A tervező, aki megváltoztatta Audrey Hepburn életét, avagy a kis fekete ruha története

A tervező, aki megváltoztatta Audrey Hepburn életét, avagy a kis fekete ruha története

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

A héten szegényebb lett egy tervezővel a divatvilág.

A hét elején erősítették meg a hírt, szombat éjjel Párizshoz közeli reneszánsz kastélyában álmában elhunyt Hubert de Givenchy. A divatvilág legendás alakja 91 éves volt, munkásságával pedig több mint négy évtizeden keresztül formálta és teremtette a trendeket. Givenchy olyan nagy nevekkel dolgozott már karrierje elején is, mint Pierre Balmain, Christian Dior és Elsa Schiaparelli, majd 1952-ben megalapította saját divatházát, ami azóta is a világ egyik legismertebb high fashion brandjének számít, pedig Givenchy 1995-ben már távozott a vezetői székből.

A hír hallatán gyászba borult az egész divatvilág, mi pedig úgy gondoltuk, a tervezőre legikonikusabb ruhadarabjával emlékezünk, amivel átírta a női divatot, és megváltoztatta múzsája, Audrey Hepburn életét. Már biztos kitaláltad, az LBD-ről van szó!

Ismerd meg a kis fehete ruha születésének történetét!

1961-ben Audrey Hepburn egy csodálatos, fekete estélyi ruhában jelent meg az Álom luxuskivitelben című film bemutatóján. A Givenchy által tervezett, olasz szaténból készült ruhát azóta a minden nő szekrényében alapdarabnak számító "kis fekete" szülőanyjának ismerjük és nők tömegei hálásak ennek az ikonikus darabnak.

Kép

Ez a felejthetetlenné vált ruha valószínűleg sosem születhetett volna meg jelen tökéletességében, ha Hubert de Givenchy és Audrey Hepburn nem kerülnek olyan közeli kapcsolatba, hogy szinte már testvérekként emlegessék egymást. Audrey és Givenchy olyan különleges kapcsolatban voltak egymással, ami ritka a divatvilágban, az évek során róluk készült közös fotók mesélnek arról, hogy milyen is a barátság tervező és múzsája között.

Ez egy életen át tartó barátság volt!

Galéria / 14 kép

Hubert de Givenchy és Audrey Hepburn kapcsolata képekben

Megnézem a galériát

A tervező ismerte modellje minden rezdülését és így sikerült egy olyan kreációt létrehoznia, amely képes volt arra, hogy teljesen összeforrjon Audrey Hepburn nevével.
Köztudott, hogy az estélyi az Álom luxuskivitelben című film apropóján készült, amelyben Audrey alakította a főszerepet: egy árva lányt, aki a városba költözik és aki rossz kedvét mindig azzal űzi el, hogy pompásan felöltözve, egy fánk és egy kávé társaságában a Tiffany's üzletének kirakatában gyönyörködik.

Kép

Azt viszont már valószínűleg kevesen tudják, hogy nem csak egy, hanem több ugyanolyan ruha is készült a Givenchy által tervezett formájára, ám nem mindegyik az ő keze munkáját dicséri. A plakátokon és a promóciós anyagok készítésénél a színésznő nem eredeti Givenchy kreációkat viselt. A forgatás után egy eredeti ruha Givenchy privát archívumába került, egy másik Madridba, az ottani Filmmúzeumba és egy pedig a Christie's kalapácsa alá.

Az árverésen a ruha 467 200 dollárért kelt el, ami nagyjából 180 millió forintnak felel meg. A befolyt összeg - Givenchy jóváhagyásával- egy jótákonysági szervezethez vándorolt, akik a pénzt arra használták fel, hogy a Kalkuttában élő szegényeknek iskolákat építsenek. Mint tudjuk, a színésznő maga is sokat adományozott és segített az egzotikus helyeken élő rászorulókon, ezért még inkább figyelemreméltó, hogy a ruha végül nemes célt szolgálhatott.

Még Karl Lagerfeld szerint is a tökéletes kis fekete ruha sosem megy ki a divatból, nem lehetünk benne sem túlöltözöttek, sem pedig alulöltözöttek, csak tudnunk kell, milyen a hozzánk illő stílus.

Galéria / 12 kép

Ilyen kis fekete illik hozzád a csillagjegyed szerint

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Életmód

Így nézett volna ki a Trónok harca Disney-meseként

Ha van valami, ami távolabb áll George R. R. Martin regényeitől és azok feldolgozásától, akkor az a rajzfilmes műfaj.

Kép
Életmód
Kép
Életmód

Toplista: A filmtörténet 10 legkedveltebb filmes szerelmespárja, akiktől sokat tanultunk a párkapcsolatokról

A filmekből sok mindent megtanulhatunk az életről, ezek a filmes szerelmespárok pedig megmutatták, milyen az igazi szerelem!

Kép
Sztárok

Jennifer Lopez bemutatja: íme a tökéletes tavaszi outfit, ami elegáns, mégis kényelmes

Jennifer Lopez megint csak egy szuper outfitötletet hozott tavaszra!

Kép
Sztárok

Sokkoló, hogy a gyógyíthatatlan beteg Christina Applegate milyen vírust kapott el egy éttermi saláta miatt

Christina Applegate nem rég tudatta a rajongóival, hogy szklerózis multiplexszel élő, most pedig arról vallott, hogy súlyos betegséget kapott egy fertőzött salátától.

Kép
Shopping

9 outfit Monica Geller ruhatárából, ami 2024-ben divatosabb, mint valaha

Oké, Rachel Green dolgozott a divatszakmában, de azért szó sincs arról, hogy Courteney Cox stílusát ne lenne érdemes lemásolnod!