"Nem hazudhatok tovább" - Kiakadt az egyik legnépszerűbb blogger

"Nem hazudhatok tovább" - Kiakadt az egyik legnépszerűbb blogger
2015. november 3.
Szerző: Zsófi

100 kép és egy napos koplalás. Másnéven a tökéletes bikinis szelfi. Mi lenne akkor, ha a köntörfalazás helyett az szerepelne a képeken, ami a valóság? Essena O'Neill megcsinálta!


Essena O'Neill népszerű a közösségi médiában, több mint fél millió követője volt, mikor úgy döntött, elég a csini beállított képekből, többet nem akar a közösségi média fogságában élni. Megvált eddigi életétől és új platformjának a Social Media is Not Real Life (A közösségi média nem a való élet) nevet adta. Ezzel háborút üzent az Instagramnak, és régi népszerű képeit újra postolta, de a címben már a kőkemény valóságot írta le. Mindent, ami a szelfi mögött van. Azt, hogy mennyit kínlódott egy-egy tökéletes képért, és a felszínesség mennyire megmérgezte az életét.


Kép


https://instagram.com/p/nzw2ZutDUI/

NEM VALÓSÁGOS - vagy 100-szor fotoztunk le ugyan abban a pózban, hogy a hasam jól nézzen ki. Alig ettem valamit aznap. Addig kiabáltam a húgommal, amíg nem készült olyan kép, amivel én is elégedett vagyok. Ja, így teljes.

Insta celeb


Divat bloggerek, fitness csillagok, érdekes vagy extrém arcok, luxus macák. Bárki lehet sztár a közösségi médiában ha elég nagyott villant, vagy ő vagy a pénztárcája. Essena egy átlagos 18 éves ausztrál tinédzser, röpke fél milliós követőtáborral az Instagrammon. A végtelen pózolással és műmájerkedéssel felépített birodalma egy kattintással dőlt össze, mikor úgy döntött, töröl több mint 2000 képet az oldaláról, a legnépszerűbbeket pedig átnevezi. Az őszinte sorok és apró anekdoták rávilágítanak arra, hogy milyen sztorik állnak a képek hátterében.


Kép


https://instagram.com/p/oc4moYtDUF/

400 dollárt fizettek, hogy viseljem ezt a ruhát. Ekkor kb 150 ezer követőm volt, mikor már elérte a fél milliót, tudtam, hogy számos online cég (nagy költségvetéssel) 2000 dollárt fizet posztonként. Ennek a fényképnek a tartalma nem etikus. (Naiv voltam akkoriban.) A KÖZÖSSÉGI MÉDIA NEM VALÓSÁG, ez a lényeg. Legyél tudatában ennek, mikor azt látod, hogy valaki támogat valamit. Kérdezd meg magadtól, vajon milyen hátsószándéka van a képpel?

Fordulat


A 18 éves lány úgy érezte, a közösségi média egyszerűen felemésztette őt. Legújabb videójában arra bíztatja követőit, hogy okosan használják a közösségi platformokat, próbálják ki, milyen nélkülük az élet, és kerüljék a felszínes életet."Tizenéves korom nagy részét a közösségi média, a közösségi nyomás, a társadalmi státusz és a külsőm rabságában töltöttem. A közösségi média, főleg ahogy én használtam, nem a valóság. Kiagyalt képek és szétszerkesztett posztok, amik egymással versenyeznek. A nézettségért, a követőkért, a társadalmi elismerésért, a sikerért, egy mesterséges világban."Kép


https://instagram.com/p/kLtAJTtDSq/

Kérlek likeold ezt a képet. Kismineltem magam, begöndörítettem a hajam, szűk a ruhám, nagy és kényelmetlen az ékszer... Készítettem vagy 50 képet, mire sikerült egy olyan, ami neked is tetszene. Végül szerkesztgettem számos programmal - azért, hogy érezzek egy kis társadalmi elismerést. SEMMI SEM VALÓSÁGOS EBBŐL.

A legnépszerűbb szelfi pózok az elmúlt évekből - Kattints ide!

3 dolog, amit tudnod kell, mielőtt elindulsz esküvői ruhát venni

Nagyon fontos, hogy tudatosan vágj bele álmaid menyasszonyi ruhájának keresésébe!

Napi horoszkóp március 22.: a Bikák régi álmukat válthatják valóra, az Oroszlánok végre kiereszthetik a fáradt gőzt

Ma se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok mára is izgalmas üzeneteket tartogatnak!

Gardróbszelektálási kisokos 5 pontban – hogy hatékonyan menjen a munka

Folyton nyavalygunk, hogy nincs egy rongyunk se amit felvehetnénk, miközben legtöbbször éppen az a baj, hogy túl sok van belőlük. Oké, lehet, hogy ezek közül sok mindent nem hordasz, de akkor minek vannak a szekrényedben? Időközönként nem árt átnézni a ruháidat és kiselejtezni a szekrényből, amire már nincs szükséged - vagy legalább megtalálni azt, amire van. A tavaszi nagytakarítással együtt, eljött az ideje egy jó kis gardrób szelektálásnak is!

Még van remény? Hosszú Katinka és Shane együtt nyaraltak!

A jelek szerint próbálják rendezni a kapcsolatukat.

Napi horoszkóp március 21.: a Rákok extremitásra vágynak, a Szüzek a tisztességes játék hívei

Ma is érdemes elolvasnod a napi horoszkópod, hisz mára is izgalmas üzeneteket küldtek a csillagok!

Egy perc stílus: 10 ikonikus farmerpillanat a múltból, amit most is bármikor lekopizhatsz

Ami a farmert illeti, az elmúlt 150 év cseppet sem volt unalmas.

Napi horoszkóp március 20.: a Bikák komoly célért küzdenek, a Vízöntők a tökéletességre törekszenek

Ma is érdemes néhány percet szánnod a horoszkópodra, fontos dolgokat tudhatsz meg ugyanis a csillagok állásából!