Feszesítő és anti-aging hatóanyagok, amelyeket télen érdemes használni

anti-aging,ránctalanítás,feszesítés
Forrás: Getty

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

Gondoskodj a bőröd egészségéről és szépségéről az alábbi hatóanyagok segítségével.

Ha megtaláltad már a módját annak, hogy az arcbőröd hidratáltságáról és védelméről megfelelően gondoskodj a téli hideg és száraz időben, itt a lehetőség szintet lépni, és bevetni olyan anti-aging nagyágyúkat, amelyek használata nyáron, a tűző napsütésben kevésbé ajánlott.

Ezek az anti-aging hatóanyagok az alábbiak:

1. A retinoidok

A retinol vagyis A-vitamin az anti-aging Szent Grálja, de tényleg. Sejtszinten hat, és elég sokrétűen. Serkenti a kollagén termelődését, de a bőr megújulását is, így pigmentfoltok és pattanások kezelésében is hatékony. Azért ajánlott inkább a borongósabb évszakokban használni, mert fényérzékennyé teszi kissé a bőrt, emellett fény hatására gyorsan lebomlik, így használata főleg este javasolt. Ha retinoidokat tartalmazó krémet, terméket használsz, elengedhetetlen nappalra a fényvédő készítmény – még januárban is!

Galéria / 4 kép

A kedvenc retinol tartalmú feszesítőink

Megnézem a galériát

2. A C-vitamin

A közhiedelemmel ellentétben a C-vitamin nem okoz fényérzékenységet, viszont ő maga nagyon rosszul reagál a fényre. A retinolhoz hasonlóan, arcápoló készítményekben igen nehezen stabilan tartható vegyület és fény hatására azonnal szétesik. Ezért érdemes őt is inkább este használni: antioxidáns, pigmentfolt halványító és a kollegén termelését serkentő hatása van. Felvitelkor csípheti kicsit a bőrt, de ha nincs feltűnő bőrpír vagy irritáció, ezzel nem kell foglalkozni. Egyes szakértők szerint rétegezhető a retinollal – mi ezt nem ajánljuk. Sajnos elég hosszú az ősztől tavaszig tartó időszak, van idő mindből külön kúrákat tartani.

Galéria / 4 kép

A kedvenc C-vitamin hatóanyagú anti-aging készítményeink

Megnézem a galériát

3. A glikolsav

Ha sosem hámlasztottad még a bőröd, itt az idő, hogy kipróbáld! Az otthoni hámlasztásra alkalmas AHA savak közül nekünk a glikolsav vált be leginkább, így azt ajánljuk, de természetesen szabad a pálya, lehet kísérletezni. Ha épp hámlasztó kúrát tartasz, soha ne feledkezz meg a fényvédőről. Egyenetlen bőrfelszín, pigmentfoltok halványítására az egyik leghatékonyabb bőrápoló összetevő. Ám a glikolsav bizonyítottan érzékenyebbé teszi a bőrödet a napfénnyel szemben, így ezt is érdemes inkább télen, kúraszerűen és fényvédelem mellett használni.

Galéria / 3 kép

Kedvenc glikolsavas hámlasztó arcápolóink

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Életmód

14 idézet híres emberektől, amik által képes leszel észrevenni a kínálkozó lehetőségeket az életben

Elakadtál? Szomorúnak és motiválatlannak érzed magad? Ezek a bölcsességek segíteni fognak!

Kép
Életmód

A természet csodája: Ilyen elképesztő a lenmag hatása a testre és az életünkre

A lenmag valóban csodaszer a természetből. Rendkívül tápláló és előnyös a szervezetünk számára. Rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a szív- és érrendszeri egészséghez, az emésztési problémák megelőzéséhez, a bőr egészségéhez és a fogyáshoz. A lenmag könnyen beilleszthető az étrendünkbe, és számos módon felhasználható az ételkészítésben. Próbáld ki a lenmagot, és élvezd az egész testre kifejtett jótékony hatásait!

Kép
Életmód

6 étel, amiben a legnagyobb eséllyel bukkan fel ez a rendkívül káros anyag: próbáld minimalizálni a fogyasztásukat

Sokan nem tudják, de bizony a csomagolt élelmiszerekben is igencsak jelentős kockázat van. Ugyanis nemrégiben kutatás készült arról, hogy a csomagolt élelmiszerekben található mikroműanyag jelentősen növeli a szívroham és az agyvérzés kockázatát. Nézzük is, mely ételekben van a legtöbb ilyen jellegű káros anyag, melyeket érdemes lenne kerülni.

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 10 fiatal hazai képzőművész, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív tehetségei közül ismerhetsz meg néhány képzőművészt!

Kép
Életmód

4 állatjegy, akit hatalmas szerencse ér májusban: ez vár ránk a Föld-Kígyó hónapjában az asztrológus szerint!

Május a Föld-Kígyó hónapja 2024-ben a kínai asztrológia szerint! A Föld-Kígyó intelligens, mindenkivel barátságos és szórakoztató. Kiegyensúlyozott, alapos és bölcs, tanácsait általában érdemes megfogadni!

Kép
Stílus

Diana hercegné után most Zendaya élesztette újra ezt az elfeledett trendet - meg is van a tavasz legnagyobb slágere!

A tenniscore már egy ideje elkezdte bontogatni, hogy aztán idén tavasszal mindent meghódítson.