Szépség
9 étel, ami növelheti a rák kialakulásának kockázatát: ezeket csak mértékkel fogyaszd
Bár ha időben felismerik, manapság már sok rosszindulatú daganatos betegség kezelhető. De a gyógyulás hosszú és nehéz folyamat, ezért fontos, hogy nagy hangsúlyt fektessünk a rák megelőzésére. Ennek pedig fontos eleme, hogy lehetőleg minél kevesebbet együnk az olyan ételekből, amelyek a kutatások szerint hozzájárulhatnak a rák kialakulásához.
Évtizedek óta világszerte nő a rákos megbetegedések száma. Ugyan ezt az ijesztő tendenciát hajlamosak vagyunk a túlzott iparosodás és a környezeti ártalmak számlájára írni, a rosszindulatú daganatok egyharmada életmódbeli faktorok következtében alakul ki. Ide tartozik például a dohányzás, az alkoholfogyasztás, a stressz, a mozgáshiány és bizony az egészségtelen étkezés is. Persze ezt nem úgy kell érteni, hogy egyes élelmiszerek közvetlen hatására alakulnak ki a rákos sejtek a szervezetünkben. A konkrét hatásmechanizmust még nem tárták fel a tudósok, de valószínűsíthető, hogy nagy mennyiségben fogyasztva olyan káros, vissza nem fordítható folyamatokat indítanak el a testben, amelyek rákhoz vezethetnek.
Az Imperial College London egyetem orvostudományi karának tanulmánya szerint a legveszélyesebbek az ultrafeldolgozott élelmiszerek. Majdnem 200 ezer 40 és 69 év közötti felnőtt étkezési szokásait követték nyomon 10 éven keresztül, és az adatokból világosan kirajzolódott, hogy azoknál, aki többet fogyasztott ultrafeldolgozott ételekből, nagyobb százalékban diagnosztizáltak rosszindulatú daganatot.
Az ultrafeldolgozott élelmiszerek általában nyomokban sem emlékeztetnek a természetben fellelhető táplálékokra, hiszen számos gyártási folyamaton keresztül mennek, és ipari eredetű összetevőkből készülnek. Gyakran adalékanyagokat, tartósítószereket tartalmaznak, és ugyan eltelítenek, mégsem táplálnak. A legrosszabb pedig, hogy egyre inkább kiszorítják étrendünkből a feldolgozatlan és enyhén feldolgozott ételeket.
Ha kíváncsi vagy, hogy pontosan mik tartoznak az ultrafeldolgozott élelmiszerek közé, nézd végig a galériánkat!
Az Éva magazin írása.
Szépség
Helyes hajápolási rutin: Avagy 5+1 működő praktika a sérült haj ellen
Promóciók
Öltöztesd életed abba, ami értékes! - az Answear.hu-val!
Promóciók
Klasszikusra hangolva - Megérkeztek a népszerű Gino Rossi és Badura márkák vadonatúj cipői és táskái a CCC polcaira
A francia nők már viselik: Ennél az elegáns rövidnadrágnál nem találsz stílusosabbat a 2024-es nyárra
Tény és való, hogy amelyik divatirányba a francia nők elindulnak, nos azt érdemes nekünk is követni.
A vásárlók megvesznek ezért a gyógyszertári fényvédőért, amiért még Sarah Jessica Parker is rajong - most akciósan lehet a tiéd!
Nem kell tovább keresned, mi már megtaláltuk! Mutatjuk a vásárlók és Sarah Jessica Parker kedvenc fényvédőjét!
Akkor és most: Ennyit változtak A Brigerton család szereplői az első évad óta - a harmadik évadban teljesen másképp néznek ki!
Május 16-án érkezett a Netflixre A Bridgerton család 3. évadának első négy epizódja! Nézzük, mennyit változtak a szereplők!
Ezeknek az állatoknak a legdurvább a harapása
Nem szerencsés a közelükben lenni, ha dühbe gurulnak!
A koleszterin csökkentése természetes módszerekkel: 4 tipp a jobb egészségért
A magas koleszterinszint komoly egészségügyi kockázatokkal járhat, de jó hírünk van: természetes módszerekkel csökkenthetjük. Az egészségünk megőrzése és védelme érdekében fontos tudni, hogy a koleszterin csökkentése nem feltétlenül jelenti a drasztikus életmódváltást vagy a gyógyszerek szedését. Ebben a cikkben olyan egyszerű tippeket osztunk meg veled, amelyekkel egyszerűen csökkentheted a koleszterinszintedet.
Leleplezték: A Bridgerton család készítője ebből a filmből lopta Penelope karakterét a 3. évadhoz!
Penelope Featherington hatalmas átalakuláson megy keresztül A Bridgerton család 3. évadában, de egy kicsit ismerősen cseng a sztori. Most kiderült, nem véletlen: egy híres filmből vették az ötletet!