Elfogadással és kiállással egy boldogabb világért - csatlakozol?

Elfogadással és kiállással egy boldogabb világért - csatlakozol?
Forrás: PR /// Stock

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

Neked mi jut eszedbe, ha a sokszínűség vagy az elfogadás szavakat hallod? Sokunk vágya, hogy egy elfogadóbb és a méltányosságot értéknek tekintő világban éljünk, mégis csak kevesen tesznek érte aktívan...

Ezért is válhatott kiemelkedően fontossá az Instyle #képesvagyok tenni az elfogadásért díja, amellyel minden évben olyan embereket ismernek el, akik sokat tesznek a társadalmi és kulturális sokszínűségért és elfogadásért, és a maguk eszközeivel harcolnak a hátrányos megkülönböztetés ellen. A Shell Hungary zRt. támogatóként csatlakozott a kezdeményezéshez, miután a vállalati értékei között és intézkedései során külön figyelmet szentel a befogadó és méltányos vállalati kultúra megteremtésének, fenntartásának.

Kép

Felismerni és megteremteni

Nem kell messzire mennünk, hogy lássuk: változnak a családi szerepek és változnak az igények, amelyek beteljesítése hozzájárul egy harmonikusabb, kiegyensúlyozottabb élet megéléséhez. A Shellnél a kollégák értékelik, ha például egy gyermek születésekor az apuka is otthon maradhat a kezdeti időkben, hogy a szülők közösen lássák el a kicsi körüli feladatokat, és a kezdetektől több időt tölthessen a gyermekével. A világ minden Shell vállalatánál igénybe vehető juttatás alapján 8 hét fizetett partner szabadság jár a szülővé váló munkavállalóknak, ezzel támogatva a családi közösség megerősödését és az otthoni feladatok megosztását. Ez a fontos esélyegyenlőség teremtő lehetőség az azonos nemű párok számára is adott.

Kép
forrás: PR /// Stock

Érvényesülés nőként egy energiavállalatnál? Minden feltétel adott

A Shell Hungary által kiemelten kezelt sokszínűség egyértelműen megjelenik a vállalat munkatársai és a vezetőség összetételében is. „A kétezres években, amikor kineveztek, kisebbségben voltam vezetőként. Ma már ott tartunk, hogy 2016 óta 50-50% az igazgatóságban a férfiak és nők aránya, nagyon büszkék vagyunk erre” – mondta el köszöntőjében Istenesné Solti Andrea, country chair, a Shell Hungary zRt. igazgatóságának elnöke az Instyle Képes Vagyok Gálán.
A vállalatnál büszkék arra, hogy a teljes munkaerőállományban is évek óta kiegyensúlyozott a nők és férfiak aránya és a generációk széles köre is képviselteti magát kollégáik között. A méltányosság elve mellett kiállva vallják, hogyha többféle nézőpontot behozunk a döntésekbe, jobb válaszokat tudunk adni a modern kor kihívásaira, ezáltal sikeresebbek lehetünk. Elkötelezett támogatói a HBLF (Hungarian Business Leaders Forum) Xmentor programjának, amely mentorálással járul hozzá a női vezetők sikeréhez, a Romaster program keretében pedig hosszú ideje támogatnak ösztöndíjjal és mentorálással roma diákokat.

Egy kávényi én idő mindenkinek jár

Idei társadalmi felelősségvállalási kezdeményezéseik a nők és a gyerekek támogatására irányulnak. Nőnapon a Shell egy csésze kávéval és a hozzájáró énidővel lepte meg női vásárlóit, és a kezdeményezés népszerűségén felbuzdulva szeretnék további hasonló akciókkal megmutatni a külvilág felé az egymásra figyelés fontosságát a mindennapokban. A Shell Hungary évtizedek óta segíti a Peter Cerny Alapítvány koraszülöttmentő munkáját, biztosítják számukra a mentőautók éves futásához szükséges üzemanyag-mennyiséget, hűséges vásárlóik felajánlott ClubSmart pontjait gyakran kiegészítve biztosítanak különböző műszereket, eszközöket. A vállalat és ClubSmart tagsággal rendelkező ügyfelei rendszeresen juttatnak adományokat a Gézengúz Alapítványnak és az SOS Gyermekfalvaknak is.

