7 tipp üzleti utazáshoz

7 tipp üzleti utazáshoz
Forrás: QATAR AIRWAYS
2017. október 3.

Tudjuk, hogyan teheted kényelmesebbé az életedet, ha neked is gyakran kell repülnöd a munkád miatt!

A cikk támogatója a Qatar Airways

A repülés procedúrája önmagában is megterhelő tud lenni, pláne ha még azt a jóleső bizsergést sem érezzük, amit a közelgő pihenés és nyaralás gondolata vált ki. Munkaügyben utazni, pláne rövid idő alatt többször ingázni pedig sok kellemetlenséggel járhat, így összegyűjtöttünk néhány hasznos tanácsot.

1. Csak kézipoggyászba pakolj

Tanulj meg okosan pakolni és ne tölts felesleges időt a csomagod feladásával és átvételével. Minden, amire szükséged lehet, el kell férjen a kézipoggyászodban. Szánj időt arra, hogy összeállítsd a tökéletes úti holmit. Ha kell, viselj több feketét, ami mindenhez megy, és ne feledd, hogy kimoshatod a szállodában a holmijaid vagy beadhatod őket a tisztítóba. Hidd el, megéri az a sok idő, amit így megspórolhatsz!

Tudtad?


A legtöbben Hongkongba, Pekingbe és Szöulba utaznak üzleti ügyben, a QATAR AIRWAYS business osztálya pedig olyan kényelmet biztosít, hogy garantáltan kipihenten érkeznek az utasok a célállomásra! Az ülések például 180 fokban dönthetők, 40 kilogrammos kézipoggyászt vihetnek fel az utasok, a fedélzeti WI-FI pedig lehetőséget biztosít arra is, hogyha szükséges, útközben is dolgozzanak.

2. Gondoskodj a töltőkről

Töltsd fel teljesen minden elektromos készülékedet, csomagold be a töltőket és a plusz akkumulátorokat is, pláne ha a reptérről vagy a repülőn is dolgoznod kell.

3. Iktass be egy extra napot

Amikor csak teheted, foglalj úgy repjegyet, hogy legalább egy napot eltölthess az idegen városban. Tekints erre a 24 órára nyaralásként, így sokkal jobban várod majd az utazást.

4. Készíts másolatokat az irataidról

Ez hasznos lehet bárki számára, de annak különösképpen, aki sokat utazik. Az a minimum, hogy az okostelefonodon is legyen kép az irataidról, de legjobb mindről fénymásolatot készíteni és azokat az eredetiktől elkülönítve tárolni.

5. Használd ki, hogy jut egy kis időd magadra

Tekints pozitívan a hosszú várakozási időkre, hiszen ez azt jelenti, hogy végre van időd a kedvenc tevékenységedre, legyen az egy könyv elolvasása, keresztrejtvényfejtés vagy naplóírás.

6. Foglalj az Airbnb-n szállást

Ha már unod a szállodák ridegségét, fontold meg az Airbnb-t, általában olcsóbb megoldás és sokkal otthonosabb is valaki kiadó lakásában megszállni, mint egy idegen, fájóan mindenhol egyforma hotelszobában.

7. Vizsgáld felül a szokásaidat

Néhány havonta vegyél ki mindent a bőröndödből és őszintén valld be, hogy használtad-e. Semmi ne foglalja feleslegesen az értékes teret abban a kézipoggyászban!

Szigetkalauz: miért és melyik szigetre utazz?

Segítünk megtervezni életed nyaralását!

Tehát ilyen, mikor Rihanna Cindy Crawford lányának öltözik!

A barbadosi énekesnőnek sem kell a szomszédba mennie ha egy kis stílusról van szó, de a készen kapott ötleteket ő is jobban szereti.

5 trükk, amivel drágábbnak tűnik a frizurád

Mintha most jöttél volna a szalonból!