A csoki mindenhogy jó, magvakkal és aszalt gyümölccsel is!

csoki,mazsola,magvak,aszalt gyümölcs
Forrás: https://magzsola.hu

Szépség

Bosszantanak a striák? 5 tipp, amivel látványosan elhalványíthatod a csíkokat még a nyár előtt

Promóciók

Klasszikusra hangolva - Megérkeztek a népszerű Gino Rossi és Badura márkák vadonatúj cipői és táskái a CCC polcaira

Promóciók

Így csökkenthető a tandíj az egyetemen / főiskolán

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

Ki ne ismerné az egész mogyorót tartalmazó csokikat vagy éppen az utánozhatatlanul finom, csokival bevont mazsolát? Ugye, hogy igazi ínyencségek, amik megmaradnak az ember emlékezetében és ízlelőbimbóiban?

Ismerjük meg az édes finomságot

A csokoládé kakaóbabból készül egy meglehetősen hosszadalmas eljárás során. Na de honnan származik ez az igazi finomság?

Az aztékok már jóval azelőtt felfedezték a kakaót, mint azt mi gondolnánk, bár akkoriban még az élénkítő hatása miatt volt népszerű és még finom édes sem volt. A 16. században Cortes fogyasztott először kakaóból készült italt, ami merőben más volt, mint a ma ismert variáció. Ezután a spanyolok hozták be a kakaót Európába, és a receptet óriási titkolózás övezte.

1828-ban feltalálták a sajtológépet, aminek segítségével egyszerűbb és sokkal finomabb kakaót készítettek, arról nem is beszélve, hogy jelentősen egészségesebbé is vált általa az ital.

Az első csokit 1847-ben gyártották, a tejcsoki pedig 1876-ig váratott magára, amit a Nestlé fivéreknek köszönhetünk.

Ét, tej és fehér? Mi a különbség?

Étcsokoládé: Minden csoki őse és alapja. Manapság minimum 35% kakaótartalommal kell rendelkeznie ahhoz, hogy étcsokinak lehessen nevezni. Minél magasabb a kakaótartalma, annál keserűbb a csokoládé és annál egészségesebb is. Arról nem is beszélve, hogy minden gyártó egyedi recept és technika alapján dolgozik, amivel elkészítik a jellemző ízélményt és állagot.

Tejcsoki: Ennek a típusnak már sokkal alacsonyabb a kakaótartalma, de legalább 25 százalék. A tejcsokoládé megszületése a Nestlé fivéreknek köszönhető.

Fehér csokoládé: Ez egyáltalán nem tartalmaz kakaóport, úgyhogy relatíve nem is csokoládéról beszélünk.

Miből van a bevont mogyoró és más drazsék?

A piac rendkívül színes, így megtalálhatjuk az étcsokiba mártott aszalványokat, de a mogyorót vagy mandulát is. Ebben az esetben egy megfelelően temperált csokiba mártják a drazsé alapját, és azt a megfelelő technikával megszárítják. Általában az étcsokis variáció 60 százalékos csokival készül.

Emellett méltán népszerű a tejcsokis és a fehércsokis változat is. Ez utóbbihoz inkább egy savanykásabb gyümölcs választása a jellemző a tökéletes harmónia kedvéért.

Mindezekhez kell a tökéletes technológia, amivel elérik a megfelelő állagot, hogy ne törjön a csoki, és szép fényes legyen a végeredmény.

https://magzsola.hu

Videók

Szépség

Bosszantanak a striák? 5 tipp, amivel látványosan elhalványíthatod a csíkokat még a nyár előtt

Promóciók

Klasszikusra hangolva - Megérkeztek a népszerű Gino Rossi és Badura márkák vadonatúj cipői és táskái a CCC polcaira

Promóciók

Így csökkenthető a tandíj az egyetemen / főiskolán

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Szépség

4 most kedvezményes parfüm, amiért a híres nők is rajonganak

A hírességek kedvenc parfümjeit most tényleg szuper áron szerezheted be!

Kép
Életmód

5 sajt, amivel centiket faraghatsz le a hasadból a dietetikusok szerint

Ha gyakran eszed ezeket a sajtokat a diétád idején, könnyebben és gyorsabban mehet majd a fogyás.

Kép
Sztárok

Leonardo DiCapriónak is vannak kedvenc filmjei, nem is akármilyenek!

Az Oscar-díjas színésznek érdemes lehet adni a szavára.

Kép
Életmód

Már most hasít Horvátország turizmusa - Sikeres kezdés és fenntartható jövőkép

Horvátország turizmusa a tervezett 2024-es fejlesztések és az eddigi eredmények alapján ígéretes kezdést mutat. Az első négy hónapban jelentős növekedést ért el az érkezések, vendégéjszakák és a szállodai éjszakák terén.