hanem valami más áll a hátterében!