Kép
forrás: Shell Hungary

Elfogadóan boldogabb világot teremthetünk?

Mostanra több kutatás is alátámasztja, hogy a világ a legboldogabbnak talált országai az átlagnál befogadóbb, elfogadóbb kulturális gyökerekkel bírnak. A boldogság-index tehát összefügg a társadalmi érzékenységgel, és egy olyan közösséget feltételez, ahol mindenki önmaga lehet és szabadon vállalhatja az általa fontosnak tartott értékeket. A Shell Hungary maga által hozott intézkedései is tükrözik az Instyle #képesvagyok kezdeményezésének fontosságát, amely arra inspirál, hogy mindennap tegyünk egy picit az elfogadásért. A felelős szerepvállalással hozzájárulunk egy boldogabb társadalom és végső soron egy boldogabb, kiegyensúlyozottabb, békésebb világ létrejöttéhez.

Akikről példát vehetünk

Az Instyle #képesvagyok tenni az elfogadásért kategória mind a négy idei jelöltje: Molnár Lainey, Orosz Györgyi, Hlatky-Schlichter Hubert és Oláh Gergő is hihetetlen hatást tesz a környezetére, közösségére. „Nagyon fontos nekünk a #képes vagyok tenni az elfogadásért kategória. Mind a négy jelölt hihetetlen hatást tesz a környezetére, közösségére. Akár a hivatásuk által, akár önkéntesen vállalt plusz feladatokkal, tevékenységekkel. Kezdeményezésükkel és kiállásukkal példaértékűek, világítótornyok emberségből, a másikra való odafigyelésből” – tette hozzá Istenesné Solti Andrea.

A #képesvagyok tenni az elfogadásért kategória díjazottja 2023-ban Oláh Gergő lett. A Shell Hungary szívből gratulál neki a “Törj ki a csendből” című példaértékű motivációs turnéjához, amellyel évek óta járja az általános és középiskolákat, hogy bebizonyítsa a kis községekben és falvakban élő fiataloknak, hogy bárhonnan, bármilyen életkörülményből ki lehet törni. Gergő a saját élményein, tapasztalatain keresztül tanítja a hátrányos helyzetű gyermekeket arra, hogy merjenek álmodni és tanuljanak meg bízni önmagukban.

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Életmód

Az 5 legfontosabb vitamin, amire a nőknek szükségük van - ezeknek hiánya komoly kockázattal járhat!

Minden nő számára fontos a megfelelő vitaminok bevitelének biztosítása annak érdekében, hogy egészséges és kiegyensúlyozott életet élhessenek!

Kép
Stílus

Erősen ajánlott! Egy szín ami 2024 tavaszán minden farmeres szettet stílusosabbá tesz

2024 tavaszára ennek az színtalálkozásnak virágzó heteket jósolnak.

Kép
Életmód

Az eper jótékony hatásai! Ezért egyél minél többet belőle az egészséged szempontjából

Az eper egy ízletes gyümölcs, amely nemcsak finom, hanem nagyon egészséges is. Az epernek magas a víztartalma, ami segít hidratáltan tartani a testet. Emellett gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, ami fontos a megfelelő egészség fenntartásához.

Kép
Életmód

10 tejmentes, kalciumban gazdag étel, ami megelőzheti a csontritkulást

Lehet, hogy nem gondolsz sokat a csontjaidra, de általános egészséged fontos részét képezik. Mint egy ház alapja és kerete, a csontok az infrastruktúra kritikus részét képezik. Nem csak a végtagjaidat támogatják; lehetővé teszik a szabad mozgást és védik belső szerveket is.

Kép
Szépség

3 zseniális ránctalanító arckrém, amit az 50 év feletti nők imádni fognak

Nem olyan könnyű rátalálni egy jó ránctalanító arckrémre, ugyanis nagyon nagy a piac, rengeteg a termék és elveszünk a sok információban. Most összegyűjtöttük a három legjobbat az 50 feletti nőknek, hogy egyszerűbb legyen!

Kép
Stílus

Fehér póló helyett: 2024 tavaszán erre a darabra esküsznek a stílusos nők

A fehér pólók régóta biztos alapdarabjai a gardróbunknak, de idén tavasszal érdemes ezt a vintage trendet is felvenned a megfontolandó ötletek listájára.