Büszkeség: Austin Butler és Taylor Swift mellett egy magyar filmessel bővült a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia tagjainak listája

Büszkeség: Austin Butler és Taylor Swift mellett egy magyar filmessel bővült a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia tagjainak listája
Forrás: Getty Images

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Facebook
Twitter
Pinterest

Dolgozott már Arnold Schwarzeneggerrel és Helen Mirrennel, Forgács Erzsébet pedig most a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia tagjai közé kapott meghívást!

Idén közel 400 új taggal bővült az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia, azaz az a szervezet, mely minden évben dönt arról, hogy melyik alkotások és filmesek legyenek az Oscar jelöltjei, majd nyertesei. Az Akadémia nem csak filmes körökben fogalom, most pedig magyar taggal bővült a csoport listája.
Bizony, igaz a hír, Forgács Erzsébet maszkmester is azon 398 ember között van, akiket idén meghívott köreibe a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia.

Kép
forrás: Budapest Film Academy

Forgács Erzsébet pályája még a 80-as években indult, azóta pedig szinte az összes jelentős hazai alkotóval dolgozott már együtt, az Oscar-díjas Saul fiában is dolgozott, de a stáb tagja volt az Arnold Schwarzenegger főszereplésével készült és Budapesten forgatott Vörös zsaruban, valamint a Helen Mirren főszereplésével készült Az ajtóban. Erzsébet a maszkmesterek és hajstylistok szekciójába kapott meghívást, mellett pedig idén olyan nagy sztárokkal bővült még az akadémia tagjainak listája, mint Austin Butler, Taylor Swift, Vicky Krieps és Abęl Tesfaye.
A Filmművészeti és Filmtudományi Akadémi egyébként még 1927. május 11-én alapult meg Kaliforniában. Az Akadémiát a filmhez kötődő művészeti- és tudományágak előremozdítására hozták létre, tagjai munkájukért nem vesznek fel fizetést. Az Akadémia több mint 6000 tagot számlál és 14 szekcióba tömörülnek a tagok. Az Akadémia legismertebb díja a világon az Akadémiai-díj, ismertebb néven az Oscar-díj, de ők osztják ki a Student Academy Awards-ot is.

Most pedig nézd meg minden idők legjobb magyar filmjeinek listáját!

Galéria / 15 kép

Minden idők 15 legjobb magyar filmje

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Kép
Életmód

Külföldön vadásszák, itthon könnyen elérhető: 8 jótékony hatása, ami miatt fogyaszd bőséggel ebből a zöldségből

Sokan nem is gondolnák, de valósággal megőrülnek külföldön a magyar termesztésű tormáért. Ezzel szemben itthon nem gyakran fogyasztjuk, jellemzően csak húsvétkor, esetleg karácsonykor kerül az asztalra az ízletes zöldség. Azonban eláruljuk, nem csak az ünnepek alatt érdemes fogyasztani ezt a népszerű ételt, ugyanis számos jótékony hatása van, ami miatt érdemes beépíteni az étrendedbe.

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 13 izgalmas gasztroarc, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív tehetségei közül ismerhetsz meg néhány gasztroarcot!

Kép
Életmód

Májusi horoszkóp: Íme 2 csillagjegy, akire rengeteg pénz vár a hónapban

Itt a havi horoszkópunk! Ilyen lesz 2024 májusa az egyes csillagjegyeknek az asztrológus szerint.

Kép
Szépség

10 elavult frizura, ami a legszebb nőket is elcsúfíthatja - ezek jönnek helyettük divatba!

Idén több kedvenc frizuratrendünk vált elavulttá, bár az is igaz, hogy a listán akad néhány előnytelen fazon is, amiért nem kár...

Kép
Stílus

4 ruhafazon, ami már nem lesz divatos a következő hónapokban - mutatjuk, mik jönnek helyettük!

Ezek között a friss ruhaötletek között is tuti találsz majd új kedvenceket.

Kép
Sztárok

24 színész a Harry Potter-filmekből, akik már nincsenek közöttünk

Kereken húsz évig forgatták a filmeket, sajnos a szereplők közül sokan nem láthatták már a történet végét a vásznon.