Így változott meg az alakom, amióta minden nap reggelizem

Így változott meg az alakom, amióta minden nap reggelizem
Forrás: Örökmozgó

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Tényleg fontos a reggeli? Íme, az én sztorim!

Oké, a sztori: nagyjából azóta nem reggelizem, amióta vége az iskolás éveimnek. Mert már nincsenek unalmas első órák, amik pont tökéletesek a reggelizésre, már csak a rohanás van, meg egy gyors kávé, és a nincs egy rongyom se hisztéria, meg jaj, hol a kulcsom, és a már megint lekéstem a villamost.

Tudod, valami ilyesmi...

Kép
forrás: InterCom

Ez a helyzet még rosszabb lett, mikor elkezdtem home office-ban dolgozni, mert a home office a legcsalókább dolog a világon. Az ember lánya azt hiszi, hogy majd végre ezer dologra lesz ideje, mert megspórolja az ingázást, aztán azon kapja magát, hogy már a sarki boltba is lusta lemenni. Ebből az lett, hogy a reggeli kávémmal simán elvoltam úgy este 6-ig, akkor is, amikor már bejártam dolgozni, munka után pedig lefutottam a boltba, csináltam vacsorát és kész.

Sokszor tényleg napi egyszer ettem, akkor is egészséges ételeket, mert számomra a csirke+saláta kombó az egyik legnagyobb kedvenc, ami nem nagy áldozat a szent cél érdekében, mégsem látszott meg az alakomon. Sőt, volt is rajtam némi plusz. Nem sok, hanem az a kritikus 4-5 kiló, én pedig ezen a ponton eltöprengtem, ha ilyen kevés bevitellel ez a helyzet, mi lenne, ha többet ennék. Így hát nem ettem.

Aztán jött a fordulópont!

Egy hónapja egészségügyi okok miatt el kellett kezdenem szedni egy gyógyszert, s mellette kötelező a reggeli. Eleinte nagyon nehéz volt, nem kívántam ébredés után semmit, meg alapból át kellett állnom arra, hogy legyen otthon valami reggeli, aztán pedig meglepően tapasztaltam, hogy alig pár órával később már újra korgott a gyomrom. Őzikeszemekkel néztem a munkatársaimra, hogy mégis mikor megyünk már enni, pedig régen ki se jártam velük ebédszünetben, mert nem voltam éhes.

Kép
forrás: Getty Images
Olvasd el ezt is!

Ahogy elkezdtem reggelizni, elkezdtem többet enni, már nemcsak a reggeli és az ebéd volt meg fixen, hanem becsúszott az uzsonna is, és mivel éhes voltam, a vacsorát is időben megejtettem. Ezen a pontos el is kezdtem aggódni, ennek meglesz a böjtje, de nem így történt.

A reggeli lenne a fogyás titka?

Az életmódom ezen az egy ponton változott, és meglepő módon elkezdtem fogyni, nem sokat, pont azt az imént említett kritikus pár kilót. A kedvem is jobb lett, sokkal több azóta az energiám, én pedig csak eszem és eszem, többet, mint évek óta bármikor.

Kép
forrás: Getty Images

Persze, hallottam már arról, hogy a reggeli milyen fontos, de nem gondoltam, hogy ennyire, azt meg pláne nem, hogy ez lenne a fogyás egyik kulcsa. Pedig így van. Azóta már tudom, mikor az ember csak keveset eszik, a test tartalékol, úgynevezett "túlélő üzemmódra" kapcsol, és minden bevitt kalóriához ragaszkodik, mert ki tudja, mikor jut legközelebb energiához, viszont ha naponta többször kap keveset, akkor az anyagcsere csak pörög és pörög, a tartalékokra pedig semmi szükség. Szóval viszlát, fölösleges kilók!

És ha már reggeli, ezt láttad már?

Galéria / 6 kép

6 villámgyors reggeli rohanós hétköznapokra

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Shopping

Margot Robbie tökéletes sminkjének titka ez a rúzs: A vásárlók szerint órákig hibátlan marad!

A színésznő sminkje mindig tökéletes, most pedig eláruljuk, hogy mitől: ezt a rúzs viseli legtöbbször Margot Robbbie!

Kép
Életmód

Ezeket próbáld ki reggel: 9 étel, ami nagyobb energialöketet ad, mint a kávé

Oké, talán a reggeli kávét nem kell velük kiváltanod, de napközben sokat segíthetnek.

Kép
Sztárok

Újabb baleset! Chris Pratt komolyan megsérült legújabb filmjének forgatásán, maga osztott meg fotót az állapotáról

Chris Pratt tegnap megsérült a Mercy 4. forgatási napján! Lehet csúszni fog a premier?

Kép
Életmód

6 csillagjegy, aki nagyon sok pénzhez juthat a következő hetekben - nekik szerencsét hoz a Jupiter-Uránusz együttállás!

Április 20-án érkezik a Jupiter-Uránusz együttállás, ami az év legjelentősebb asztrológiai eseménye. Tudd meg, hogy a te csillagjegyedre hatással lesz-e!

Kép
Stílus

Gigi Hadid bemutatja: A farmer, ami nélkül a divatos nők nem tudnák túlélni a tavaszt

A farmerek szára idén tavasszal ismét kicsit tágabb irányt vesz, és ami azt illeti elég jól is néz ki!

Kép
Életmód

28 emlékezetes autós film, amit látnod kell

Az autó egy filmben lehet főszereplő vagy kulcsfontosságú kellék – egy biztos: sokszor tesz emlékezetessé egy-egy jelenetet.