2
/
7
forrás: Getty Images
Kemény sajtok
A kemény sajtok általában tovább bírják a hűtőben, mint a puhább verziók, hiszen alacsonyabb a víztartalmuk. Sajttól függően ezek a szavatossági idő után akár másfél hónappal is fogyaszthatóak még: a parmezán 3-6 hétig, a cheddar sajt 3-4 hétig, az edami és a gouda pedig 2 hétig. Persze ehhez fontos, hogy légmentes dobozban vagy zacskóban tedd őket a hűtőbe (vagy akár a fagyasztóba), és étkezés előtt azért ellenőrizd, nincs-e rajtuk penész.
A kemény sajtok általában tovább bírják a hűtőben, mint a puhább verziók, hiszen alacsonyabb a víztartalmuk. Sajttól függően ezek a szavatossági idő után akár másfél hónappal is fogyaszthatóak még: a parmezán 3-6 hétig, a cheddar sajt 3-4 hétig, az edami és a gouda pedig 2 hétig. Persze ehhez fontos, hogy légmentes dobozban vagy zacskóban tedd őket a hűtőbe (vagy akár a fagyasztóba), és étkezés előtt azért ellenőrizd, nincs-e rajtuk penész.
6+1 étel, ami még hónapokig fogyasztható a szavatossági idő lejárta után
Vigyázat, lehet, hogy ezután le fogsz szokni a csirkemellről‼7 kedvenc akciófilmünk, ahol a nőké a főszerep: meghódították a férfias műfajt
Az akciófilmet nem kifejezetten tartják női műfajnak. A zsáner mindig inkább a hímek felségterületének számított, sokáig csak a férfinemből kerültek ki azok a hősök, akik száguldottak, ugrottak, gurultak, verekedtek és lövöldöztek első vagy többedik vérig, megmentve ezzel a párjukat, a családjukat, esetleg az egész világot.
7 hihetetlenül gyakori tápanyag- és vitaminhiány: a B12 hiányától sokan szenvednek, lehet, hogy nem is tudnak róla!
Bár a legtöbb alapvető tápanyagot a kiegyensúlyozott étrend fogyasztása segítségével be tudjuk juttatni a szervezetünkbe, a nyugati étrendből hiányzik néhány rendkívül fontos tápanyag és ásványi anyag. Mutatjuk, mely tápanyaghiányok a leggyakoribbak!