1
/
7
forrás: Unsplash/Max Delsid
A szabadlevegőn olvasztod ki a húst
A hivatalos adatok szerint az élelmiszerek tárolása 5-60°C között kifejezetten kockázatos, ebben a tartományban ugyanis a baktériumok ezerrel szaporodnak. Ha a pulton akarod hosszú órák alatt kiolvasztani a húst, az olyan, mint egy felhívás keringőre, ezért mindig vagy a hűtőt, vagy a mikrót válaszd erre a célra.
A hivatalos adatok szerint az élelmiszerek tárolása 5-60°C között kifejezetten kockázatos, ebben a tartományban ugyanis a baktériumok ezerrel szaporodnak. Ha a pulton akarod hosszú órák alatt kiolvasztani a húst, az olyan, mint egy felhívás keringőre, ezért mindig vagy a hűtőt, vagy a mikrót válaszd erre a célra.
6+1 főzési szokás, ami veszélyes is lehet
Senki sem születik konyhatündérnek, hiszen a finom ételek elkészítéséhez érzék, elméleti tudás és sok-sok gyakorlásra szükséges. Sokan már az elején elakadnak és hamar leteszik a fakanalat, mert nem találnak örömöt a főzésben. Most jöjjön 10 praktikus konyhai trükk, ami feltörekvő konyhai kalandoroknak és a profiknak is egyaránt ismeretlen lehet!8 dolog, amit gyakrabban kellene takarítanod az otthonodban, mint gondolnád - naponta lenne az ideális!
Lehet, hogy eddig nem tudtad, de bizony vannak az otthonunkban olyan fontos dolgok, melyeket minden nap érdemes letörölni, letakarítani, ezzel is megakadályozva a baktériumok és kórokozók felhalmozódását.
Szabó Kimmel Tamás: "Engedjük már el, hogy a férfiak nem sírnak!" - #Képesvagyok podcast S2E4
A #Képesvagyok podcast legújabb adásában Szabó Kimmel Tamás volt a vendégünk. Beszélgettünk a gyermekkoráról, nevelési stílusáról, maximalizmusról, határhúzásokról, a közelgő negyedik X-ről és persze legújabb filmjéről.